Autor Wątek: Corolla Verso E12 uszkodzenie napędu przód.  (Przeczytany 1338 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline andrzejver

• Toyot Leżący
  • *
Corolla Verso E12 uszkodzenie napędu przód.
« dnia: 11 Listopada 2017, 08:49:39 »
Objawy są takie jazda na wprost-rytmicznie z obrotami kół pukanie ,przyśpiesza i zwalnia z obrotami kół,a przy prędkościach autostradowych prawie warkot.Jazda po łuku na rondzie -w lewo -prawa obciążona- narasta mocno jakby z dorzynaniem,,w lewo cichnie.Jak usiąść po stronie pasażera to  szczególnie przy mocnym hamowaniu czasem aż podłoga drga,od strony kierowcy jakby też to czuć ale to może moje nerwy? .Auto podniesione ,koła kręcone,opony równe,uruchomione-pierwszy bieg i diagnosta stwierdził że nic nie słychać -no ale brak dociążenia.Na początku wymienione tarcze i klocki z przodu na ate ( z tyłu rok temu same klocki na trw bo tarczobębny są ok) bo już i tak się kończyły.Bez zmian.Następnie - łożysko lewe,łożysko prawe,przegub prawy.Części jakościowo lepsze nie z tych najtańszych.Prawie tysiakposzedł ,ale nic to nie dało,tylko siwych włosów przybywa i strach że coś się rozsypie przy dużej prędkości.Ktoś podpowie?

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Corolla Verso E12 uszkodzenie napędu przód.
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Listopada 2017, 08:58:16 »
Przegub wewnętrzny? Można go rozebrać  i wzrokowo sprawdzić czy jest OK. Nie może być śladów zużycia po wew.stronie kielicha.

Offline andrzejver

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Corolla Verso E12 uszkodzenie napędu przód.
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Listopada 2017, 21:51:47 »
Wstępnie diagnosta oglądał jak miałem podnoszone auto żeby uruchomić,i jak o przegub pytałem to ciągał i stwierdził że luz jest nie za duży .
A i zapomniałem przebieg auta to około 195 tys,a wymienione łożyska i przegub prawy zewnętrzny były w dobrym stanie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl