Autor Wątek: Carina 94 kombi (F)  (Przeczytany 14882 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

newi

• Gość
Carina 94 kombi (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 06 Maja 2005, 21:22:16 »
Dzizus...........to wychodzi na jaw kolejna zaleta------ amfibowość (od amfibi)  :wink:
A tępowódz pamiętam ale jeszcze wtedy jeździłem autobusem :lol:  :lol:  więc to mnie nie dotyczyło. Widziłem jednak kilka podtopionych ładnych samochodzików........oj szkoda szkoda............aż płakać sięchciało jak widziałem zalanego mercedesika....
A jeśli chodzi o moje doświadczenia z wodą to na ul. Morskiej w GDyni na skrzyżowaniu z Warszawską podczas ulewy w tamtym roku woda sięgała mi ponad próg. Hondy IV gen są niskie więc u mnie woda sięgała chyba do paska. Trochępiszczało, przyspieszenie prawie zero ale przejechał (albo raczej przepłynął  :P )inni widziałem jak rezygnowali. Tak że pokłon dla japońskiej technologii.

Rafi

• Gość
Carina 94 kombi (F)
« Odpowiedź #16 dnia: 06 Maja 2005, 23:26:44 »
Śmialo kupuj, tylko ja dobrze sprawdz!!! Bedzie nas posiadaczy Cari coraz wiecej w 3city!!!

Pozdrawiam, Rafi

BANCIAK

• Gość
Carina 94 kombi (F)
« Odpowiedź #17 dnia: 02 Czerwca 2005, 22:53:13 »
Pozdrowinka
Śmiało Kupuj
Mam taką samą przywiezioną z Niemiec maiłą 170 tys
zarobiłem co potrzeba czyli: paski, płyny itp
u mnie jeszcze tarcze  - wszystko z robocizną zamknałem sie w 1000
Teraz mały problemik przy ostatnich upałach ABS padł, a konkretnie lewy przedni czujnik.
Jeżdżęgłownie po Grodzie Kraka i pali mi 10,5 latem i zimą tyle samo, /jeżdże na 95/.
A co do czesci to pamietaj że to japończyk, poduszka przednia silnika
osatnio znikły zamieniki i nigdzie nie można kupić w ASO 350 :-(
czujniki ABS made in japan /nie BOSCH/
W kombi przesmaruj klamkętylnej klapy u mnie były objawy zacinajacego sie zamka, poprzedni własciciel nawet wyrwał osłonęklamki z zaczepów, wystarczyło rozkręcić i troszkęWD40 /tylko nie do zamka - do KLAMKI/
Ja mojej cari 2.0 GLI daję4,5  w 5 punktowej skali  :D

Bart

• Gość
Carina 94 kombi (F)
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Czerwca 2005, 21:09:53 »
witam serdecznie wszystkich po raz pierwszy.

jestem poki co szczesliwym posiadaczem cari od tygodnia 97r 2.0gli kombi ...zagazowana, autko tanio kupilem bo zapuszczone troche i praktycznie z historia walki z kazdej strony. podobno 160tkm wg licznika ale cos mi mowi ze ktos grzebal w tablicy bo jakis kabelek przebija przez lampke lewego kieunkowskazu mniejsza z tym, pyklem juz nia 5000km. na serio spoko auto mozna napakowac pol tony dupereli a i tak ma swoja dynamike co do spalania..hm powiem tak, na pelnym zbiorniku gazu 37l zasieg 370 jezdze dynamicznie ale rzadko przekraczam 160. w srodku jest ciuchutko do ok 130km/h. ladnie wchodzi w zakrety i bardzo pewnie trzyma sie drogi jest sztywna ale to jej zaleta. swietna widocznosc, dobre oswietlenie drogi, powyzej 3500/min przyjemny dzwiek spod maski. kurde na serio wporzo wozek....balem sie na poczatku jak cholera ze to zlom sie trafil ale teraz jestem pewien ze spokojnie nia pykne 200tkm. przesiedlaem sie z audi 80. Tez mi sie urodził bejbiszonek w styczniu tego roku wiec trza bylo wiekrzy kofer na klamory;). polecam ten model toyoty wszystkim szukajacym przestronnego ekonomicznego samochodu.

pozdrawiam

k r z y s i e k

• Gość
Carina 94 kombi (F)
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Czerwca 2005, 20:42:17 »
Ja jestem mocno wybredny w samochdach jeżdziłem już chyba czym sie da i jak ja wybrałem Carine a potem potwierdziłem ze to faktycznie jest to czego szukałem! to Ty możesz kupować ją w ciemno  :D
Co do japończyków, to w tej grupie cenowej wyłącznie Accord moze obok parkować  :D  , ale dużo więcej pali 2.0 i ma duzo gorsze cechy samochodu rodzinnego a o to tu chodzi. Płytki bagażnik, niski dach, niskie fotele (żle dzieci zapinać w foteliku -trzeba nurkować). Pod tymi względami Carina jest naprawdęOK a przy tym bardzo dynamiczny i stosunkowo oszczędny silnik.
pozdrawiam
krzysiek

marx

• Gość
Carina 94 kombi (F)
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Października 2005, 10:55:53 »
Perzan,
MAM PYTANKO PRZYMIERZAM SIÊ DO KUPNA TOYKI CARINY , PROSZÊ O RADÊ JAKI WYBRAÆ SILNIK ( SŁYSZAŁEM ŻĂƒÂŠ TA 1.8 SĄ NIEZABARDZO UDANE) CZY TO PRAWDA
NA CO ZWRÓCIÆ SZCZEGÓLNĄ UWAGÊ PRZY ZAKUPIE AUTKA
Z GÓRY DZIÊKUJÊ MARCIN STÊPIEÑ :roll:

dzeksong

• Gość
Carina 94 kombi (F)
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Października 2005, 01:53:35 »
zawika1, takiego czego moje oczy jeszcze nie widzialy.....

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
Carina 94 kombi (F)
« Odpowiedź #22 dnia: 06 Października 2005, 01:56:31 »
Cytat: marx
PROSZÊ O RADÊ JAKI WYBRAÆ SILNIK ( SŁYSZAŁEM ŻĂƒÂŠ TA 1.8 SĄ NIEZABARDZO UDANE) CZY TO PRAWDA

Z doświadczenia polecam 2.0 :) 1.8 jest chyba najmniej w klubie i niewiele o nich słyszałem/czytałem. 1.6 jak dla mnie sa za słabe/zbyt wyżyłowane jak dla takiego dużego auta stąd pewnie częste łykanie oleju w tych silnikach.
Odradzam silniki LB. Poczytaj forum, znajdziesz mnóstwo na temat czujnika LB. Niestety w negatywach :(

Cytat: marx
NA CO ZWRÓCIÆ SZCZEGÓLNĄ UWAGÊ PRZY ZAKUPIE AUTKA

Szczególną uwagę... nie wiem. Chyba to, co w innych autach. Grunt żeby nie była wyklepana z przystanku autobusowego ;)
Wszystko, co do tej pory u siebie robiłem uważam za normalne zużycie materiałów albo niestety skutki jej bogatej w przygody przeszłości  :(  Uniknąłbym sporo kłopotów i wydatków gdyby nie składał jej w garażu jakiś "pan Henio" - partacz  :(
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Bart

• Gość
Carina 94 kombi (F)
« Odpowiedź #23 dnia: 07 Października 2005, 01:02:50 »
cze
sam kupilem w czerwcu 2.0 benz+gaz kombi, przy stanie licznika 154tkm teraz jest 180tkm sporo nia jezdze i jestem bardzo zadowolony z ekonomicznosci, dynamiki bezawaryjnosci (eksploatacja troche wychodzi wiecej niz niemiecki szajs) na co zwrocic uwage przedewszystkim na zawieszenie element czy nie trzeszczy na wybojach , ostre hamowanie ze 100 do 0 2x pod rzad bedziesz wiedzial  o co biega, uszczelki szyb, prawie kazde auto mialo jakies przezycia wiec nie wierz ze ktores 9-12 letnie auto jest bez stluczek zreszta srał pies karoserie. Silnik przedewszytkim czy olej nie jest czarny jak smola, czy na korku od wlewu oleju nie zbiera sie woda, czy na bagnecie po 2godzinnym postolu nie zbiera siie jakis jasny nalot. hmm co jeszcze jesli cos moze trzeszczec to roleta w bagazniku, odradzam zkup z komisu teraz taki nawal aut a wiadomo im dluzej auto stoi tym gorzej. najlepiej kupowac od kogos kto jezdzi tym autem. siedzenie kierowcy czy nie jest max zurzyte, pedały czy nie wytarte. 200tkm dla tych silnikow to jak 80tkm dla fiata. porozglondaj sie za 2litrowka w porzadnym stanie a nie bedziesz zalowal. A z instal gaz to roznie bywa mieszkamy w polsce wiec wiadomo dobrych fachowcow jest jak na lekarstwo.no to by bylo na tyle

Offline ArTi

• Toyot Leżący
  • *
Carina 94 kombi (F)
« Odpowiedź #24 dnia: 07 Października 2005, 07:58:49 »
W Motorze (nr.23, 06.06.2005) był artykuł opisujacy poszczego wersje silnikowe (ale pamiec mogla mnie zawiesc)
Cari E  Black demon

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl