Autor Wątek: Audio JBL vs. audio standard  (Przeczytany 34268 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marcin_RAMZES

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 2025
Odp: Audio JBL vs. audio standard
« Odpowiedź #45 dnia: 27 Stycznia 2019, 14:38:19 »
Panowie - trochę szacunku do czytających - nie cytujcie w nieskończoność tak długich wpisów. Cytowany fragment można przecież edytować.

Offline kondrax

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 27 Stycznia 2019, 15:18:42 »
Panowie - trochę szacunku do czytających - nie cytujcie w nieskończoność tak długich wpisów. Cytowany fragment można przecież edytować.
Możesz używać aplikacji Tapatalk nie będziesz miał takich problemów

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 11 Lutego 2019, 18:52:30 »
Zadam pytanie laika. Czy wymontowane radio JBL zagra w samochodzie bez tego systemu? Wiem że to nie ten samochód ale chodzi o zasadę.

https://allegro.pl/oferta/toyota-auris-radio-pod-nawigacje-jbl-touchgo1-7679235442

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 12 Lutego 2019, 14:20:13 »
Raczej nie, bo oryginalnie są dwa głośniki więcej, subwoofer i wzmacniacz, więc samo radio raczej dużo nie da, pomijam już fakt, że tego nie zamontujesz.

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 12 Lutego 2019, 14:34:19 »
Raczej nie, bo oryginalnie są dwa głośniki więcej, subwoofer i wzmacniacz, więc samo radio raczej dużo nie da, pomijam już fakt, że tego nie zamontujesz.
W pierszwej kolejnosci wyjaśnię że nie chcę tego radia z linku montować do CHR. Zadalem to pytanie bo tutaj byla dyskusja o JBL. Ja rozumiem że w zestawie JBL jest wzmacniacz i dodatkowe głośniki ale jak patrzę na gniazda to są  takie same jak w radiu nie JBL więc myślałem że efekt JBL osiaga się poprzez te dodatkowe akcesoria ale samo radio bedzie grało bez tego normalnie jak każde inne. Chcę zmienić radio dla wyglądu nie koniecznie dla jakości muzyki.

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 12 Lutego 2019, 15:04:54 »
Ale radio JBL od zwykłego w Chr różni się z wyglądu tylko tym, że ma napisane JBL, więc nie widzę za bardzo sensu takiej inwestycji. Poza tym nie mam pewności czy ten wzmacniacz nie jest konieczny, aby to w ogóle grało.
« Ostatnia zmiana: 12 Lutego 2019, 15:07:05 wysłana przez sanchez »

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 12 Lutego 2019, 15:17:34 »
Ale radio JBL od zwykłego w Chr różni się z wyglądu tylko tym, że ma napisane JBL, więc nie widzę za bardzo sensu takiej inwestycji. Poza tym nie mam pewności czy ten wzmacniacz nie jest konieczny, aby to w ogóle grało.
Właśnie pytanie główne to czy to gra bez dodatkowego wzmacniacza. Nie czy lepiej niż zwykłe ale czy gra. Nie chodzi o napis JBL tylko o zmianę zwyklego radia na dotykowe a akurat z JBLa mam do kupienia za niską cenę

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl