Odnośnie pierwszego wątku:
- spalanie na plus, wg komputera: po mieście od 5,5 do 6,5 litra na setkę kilometrów (Kraków, 10km w jedną stronę, maksymalne 7,3 litra), poza miastem 4,8 litra (droga krajowa, średnia prędkość 86-92 km/h, kierowca i dwójka pasażerów + bagaże, minimalne uzyskane 4,4 litra z pewnym wysiłkiem), spalanie z jazdy autostradowej 130-150km/h wyniosło 6,5 litra ;
- spalanie mieszane mierzone pod dystrybutorem waha się od 5,0 do 5,3 litra na setkę kilometrów (ok 360 km trasa i ok 300 km miasto)
- bardzo wrażliwe - moim zdaniem - na to jak operujesz gazem, trzeba się przyzwyczaić albo do lekkiej stopy albo do częstych wizyt na stacji paliw

;
- auto bardzo przestronne w środku (dla osób tak do 175 cm wzrostu

;
- bagażnik jest wystarczający dla kogoś kto nie ma dzieci

;
- siedzi się dość wysoko co pozwala więcej zobaczyć ;
- lusterka boczne są ogromne - wiele widać w nich;
- system multimedialny Toyota Touch 2 to nieporozumienie pod kątem integracji z smartphonami (osobiście mam Samsunga S8 oraz Sygic Car Navigation zainstalowane nań - dopiero po lipcowym upgrade software S8 zaczął poprawnie działać z MirrorLink z TT2 i oprogramowaniem takim jak w/w Sygic, czyli mam nawigację na dotykowym ekranie samochodowym podczas jazdy) ;
I na chwilę obecną tyle przychodzi mi do głowy, samochód odebrałem w połowie maja, do dziś mam przejechane ok 7200 km.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka