Autor Wątek: Czy w znaczku Toyoty z przodu jest radar / czujnik?  (Przeczytany 39254 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kmicic

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Czy w znaczku Toyoty z przodu jest radar / czujnik?
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Stycznia 2018, 21:12:55 »
Miły pan serwisant powiedział że największy problem to radar i kamera bo z tego co wie systemy te trza zaktualizować bo jest jakiś błąd w oprogramowaniu.
No i aktualizują już dwa dni  :czerwona:
Udało się serwisowi zwalczyć problem?
Zastanawiam się dlaczego u jednych wyświetla się komunikat, a u innych świeci się kontrolka PCS. Czy to jest różnica w wersji oprogramowania? Od którego miesiąca zmienili sposób sygnalizowania awarii PCS ?
Moja toyka IX - kontrolka.

Offline Marcin_RAMZES

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 2025
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Stycznia 2018, 23:41:44 »
U mnie zaświeciła się kontrolka żółta i na chwile pijawił się napis, że radar zabrudzony czy jakoś tak. Napis znika po chwili, a kontrolka zostaje.

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Stycznia 2018, 21:58:08 »
U mnie zaświeciła się kontrolka żółta i na chwile pijawił się napis, że radar zabrudzony czy jakoś tak. Napis znika po chwili, a kontrolka zostaje.

U mnie to samo było  :o Ale w tej chwili jestem po naprawie serwisowej czyli aktualizacji oprogramowania systemu PCS  :good:
Ciekaw jestem jak będzie się sprawować, wcześniej komunikat o awarii PCS pojawił się może ze dwa razy a do tego też parę razy wywaliło żeby wyczyścić przednią kamerę  :wallbash: ale w jaki sposób jak od środka w okienku kamery zaparowana była <kucharz>

Offline voyt3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 30 Września 2019, 15:37:49 »
No powiem, że mocno irytujące jest działanie czujnika radarowego. Wystarczy niewielki deszcz i czujnik się uaktywnia. Najgorzej jest w korku gdy lekko pada. przy dużym deszczu woda spływa a gdy lekko pada i pojawia się pojedyncze kropelki to dramat.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl