Autor Wątek: [Toyota Auris 2 Hybrid ] Gdzie znajduje się centralka czujników parkowania?  (Przeczytany 6011 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pio7r3k

• Toyot Leżący
  • *
Cześć ,
Od wczraj jestem szczęśliwym posiadaczem toyoty auris hybrid w kombi z 2014r .

Mam następujący problem i ogromnie proszę o pomoc . Jak w temacie gdzie znajduje się "moduł"/"centralka" czujników cofania ?
Właczając bieg wsteczny czujniki pikają samoczynnie i chciałbym odnaleźć usterkę.

Z góry ogromnie dziękuje.

PS. Wiem ,że jestem nowy i od razu o coś proszę ,ale na pewno będę udzielał się na forum jak nabiorę doświadczenia w tym aucie i również będę pomagał własnym doświadczeniem z jazdy.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: [Toyota Auris 2 Hybrid ] Gdzie znajduje się centralka czujników parkowania?
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Stycznia 2018, 18:01:10 »
Tak zapewne ma być. Mi pikały cały czas podczas wbicia biegu wstecznego w hybrydzie. Wyłączyłem w ASO

Offline pio7r3k

• Toyot Leżący
  • *
Odp: [Toyota Auris 2 Hybrid ] Gdzie znajduje się centralka czujników parkowania?
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Stycznia 2018, 21:30:59 »
Muszę zlokalizować centralkę aby zobaczyć ,który to czujnik robi całe zamieszanie .
Później sprawdzić okablowanie.

Czy ktoś wie gdzie znajduje się ta centralka od czujników tylnych cofania?

Offline Pazurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Stycznia 2018, 08:07:58 »
Muszę zlokalizować centralkę aby zobaczyć ,który to czujnik robi całe zamieszanie .
Później sprawdzić okablowanie.

Czy ktoś wie gdzie znajduje się ta centralka od czujników tylnych cofania?
Czy na pewno to czujnik cofania w zderzaku ? może to tylko sygnał włączenia biegu wstecznego ?
C-HR II Executive 2.0 - 2025
AYGO Selection x-cite - 2020
Auris II 1.6 Valvematic, Premium+Comfort - 2013

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Stycznia 2018, 15:25:04 »
Właczając bieg wsteczny czujniki pikają samoczynnie i chciałbym odnaleźć usterkę.
Włącz wsteczny i przy pomocy innej osoby, która będzie podchodzić do auta z tyłu (albo cofając do przeszkody) przekonasz się czy nie dołączy do tego pikania drugie, które będzie narastać podczas zbliżania się do przeszkody. Jeśli tak, to to o czym piszesz jest sygnalizacją włączenia biegu wstecznego (jak w niektórych dostawczakach lub ciężarówkach).

Offline Stefanek67

• Toyot Pełzający
  • **

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Stycznia 2018, 21:41:09 »
O tym mówię od samego początku  <zalamka>

Offline pio7r3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Stycznia 2018, 22:12:33 »
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Pikają dwa rózne dźwięki , nie zależnie od tego czy jest przeszkoda czy jej nie ma.
Nawet jeśli nikogo nie ma pikają dwa dźwięki

Offline pio7r3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Stycznia 2018, 11:40:46 »
Czy jest w stanie ktoś odpowiedzieć gdzie znajduje się ta centralka /moduł od czujników cofania w Toyocie Auris Hybrid Kombi z 2014 r ,bardzo proszę bo coś z czujnikami na pewno jest uszkodzone .

Proszę o zdjęcie informację gdzie tej centralki szukać ,dzięki temu będę mógł zlokalizować usterkę.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl