Autor Wątek: Zabezpieczenie antykradzieżowe  (Przeczytany 2760 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jaclub

• Toyot Pełzający
  • **
Zabezpieczenie antykradzieżowe
« dnia: 16 Stycznia 2018, 17:31:40 »
Witam, zastanawiam się nad założenieniem dodatkowego zabezpieczenia antykradzieżowego, np coś takiego:
http://allegro.pl/showitem/description/6968105949.html
Czy ktoś takie coś ma założone, opinie mile widziane. Czy wogule warto.

Gawith

• Gość
Odp: Zabezpieczenie antykradzieżowe
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Stycznia 2018, 19:20:13 »
Da to tyle, że złodziejowi przywłaszczenie pojazdu zajmie 10-15 sekund dłużej.

Offline jaclub

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Stycznia 2018, 19:21:57 »
Tak też myślałem... :thumbdown:

Offline marcin83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Stycznia 2018, 20:11:50 »
RF Przekaźnik Samochodowy Immobilizer Anti Theft, Anti-theft Elektroniczny Ukryty Zamek na Motocyklu, Pojazd Silnikowy, Diesel, motocykl, 12-24 V
 http://s.aliexpress.com/FnI3AFvE?fromSns=Kopiuj do schowka
(from AliExpress Android)

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Stycznia 2018, 22:17:29 »
Może to się wydawać głupie ale najlepszym i najprostszym sposobem zabezpieczającym pojazd przed kradzieżą jest zastosowanie wyłącznika pompy paliwa i zmiana miejsca lokalizacji uchwytu otwarcia maski. Odcięcie pompy należy wpiąć w instalacje przy samej pompie (pod tylną kanapą), a włącznik/wyłącznik ukryć gdzieś pod plastikami - najlepiej po stronie pasażera. Co do otwarcia maski to polecam ukryć w innym losowym miejscu także pod plastikami. Te dwie, jakże proste czynności, skutecznie utrudnią zawodowemu złodziejaszkowi przejęcia naszego pojazdu a wręcz uniemożliwią bo nie będzie wiedział gdzie szybko znaleść to co trzeba.

Offline vagon1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Stycznia 2018, 23:40:04 »
Słyszałem gdzieś, że dorzucanie dodatkowych urządzeń zabezpieczających na własną rękę może powodować to, że ubezpieczyciel wykręca się z odszkodowaniem w razie kradzieży. Czy jest to prawda?
Auris I 1.4 D-4D 2010 FL Premium EU5 1NDTV NDE150L-DHFNXW

Offline Stefanek67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Stycznia 2018, 12:02:20 »
A skąd ubezpieczyciel bedzie o tym wiedzial , ?....ja napewno mu nie powiem że mam dodatkowe zabezpieczenie , ktore sam montowałem !

Offline jaclub

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Stycznia 2018, 13:39:29 »
Dokładnie...

Offline Dombrek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Stycznia 2018, 13:53:11 »
Może to się wydawać głupie ale najlepszym i najprostszym sposobem zabezpieczającym pojazd przed kradzieżą jest zastosowanie wyłącznika pompy paliwa i zmiana miejsca lokalizacji uchwytu otwarcia maski. Odcięcie pompy należy wpiąć w instalacje przy samej pompie (pod tylną kanapą), a włącznik/wyłącznik ukryć gdzieś pod plastikami - najlepiej po stronie pasażera. Co do otwarcia maski to polecam ukryć w innym losowym miejscu także pod plastikami. Te dwie, jakże proste czynności, skutecznie utrudnią zawodowemu złodziejaszkowi przejęcia naszego pojazdu a wręcz uniemożliwią bo nie będzie wiedział gdzie szybko znaleść to co trzeba.
Z tą maską to mi się podoba!
A odcięcie pompy można też zrobić z zastosowaniem urządzenia, które zaproponował Jaclub, bo wtedy nie trzeba żadnych dodatkowych czynności wykonywać przy wsiadaniu do auta i wysiadaniu.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Stycznia 2018, 16:30:42 »
No wtedy zamiast otworzyć maske w niewiadomym celu po prostu użyje siły i zamiast pomóc to zaszkodzi. Dziś samochody sie kradnie ze środka na walizkę czy dekoder nie z wnętrzności maski. Widziałem na YT elektozawór czy coś podobnego który facet miał schowana do niego czujke przy pasach bezpieczeństwa. Przed uruchomieniem musiał przyłożyć nad pasami breloczek który otwierał zawór na przewodzie paliwowym. Po wyłączeniu auta automatycznie się zamykał. Niewidoczne ale trzeba mieć też świadomość że jeśli będą chcieli wam zaimać auto to i tak to zrobią jak nie za pierwszym to drugim razem. Bo dziś samochody kradnie sie na zamówienie. Więc przyjedzie laweta, wciągnie samochód i odjedzie. I nic z waszych zabezpieczeń. A za kilka godzin z samochodu zostanie sama karoseria gdzieś w lesie bez wnętrzności, drzwi i całej reszty.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl