Autor Wątek: Filtr kabinowy  (Przeczytany 6285 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madlew

• Toyot Pełzający
  • **
Filtr kabinowy
« dnia: 21 Stycznia 2018, 15:57:06 »
czy poleci ktos jakiegos producenta/link do filtru kabinowego? moze tez byc weglowy?  czy ktos wymienial w aso i wie ile tam kosztuje?

moj obecny ma pol roku, ale w krakowie juz troche zebral dymu i czuc dym jak sie wlaczy nawiew

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Filtr kabinowy
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Stycznia 2018, 17:15:38 »
Mi podczas przeglądu policzyli w ASO 109 zł.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Stycznia 2018, 17:42:07 »
ja stawiam na filtrona (sam właśnie kupiłem sobie do corolli węglowe filtry tej firmy i zamierzam wymienić poza aso), ale sprawdzałem właśnie katalog i w przypadku CHR jest tylko filtr o oznaczeniu K1310, ale chyba jest to zwykły filtr, niewęglowy. Nawet na allegro go nie mają.
E18_Prestige_MultidriveS

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Stycznia 2018, 18:29:27 »
Mi podczas przeglądu policzyli w ASO 109 zł.

Jak mnie to w...wia w tych serwisach wszystko kosztuje krocie filtr kabinowy 109, jak można kupić za 40 dychy i go samemu wymienić, a czy można określic co mają zrobić na przeglądzie, czy raczej to leci z automatu według schematu, bo śmieszą mnie takie wyliczenia jak, dolewka płynu do spryskiwaczy 200 ml - 7,28  :wallbash:, ja za 5 litrów płacę 15 złotych....

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Stycznia 2018, 18:47:15 »
a czy można określic co mają zrobić na przeglądzie, czy raczej to leci z automatu według schematu,
leci według schematu. W przypadku filtra kabinowego nie zdarzyło mi się aby wymienili bez mojej zgody. Zawsze kolo przychodził i pokazywał w jakim stanie jest wsad. I wtedy moja decyzja czy wymienić czy nie.
bo śmieszą mnie takie wyliczenia jak, dolewka płynu do spryskiwaczy 200 ml - 7,28
uzupełnienie płynu jest wpisane w książkę serwisową, więc nie pytają tylko dolewają. Raz pojechałem z pustym zbiorniczkiem i się o tym boleśnie przekonałem (potem sprawdizłem w czynnościach serwisowych - mądry Polak po szkodzie). Od tego czasu przed wyjazdem na przegląd uzupełniał ten cholerny płyn
E18_Prestige_MultidriveS

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Stycznia 2018, 18:48:03 »
a czy można określic co mają zrobić na przeglądzie, czy raczej to leci z automatu według schematu,
leci według schematu (chyba, że po gwarancji - mówisz ewentualnie co chcesz, a czego nie). W przypadku filtra kabinowego nie zdarzyło mi się aby wymienili bez mojej zgody. Zawsze kolo przychodził i pokazywał w jakim stanie jest wsad. I wtedy moja decyzja czy wymienić czy nie.
bo śmieszą mnie takie wyliczenia jak, dolewka płynu do spryskiwaczy 200 ml - 7,28
uzupełnienie płynu jest wpisane w książkę serwisową, więc nie pytają tylko dolewają. Raz pojechałem z pustym zbiorniczkiem i się o tym boleśnie przekonałem (potem sprawdizłem w czynnościach serwisowych - mądry Polak po szkodzie). Od tego czasu przed wyjazdem na przegląd uzupełniał ten cholerny płyn

E18_Prestige_MultidriveS

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Stycznia 2018, 18:55:24 »
No właśnie zaleje ten balon do pełna i mam to w  :song:

Offline ŁukaszM

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Stycznia 2018, 22:21:00 »
czy poleci ktos jakiegos producenta/link do filtru kabinowego? moze tez byc weglowy?  czy ktos wymienial w aso i wie ile tam kosztuje?

moj obecny ma pol roku, ale w krakowie juz troche zebral dymu i czuc dym jak sie wlaczy nawiew
Polecam filtry dla alergików firmy Mann. Do aurisa kupiłem w motostacja.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Offline madlew

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Stycznia 2018, 00:18:53 »
cos takiego? http://allegro.pl/mann-filter-filtr-kabinowy-cu24017-toyota-c-hr-kia-i7050355017.html w sumie tani nie jest porownujac do 20zl w poprzednim aucie (niemieckim)

rozumiem, ze toyota nie ma uniwersalnych i kazdy model ma swoj filtr? i np ten z auris nie bedzie pasowal do c-hr?

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Stycznia 2018, 09:41:51 »
jak już mowa o MANN , to co zalinkowałeś to filtr do wersji 1.2
do HSD pasuje CU 22032 (zwyczajny filtr) i  CUK 22032 (węglowy)

Offline Grzesiek C-HR

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Stycznia 2018, 19:46:42 »
Do wersji z silnikiem 1.2 pasuje filtr węglowy Filtron K1138A
Jest minimalnie większy od oryginalnego ale wchodzi, koszt ok 70 zł
U siebie już wymieniłem bo oryginalny to zwykły cienki papierowy
wymiana banalnie prosta i trwa 60 sekund :-)

Offline 1.krzysztof

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Marca 2018, 12:28:09 »
wymiana banalnie prosta i trwa 60 sekund :-).
Czy może ktoś podać opis gie jest i jak wymienić filtr kabinowy w C-HR 1,2

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Marca 2018, 12:38:59 »
wymiana banalnie prosta i trwa 60 sekund :-).
Czy może ktoś podać opis gie jest i jak wymienić filtr kabinowy w C-HR 1,2
Odchylasz schowek trzeba nacisnąć zewnętrzne ścianki aby go wypiąć , tylko uważaj aby nie połamać amortyzatora jest po prawej stronie jego trzeba też wypiąć i masz odrazy pod klapką filtr zaraz za schowkiem .

Wysłane z mojego HUAWEI MT7-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline 1.krzysztof

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Marca 2018, 13:18:06 »
Odchylasz schowek trzeba nacisnąć zewnętrzne ścianki aby go wypiąć , tylko uważaj aby nie połamać amortyzatora jest po prawej stronie jego trzeba też wypiąć i masz odrazy pod klapką filtr zaraz za schowkiem .
Dzięki, jak się wie to rzeczywiści banalnie proste.

Offline Eryk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 20 Marca 2018, 15:02:17 »
tego nie da się opisac musisz spojrzeć na schowek po bokach masz występy plastikowe które ograniczają otwarcie na boku schowej jest miękki i wystarczy lekko odgiąć do środka , i jak pisałem ten siłowniczek po prawej tam trzeba uważać aby go nie połamać .

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl