Autor Wątek: Pomoc przy zakupie.  (Przeczytany 4118 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mumin000

• Początkujący
Pomoc przy zakupie.
« dnia: 27 Stycznia 2018, 08:46:50 »
Witam wszystkich. Może nie będę się rozpisywał tylko napiszę wprost o co Mi chodzi :)
Bardzo bym prosił o opinie na temat Toyoty Auris kombi hybrydowej - spalinowej. Link auta poniżej
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-auris-utrzymana-wzorowo-bixenon-sama-parkuje-panorama-grz-fotele-system-afs-ID6zmct1.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8

Warto kupić takie auto używane ?? Budżet jaki mam to około 50 - 60 tyś.
Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi. W razie kontaktu zostawię swój adres e-mail rafal.sendorek@wp.pl
Pozdrawiam serdecznie.
Rafał Sendorek.

Offline Mieciu

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Pomoc przy zakupie.
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Stycznia 2018, 10:49:36 »
Cena wcale nie jest jakaś mocno okazyjna jak na ten rocznik i przebieg.
Handlarz też musi zarobić na czymś...
Ja bym raczej poszukał czegoś z rodzimego rynku.
W tym roku powinny pojawić się poleasingowe 3-latki już z w wersji po faceliftingu.

Poczytaj sobie o hybrid assistant i samodzielnym teście baterii trakcyjnej.
Można w przybliżeniu porównać wtedy wyniki z tymi, publikowanymi na forum.
Do ok 200-250tyś km nie ma co się martwic, ale jeżeli auto kręcone to może to już wyjść na tym teście.

Offline Spider1919

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 V 2.0 4x4
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Stycznia 2018, 10:58:07 »
Za pół roku wchodzi Auris III i można się spodziewać, że aktualny model będzie na grubej wyprzedaży - na twoim miejscu bym się wstrzymał z zakupem auta niepewnego zza granicy, bo jak wspomniał kolega wyżej za chwilę będzie wysyp ofert po polskich firmach po leasingach i to modeli FL i tu bym szukał okazji.

Offline bajkami

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Stycznia 2018, 14:24:14 »
Dziwne, bo moja dwustrefowa klimatyzacja ma dodatkowy przełacznik, którego na tych zdjęciach nie widać. Poza tym uważaj kupując samochód zimą. Ja w zeszłym roku kupiłem od handlarza Toyotę z 2013 r. w podobnej cenie tylko z niższym przebiegiem, ale przez niską temperaturę nie mogłem sprawdzić klimatyzacji. Nawet w ASO nie zorientowali się, że kompresor był padnięty. Na szczęście sprzedawca dostarczył mi inny używany. Ogólnie z auta jestem bardzo zadowolony bo dużo jeżdżę po mieście a to czysta przyjemność i ekonomia.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Stycznia 2018, 14:29:42 »
Proponuję tu za dużo nie czytać, tylko jechać do ASO na sprawdzenie przed ewentualnym zakupem.
Ten samochód nie ma klimy dwustrefowej.
« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2018, 14:33:10 wysłana przez Darek Toyota »

Offline kubasz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Stycznia 2018, 15:13:33 »
szykuję taką do sprzedaży salonowy książka serwisowa dwakluczyki po ddrugim przeglądzie 30tyś 2013 rok pierwsza rejestracja 25 11 2013 ,szary metalik .PeLne wyposażenie oprócz ,,sam parkuje ,, .W samochodzie będzie montowane LPG .Sam jeżdżę Aurisem poliftowym w LPG ,polecam supr sprawa

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Stycznia 2018, 16:37:40 »
Przy większych przebiegać warto przyjrzeć się baterii. U mnie przy 130tys.km zaczął pojawiać się błąd "wymień baterie HV". Napięcia poszczegolnych blokow wyglądają jak na poniższym obrazku. Auto do 90tys.km serwisowane w Toyocie. Po przekroczeniu 100tys.km pojawił się taki problem, że po 3-4 godzinach jazdy po mieście silnik spalinowy nie wyłącza się.  W serwisie Toyoty stwierdzili, że kratka wentylacyjna baterii zapchana, wyczyscili i do 130tys.km wszystko było ok. Teraz jest 143tys.km i co jakiś czas błąd się pojawia. Możliwe są dwa scenariusze, optymistyczny to zasniedziale konektory łączące poszczegolne ogniwa baterii, mniej optymistyczny zużyte około połowy ogniw baterii :(

Offline trzeci

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Stycznia 2018, 17:21:33 »
Warto kupić takie auto używane ?? Budżet jaki mam to około 50 - 60 tyś.
Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi. W razie kontaktu zostawię swój adres e-mail rafal.sendorek@wp.pl
Pozdrawiam serdecznie.
Rafał Sendorek.

A nie myślałeś kupić używki w programie aut używanych toyoty?  Znajdziesz auta z przebiegiem do 100 tys km z 14r w tych pieniądzach.
Spalanie - Motostat.pl

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Stycznia 2018, 17:49:09 »
spójrz na to ogłoszenie,trochę więcej niż z komisu ale na pewno 3tys da sie utargować

https://toyotaplus.pl/oferta/toyota-auris/24580
RAV4 2.5 hybrid

Offline bajkami

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Stycznia 2018, 17:51:45 »
Proponuję tu za dużo nie czytać, tylko jechać do ASO na sprawdzenie przed ewentualnym zakupem.
A ja proponuję czytać tylko dokładniej - brak klimy dwustrefowej i przeglad w ASO już sugerowałem.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Stycznia 2018, 20:32:20 »
Dlaczego tak uważasz? Jeżeli sam parkuje to znaczy że ma system SIPA a ten jest dostępny wyłącznie w wersji Prestige która posiada klimę dwustrefową.

« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2018, 20:36:28 wysłana przez mariuszs »

Offline bajkami

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Stycznia 2018, 21:00:30 »
Dlaczego tak uważasz? Jeżeli sam parkuje to znaczy że ma system SIPA a ten jest dostępny wyłącznie w wersji Prestige która posiada klimę dwustrefową.

Wydaje mi się, że przycisk AC przy klimie dwustrefowej powinien być z podzielony na pół: DUAL i AC. A czy to jest Prestige nie jestem pewny bo nie ma "tapicerki materiałowej ze skórzanymi boczkami" (przynajmniej ja tak mam w wersji na rynek francuski) - choć z drugiej strony - ja nie mam wyłącznika AFS.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Stycznia 2018, 21:01:38 »
Przeciez widac na zdjeciach w ogloszeniu, ze nie ma dwustrefowej klimy. A druga rzecz auta na inne rynki sa inaczej skonfigurowane.

Offline jaclub

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Stycznia 2018, 02:44:14 »
A ta Klima dwustrefowa to jakiś wyznacznik?, zresztą tak samo jak samoparkujące auto. Póki działa to ok, jak czujniki zaczną fiksować, to choinka na wyświetlaczu i sygnał dźwiękowy przy każdym wstecznym

Offline jaclub

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Stycznia 2018, 02:50:43 »
Druga sprawa co tu dużo dywagować, jak kolega kupi, to za około 50 tyś wymiana ogniw, adaptacja itd. Około 10 tyś, wydatek. Teraz stawia się na auta nowe, lub prawie nowe. Auto ma przejechać ileś km i potem złom. Ja poczekam 4, 5 lat potem może hybra. Na razie nieee :song:, automaty muszą się dopracować

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl