Autor Wątek: Obsługa głosowa telefonu i nawigacji oraz całego sytemu Toyota Touch 2 plus Go  (Przeczytany 35107 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adam1985

• Toyot Leżący
  • *
Drodzy uzytkownicy, wczoraj byłem w ASO z wymianą lampek do czytania z przodu i od razu zrobili mi aktualizację do najnowszych map w Navi (wszystko za friko bo samochod nowy).

Przy okazji zapytałem fachowca w ASO, czemu ni działa u mnie obsługa głosowa telefonu, Navi itd, która uruchamiamy przyciskiem na kierownicy (ten obok przycisku MODE). Dodam po pierwsze, że mam wersję Navi Low (ale to chyba nie ma żadnego znaczenia).  Odpowiedź Pana z serwisu była nasępująca, iż w żadnym modelu w Europie obsługa głosowa włączana tym przyciskiem nie jest dostępna, dodał, że działa tylko na rynku amerykańskim.

Czy to wszystko prawda, czy Pan z ASO coś kręci i mogę tego uzywać po uprzednim włączeniu gdzies w ustawieniach tej funkcji?

Samochód: Toyota Auris TS Selection + Comfort. 

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Gówno prawda. Na stronie Autocentrum gdy mieli Aurisa długodystansowego pokazywali i wybierał głosowo adresy w nawigacji. Mają film pokazujący jak to działa.

Offline Adam1985

• Toyot Leżący
  • *
Gówno prawda. Na stronie Autocentrum gdy mieli Aurisa długodystansowego pokazywali i wybierał głosowo adresy w nawigacji. Mają film pokazujący jak to działa.

Długodystansowego czyli Ts? :D bo nie kumam :) Własnie na Youtube widziałem też filmik jak wybiera głosowo adresy w Navi. W takim razie w czym tkwi u mnie problem?  Na Youte ma inna nawigację, strowana przyciskami a nie z dotykowym ekranem czyli tą starszą wersję. Tylko to dalej nie rozwiązuje problemu czy w moim to powinno działać czy nie?
« Ostatnia zmiana: 28 Stycznia 2018, 11:18:57 wysłana przez Adam1985 »

Offline Adam1985

• Toyot Leżący
  • *
Dobra juz chyba wiem. Ja mam samą Toyota Touch 2 Go . Żeby obsługiwało polecania głosowe musi być Toyota Touch 2 Go Plus.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Długodystansowy czyli testowlai go przez pół roku.

Offline slavo_s2k

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 2021
W moim Auris hybrid ts '17 też nie działa, ale w sumie nad tym się nie zastanawiałem, a faktycznie kojarzę, że Zachar testował. U mnie jest tyko komunikat, że funkcja niedostępna...

A ten Plus to nie przypadkiem wersja oprogramowania? Poza tym nie pamiętam takiej opcji do wyboru w cenniku.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Offline Adam1985

• Toyot Leżący
  • *
Mam identyczny komunikat. Wydaje się właśnie że to wina tego żemamy Navi Go a nie go Plus.... Ciekawa sprawa z tym jest....

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
I tylko tym to się różni? Że go Plus ma funkcję głosową? W Aso pewnie to włączą pytanie za ile bo raczej nie wsadzają nowego radia tylko go ograniczają.

Offline Adam1985

• Toyot Leżący
  • *
Generalnie gadali mi cos o założeniu tego zestawu JBL i wtedy gośc wspomniał, że musiałbym zmienic cąłe radio na wersje HI  i to byłby koszt z zamontowaniem głośników i nowej Navi ok .20.000 zł  :wallbash:

Tylko to nadal nie rozwiązało problemu obsługi głosowej bo Pan twierdził, że działa to tylko w USa :D 

Edit. W broszurce o Toyota Touch 2 go wyczytałem, że obłśuguje polecenia głosowe ale jest tam gwiazdka, która mowi o tym, że prezentowany na zdjeciu z broszury ekran nawigacji może róznić sie w zalezności od modelu auta i wersaji wyposażenia.
« Ostatnia zmiana: 28 Stycznia 2018, 11:39:59 wysłana przez Adam1985 »

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
A akurat będę brać teraz na przeglądzie samochó? zastępczy, wezme zatem z JBL i sprawdzę czy działa

Offline slavo_s2k

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 2021
 Ale dopłata do JBL to były chyba jakieś 3-4 kpln? Nie zdecydowałem  się głównie dlatego, że wtedy nie ma podwójnej  podłogi, a głównie chodziło mi o płaski próg załadunkowy.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Offline Adam1985

• Toyot Leżący
  • *
Własnie tu jest moim zdnaiem pies pogrzebany, że ta obługa głosowa jest w tej nawi Touch2go Plus, czyli tej ładowanej z JBL'ami oraz z WIFI.

Offline Adam1985

• Toyot Leżący
  • *
A akurat będę brać teraz na przeglądzie samochó? zastępczy, wezme zatem z JBL i sprawdzę czy działa

Sprawdź i napisz czy działo :)

Offline Barti

• Toyot Leżący
  • *
Różnica w plusie jest taka:
Wybieranie i sterowanie głosowe
Darmowa aktualizacja map (przez 3 lata)
Model mapy 3D

Corolla E12 HB 1.4 D4D SOL => Auris II FL 1.6 Comfort

Offline Adam1985

• Toyot Leżący
  • *
Różnica w plusie jest taka:
Wybieranie i sterowanie głosowe
Darmowa aktualizacja map (przez 3 lata)
Model mapy 3D

Chwila, zaraz. Ja mam u sibie darmowa aktualizację przez 3 lata i mam mapy w Navi 3D. W takim razie o co biega? :( Serwis milczy jak grób...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl