Autor Wątek: Chcę kupić Aurisa rok produkcji 2018. Jak to zrobić?  (Przeczytany 34468 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
Odp: Chcę kupić Aurisa rok produkcji 2018. Jak to zrobić?
« Odpowiedź #15 dnia: 30 Stycznia 2018, 18:43:58 »
Kurczę, ale mnie drażnisz, przecież w Toyocie to święto jak się uzyska choćby minimalny rabat, a ty mi tu wyskakujesz z upustem większym niż na wyprzedaży na początku roku. Wrrr

Ja również jestem bardzo zaskoczony, że udało mi się taki rabat uzyskać. W Toyocie to się nazywa rabat specjalny ;)
« Ostatnia zmiana: 30 Stycznia 2018, 19:03:40 wysłana przez mariuszs »

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #16 dnia: 30 Stycznia 2018, 19:17:54 »
Auto z 2018 kupisz najwcześniej w okolicach marca/kwietnia
nieprawda
Można już teraz kupić auto z 2018, mi się udało zamówić auto z 2018
w lutym 2017, zamówiłem samochód z produkcji 2017. Moje zamówienie poszło do fabryki, zamiast krążyć po placach czy jest auto z 2016 w wybranej przeze mnie specyfikacji
Wydrukuj sobie dla porównania cennik wyprzedaży 2017, tam są ceny bazowe i po rabacie, i idź z nim do salonu.  Nie wierzę aby nie mieli cennika na 2018, tyle tylko że go nie publikują w internecie
dokładnie tak jest - sprzedawca wyliczał mi cenę w oparciu o cennik 2016 bez rabatów z wyprzedaży. W marcu wprowadzono cennik na 2017, były jakiej rabaty, promocje, etc. i na pierwszy rzut oka wydawało mi się, że się pospieszyłem ale jak przeliczyłem te wszystkie rabaty, to okazało się że cena jest dokładnie taka sama jak zapłaciłem.
mi się udało zamówić auto z 2018 w Toyocie z rabatem większym niż to co jest oferowane w wyprzedaży roku 2017r.
to ile tego rabatu przytuliłeś ? JA za samochód zamówiony w lutym 2017 i wyprodukowany w marcu 2017 przytuliłem 14% rabatu, co przy wersji prestige robi różnicę
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #17 dnia: 30 Stycznia 2018, 21:35:37 »
W konfiguratorze Toyoty wybierając samochód o wartości 95100 na raty jest opcja zaznaczenia GAP, gdzie przy 36 m-cach wynosi 68 zł,

Czyli za 100 takich Aurisów ubezpieczonych na 3 lata ubezpieczyciel zgarnie 244 800 zł składek.  Prawdopodobieństwo szkody całkowitej nie przekroczy 1% czyli wypłaci z tego średnio statystycznie jakieś 20 tys zł...  Dla porównania, suma zebranych składek OC w 2016 roku wyniosła 11,65 mld zł a wypłaty świadczeń 7,98 mld zł.  Sorry, ale to mi się kojarzy z tą reklamą zatytułowaną Nie bądź łoś, czy jakoś tak...

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Stycznia 2018, 21:41:54 »
to ile tego rabatu przytuliłeś ? JA za samochód zamówiony w lutym 2017 i wyprodukowany w marcu 2017 przytuliłem 14% rabatu, co przy wersji prestige robi różnicę
10% + lakier i dywaniki, i też wziąłem to co mnie interesowało a nie było na wyprzedaży, czyli wersja Prestige :)

Offline RAV73

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Stycznia 2018, 21:52:47 »
i też wziąłem to co mnie interesowało a nie było na wyprzedaży, czyli wersja Prestige
plus, o ile dobrze gdzieś wyczytałem lepsze - poprawione systemy bezpieczeństwa w roku modelowym '18. Gratuluję.

Offline Absolutnie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 30 Stycznia 2018, 22:04:44 »
JA za samochód zamówiony w lutym 2017 i wyprodukowany w marcu 2017 przytuliłem 14% rabatu, co przy wersji prestige robi różnicę

A kupowałeś jako zwykły klient czy na firmę? Bo nie chce mi sie wierzyć, że zwykły klient mógł dostać 14 % rabatu nie na wyprzedaży.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Stycznia 2018, 22:18:57 »
i też wziąłem to co mnie interesowało a nie było na wyprzedaży, czyli wersja Prestige
plus, o ile dobrze gdzieś wyczytałem lepsze - poprawione systemy bezpieczeństwa w roku modelowym '18. Gratuluję.
Te nowe systemy bezpieczeństwa będą od drugiej połowy 2018 :( W przypadku priusa będzie wykrywanie rowerzystów - przydałoby się.

Żeby było jasno, to brałem Priusa a nie Aurisa ;) Niby podobne auta, ale w Priusie w każdej wersji jest aktywny tempomat od 0 do 180, HUD i zamykany grill chłodnicy :D

Offline RAV73

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 30 Stycznia 2018, 22:21:26 »
Bo nie chce mi sie wierzyć, że zwykły klient mógł dostać 14 % rabatu nie na wyprzedaży.
Skąd ja to znam. Dwa razy w zeszłym roku pytałem się o rabat jeszcze grubo przed wyprzedażą. Za pierwszym razem handlowiec spojrzał się na mnie jak na kosmitę, w drugim przypadku byłem potraktowany wręcz w chamski sposób

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #23 dnia: 30 Stycznia 2018, 22:28:28 »
Priusy, rav4 mają najbogatsze systemy. Aurisy takowych nie będą mieć jak i do tej pory tylko okrojone

Offline RAV73

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 30 Stycznia 2018, 22:29:11 »
Żeby było jasno, to brałem Priusa a nie Aurisa
Tym bardziej gratuluję, zwłaszcza odwagi w podjęciu decyzji kupna mocno oryginalnego pojazdu.
Przy okazji dodam, że Autocentrum będzie testowało nowego Prusaka przez rok.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 30 Stycznia 2018, 22:33:58 »
Żeby było jasno, to brałem Priusa a nie Aurisa
Tym bardziej gratuluję, zwłaszcza odwagi w podjęciu decyzji kupna mocno oryginalnego pojazdu.
Przy okazji dodam, że Autocentrum będzie testowało nowego Prusaka przez rok.
Dzięki, to prawda że oryginalny ;) Rzeczywiście wygląd nie był najważniejszy - ale też nowy prius nie wygląda już tak egzotycznie jak poprzednie wersje. Będę miał porównanie z aurisem hsd, liczę że spalanie na autostradzie będzie lepsze.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #26 dnia: 30 Stycznia 2018, 23:02:48 »
Mi się marzy ten plug in z panelem na dachu gdyby tylko nie te liczniki na środku :(

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #27 dnia: 30 Stycznia 2018, 23:12:09 »
Mi się marzy ten plug in z panelem na dachu gdyby tylko nie te liczniki na środku :(
Liczniki na środku to porażka, ale tam jest kolorowy HUD na szybie. Jak rozważałem Priusa kiedyś to go skreśliłem właśnie za liczniki, ale jak zobaczyłem jak ten HUD wygląda, to zmieniłem zdanie. Przecież na te liczniki w ogóle nie będziesz patrzył :)

https://www.youtube.com/watch?v=Xv9E35yAniE

Plug in ma zarąbisty grill z przodu i świetne światła matrycowe. Niestety vmax tylko 160 :(

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #28 dnia: 30 Stycznia 2018, 23:13:42 »
Nigdy nie jechałem więcej niż 160 <myśli> Chyba wyje niemiłosiernie skoro to max. Dziwne że silniki te same, lepsza aerodynamika i mocniejsze baterie a osiągi gorszę. Jak waga? No i cena. Wywalić 200k na samochód to sporo o takim wyposażeniu jakby się chciało.
« Ostatnia zmiana: 30 Stycznia 2018, 23:17:44 wysłana przez Stivo »

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #29 dnia: 30 Stycznia 2018, 23:22:00 »
Nigdy nie jechałem więcej niż 160 <myśli> Chyba wyje niemiłosiernie skoro to max. Dziwne że silniki te same, lepsza aerodynamika i mocniejsze baterie a osiągi gorszę. Jak waga?

Gorsza aerodynamika 0.24 - prius vs 0.25 plugin. Baterie są ciężkie. Myślę że jest tak samo cichy/głośny. Oba mają elektronicznie ograniczoną prędkość. Gdybym miał gniazdko w garażu, to bym rozważał, bo z gniazdkiem to idealne auto :) Na paliwie jechałbym tylko w trasie, po mieście do pracy cały czas na elektryku :)

No i plugin jest tylko na 15, a ja lubię ostro wchodzić w zakręty dlatego wolę 17 ;)

200k? Wydawało mi się że 150k wystarczy - chociaż to i tak dużo, to przynajmniej tankować wystarczy raz na rok ;) Priusy mają bogate wyposażenie już w niskich wersjach. Gdyby jeszcze weszły nowe przepisu i objęły Pluginy, czyli parkowanie za darmo i jazda buspasami, to się okaże że 150k to bardzo dobra cena ;)
« Ostatnia zmiana: 30 Stycznia 2018, 23:27:20 wysłana przez mariuszs »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl