Autor Wątek: Chcę kupić Aurisa rok produkcji 2018. Jak to zrobić?  (Przeczytany 34545 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
Odp: Chcę kupić Aurisa rok produkcji 2018. Jak to zrobić?
« Odpowiedź #45 dnia: 04 Lutego 2018, 15:09:06 »
A ja niestety tak. Bardzo częsta praktyka u Skody czy WV w toyocie jest tak samo. Zadzwoń do salonu na podkarpaciu a później do salonu z nad morza. Rabaty inne a cena wyjściowa taka sama :D

Wydaje mi się, że jeśli dealer widzi że ma zdecydowanego klienta, i ten chce kupić auto u konkurencji (innego dealera) to jednak potrafi zejść ze swojej marży aby jednak zarobić cokolwiek. Zgadzam się jednak, że nie jest łatwo się przebić do lepszych rabatów. Tak czy siak zaczyna się od cen ustalonych przez centrale i widocznych w cenniku na stronie. Oczywiście są również rabaty specjalne i inne tego typu.

https://www.youtube.com/watch?v=bE6E-GszPCs

Nawet przy głupim przeglądzie można utargować rabat.
« Ostatnia zmiana: 04 Lutego 2018, 15:11:27 wysłana przez mariuszs »

Offline Absolutnie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 04 Lutego 2018, 18:23:26 »
nowy Auris z dwoma napędami hybrydowymi
a premiera już w marcu.

Kiedy ten nowy model Aurisa byłby do kupienia/zamawiania w Polsce skoro premiera ma być w marcu?

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #47 dnia: 04 Lutego 2018, 19:56:23 »
a premiera już w marcu.

Kiedy ten nowy model Aurisa byłby do kupienia/zamawiania w Polsce skoro premiera ma być w marcu?

Moim zdaniem to w marcu 2019 :) Ten nowy Auris to nie będzie lifting, to będzie nowe auto.
« Ostatnia zmiana: 04 Lutego 2018, 20:03:51 wysłana przez mariuszs »

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #48 dnia: 04 Lutego 2018, 21:47:02 »
W prasie moto piszą ze w Polsce bedzie  mozna w 2019r.

Offline Spider1919

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 V 2.0 4x4
« Odpowiedź #49 dnia: 05 Lutego 2018, 09:05:53 »
a premiera już w marcu.

W październiku tego roku, jeśli nic się nie zmieni.

Corolla w hybrydzie
to sprawdzona wiadomość ? Bo Corolla w hybrydzie to już jest, tyle że w Azji, na Europę w hybrydzie miał być Auris.

Info mam od wiceprezesa jednego z salonów Toyoty.

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #50 dnia: 05 Lutego 2018, 21:09:26 »
NIE SLUCHAJ ludzi tylko wejdz na strone TOYOTy wybiez sobie samochod  - skonfiguruj, wydrukuj i zamow w salonie z dostawa na dzien ktory cie interesuje a jezeli ktos ci powie ze sie nie da to wyjdz z salonu i idz do innego ktory zamowi ci samochod w fabryce jak byc powinno a nie bedzie chcial wcisnac "ZLOMA" z placu, bo takiego chce sie pozbyc !

Ja kupilem (dwa samochody wstecz), samochod w lutym a raczej dalem zaliczke 2500pln na samochod ktory byl dostarczony i zarejestrowany w pazdzierniku tego samego roku. Dodatkowo w "starej" nizszej cenie samochodu, wiec jezeli ktos ci pisze ze sie nie da zamowic samochodu w 2018 roku z 2018 roku to jest cos z nim nie tak.

Co do rabatow to zalezy od ciebie jak bedziesz rozmawial ...

Powodzenia aczkowiek posiadam toyote od 1,5 roku i do zakupu bym nie namawial :thumbdown:  

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #51 dnia: 05 Lutego 2018, 21:20:41 »
NIE SLUCHAJ ludzi tylko wejdz na strone TOYOTy wybiez sobie samochod  - skonfiguruj, wydrukuj i zamow w salonie z dostawa na dzien ktory cie interesuje a jezeli ktos ci powie ze sie nie da to wyjdz z salonu i idz do innego ktory zamowi ci samochod w fabryce jak byc powinno!

Dokładnie! Chciałem kupić Priusa z hakiem (w aurisie trzeba to skonfigurować w fabryce), to się dowiedziałem że nie ma możliwości aby sprawdzić czy Priusy które są na wyprzedaży mają możliwość instalacji haka (salon nie ma tych aut na stanie, nie zna VINów, musiałby zamówić z centrali), więc nie ma co na to liczyć. Z drugiej strony gdybym chciał zamówić nowy z hakiem, to też się nie da, bo wtedy trzeba wpłacić ze 30% wartości auta, bo jest takie unikatowe.... No i zmieniłem dealera, nie było z niczym problemu :)
« Ostatnia zmiana: 05 Lutego 2018, 21:22:49 wysłana przez mariuszs »

Offline Absolutnie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 06 Lutego 2018, 09:37:22 »
Powodzenia aczkowiek posiadam toyote od 1,5 roku i do zakupu bym nie namawial

A z czego jesteś niezadowolony?
I dlaczego czekałeś na samochód od lutego do października? Szybciej się nie dało czy nie chciałeś?
« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2018, 10:15:46 wysłana przez Absolutnie »

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #53 dnia: 06 Lutego 2018, 11:51:49 »
Obecny Auris jest już troszkę wiekowy.  Płyta podłogowa to modernizacja platformy MC zaprojektowanej w drugiej połowie lat 90-tych XX wieku.  Większość konkurencji oferuje większy rozstaw osi co przekłada się na więcej miejsca na tylnych siedzeniach.  Natomiast wydaje mi się, że cenowo za podobny napęd i zestaw wyposażenia nie wypada najgorzej.

Offline RAV73

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 06 Lutego 2018, 18:25:01 »
W dzisiejszym Motorze jest artykuł o nowym Aurisie i potwierdzają, że premiera za miesiąc, a sprzedaż pod koniec roku z czego u nas niestety dopiero na początku przyszłego. Silnik 1,2 t, 2.0 i dwa silniki hybrydowe, słabszy i mocniejszy. Poza tym Corolla dostanie układ hybrydowy.
Muszę przyznać, że na zdjęciach ( renderach ) wygląda  :good:. Przód kojarzy mi się trochę z Priusem, tył z nową Astrą.

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #55 dnia: 06 Lutego 2018, 18:53:51 »
Powodzenia aczkowiek posiadam toyote od 1,5 roku i do zakupu bym nie namawial

A z czego jesteś niezadowolony?
I dlaczego czekałeś na samochód od lutego do października? Szybciej się nie dało czy nie chciałeś?

szybciej sie dalo ale ja chcialem zeby byl do odbioru w pazdzierniku

Offline Mieciu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 06 Lutego 2018, 19:00:24 »
W dzisiejszym Motorze jest artykuł o nowym Aurisie i potwierdzają, że premiera za miesiąc, a sprzedaż pod koniec roku z czego u nas niestety dopiero na początku przyszłego. Silnik 1,2 t, 2.0 i dwa silniki hybrydowe, słabszy i mocniejszy. Poza tym Corolla dostanie układ hybrydowy.
Muszę przyznać, że na zdjęciach ( renderach ) wygląda  :good:. Przód kojarzy mi się trochę z Priusem, tył z nową Astrą.

2.0 w aurisie to moze byc niezla rakieta ;-)
Wiesz coś więcej o tych 2 rodzajach hybrydy? mam nadzieję, że nie będą wpychali tego 1.5 z yarisa tutaj...

Offline RAV73

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 06 Lutego 2018, 19:07:19 »
Pierwsza normalna o mocy 136 KM ( chyba ), druga z dużo większym ogniem. Niestety nie pamiętam, czy napisali coś konkretnie o mocy, nie mam teraz gazety przy sobie.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #58 dnia: 06 Lutego 2018, 20:15:09 »
136 i 180

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #59 dnia: 06 Lutego 2018, 21:21:49 »
180 w aurisie nono. Tosz to lepsza odmiana 2,2d4d ;D Skąd takie wieści bo jakoś nie mogę nigdzie na necie znaleźć. A Aurisów 2019 czy 2018 jest pełno i każdy inny...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl