Autor Wątek: corolla e16 kamera cofania  (Przeczytany 3014 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sylwek31121968

• Prawie Toyot
corolla e16 kamera cofania
« dnia: 30 Stycznia 2018, 21:01:29 »
Witam!
Jestem nowy, dopiero od miesiąca mam Toyotę. Kupiłem wersję Active i w pierwszej kolejności wymieniłem radio fabryczne na  wersję z wyświetlaczem. Ciekawi mnie czy ktoś próbował już w takiej konfiguracji podłączać kamerę cofania? Czy jest to w ogóle realne? Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

Offline sagittarius

• Prawie Toyot
Odp: corolla e16 kamera cofania
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Lutego 2018, 00:32:54 »
Jestem w podobnej sytuacji. Też mam wersję ACTIVE (tyle, że Aurisa). Dużo problemów było z zamiana radia ? Co z gniazdem AUX, które dla radia dotykowe jest chyba osobno, koło gniazda zapalniczki. Podpisałeś je?

Co do kamery to ponoć problem jest w wiązkach (klapy plus kabiny) ... Nie wiadomo od jakiego miejsca trzeba uzupełniać kable ...

Offline Sylwek31121968

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Lutego 2018, 23:11:14 »
Problemów z przełożeniem radia żadnych, wszystko działa. Jeśli chodzi o kamerę to sporo czasu spędziłem na różnych forach również zagranicznych i powoli przymierzam się do montażu. Jeśli masz Aurisa to spotkałem na aukcjach dużo kamer używanych do tego modelu. Gorzej z moją Corollą. Dużo zależy od tego jakie masz wtyczki ale jeśli jest ich mniej jak w bogatszych wersjach to nie stanowi przeszkody. Mam linki do przejściówek, które można kupić w rozsądnej cenie. W teorii wszystko jest dla mnie jasne, montaż kamery wydaje się łatwy i niezbyt skomplikowany. Jak założę to opiszę cały proces.

Offline sagittarius

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Lutego 2018, 11:31:38 »
Dzięki za odpowiedź.

A jak rozwiązałeś sprawę gniazda USB. Podstawowy model posiada je wbudowane w radio. W radiu Toyota Touch występuje na zewnątrz. Zrezygnowałeś z niego czy kupiłeś gniazdo AUX i jakoś podłączyłeś ?

Offline superstanley

• Początkujący
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Marca 2019, 07:29:44 »
@Sylwek31121968 czy podłączyłeś kamerę cofania do radia z wyświetlaczem?
Znalazłem na allegro:
https://allegro.pl/oferta/corolla-e16-e18-16-19-kamera-klapy-bagaznika-tyl-7188510637
oryginalną kamerę i zastanawiam się jak mógłbym ją podłączyć.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl