Autor Wątek: Co trzeba wiedzieć przy zakupie Auris hybryda  (Przeczytany 31886 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Robsajson

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Co trzeba wiedzieć przy zakupie Auris hybryda
« Odpowiedź #60 dnia: 27 Lipca 2019, 00:19:39 »
Rzadko przekraczam 120 km/h ale jak ktoś się wlecze chciałbym takiego kierowcę sprawnie wyprzedzić i jechać dalej w swoim kierunku.
Z przyspieszeniem 0-100 na poziomie 11.5s, nie liczyłbym na sprawne wyprzedzanie. Raczej spokojna emerycka i oszczędna jazda.
W obecnym aucie mam od 0 do 100 km/h 10,1 więc niby nie będzie tak strasznie, chociaż mocy niekiedy mogłoby być więcej :)

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #61 dnia: 27 Lipca 2019, 00:50:01 »
W obecnym aucie mam od 0 do 100 km/h 10,1 więc niby nie będzie tak strasznie, chociaż mocy niekiedy mogłoby być więcej :)
Ja się przesiadłem z 1,4 TSI 122 KM i nie narzekam, a moją jazdę nie sposób nazwać emerycką ;-)

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #62 dnia: 28 Lipca 2019, 00:05:47 »
Rzadko przekraczam 120 km/h

szkoda , powyżej 150 jest ciekawie ,a powyzej 200/h zaczyna się coś dziać, powyżej 200 jest zajebi........... <taniec> <taniec>
RAV4 2.5 hybrid

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #63 dnia: 28 Lipca 2019, 08:26:17 »
Rzadko przekraczam 120 km/h

szkoda , powyżej 150 jest ciekawie ,a powyzej 200/h zaczyna się coś dziać, powyżej 200 jest zajebi........... <taniec> <taniec>
Tak tak.
"Z tej odległości nie mogą nas tra..."

Offline Rauxel

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 06 Grudnia 2020, 22:21:55 »
Cześć, to mój pierwszy post. Witam serdecznie :)

Przepraszam, że temat odgrzewam ale stoję przed zakupem Auris II FL HSD w kombi. Do tej pory użytkuję Skodę Octavia II z 1,9 TDI. Z racji zmiany trybu jazdy na kręcenie się raczej wokół komina, hybryda będzie w punkt.

Problem jest następujący : na co zwracać uwagę w Aurisie kombi ? Szukam aut właściwie tylko z programu Toyota Plus, tylko polifta, czyli auto max 5 lat. Czy warto zwracać uwagę na testy ASO w programie Plus ? Polecacie autotesto ?

Pozdrowienia :)

Offline sas

• Toyot Leżący
  • *
    • Motostat.pl
  • Samochód:: Auris II HSD
« Odpowiedź #65 dnia: 07 Grudnia 2020, 09:52:24 »
Problem jest następujący : na co zwracać uwagę w Aurisie kombi ? Szukam aut właściwie tylko z programu Toyota Plus, tylko polifta, czyli auto max 5 lat. Czy warto zwracać uwagę na testy ASO w programie Plus ? Polecacie autotesto ?
Ja kupiłem niedawno swojego Aurisa w programie Toyotya Plus. Myślę że duże znaczenie ma wybór dealera. Swojego po zakupie sprawdziłem u mechanika i wszystko się zgadzało z tym co było mówione przy zakupie "auto bezwypadkowe bardzo zadbane i bez wkładu finansowego i.t.p." Ogólnie jestem zadowolony choć te samochody z salonu są droższe nawet o kilka tys. to uważam że warto. Chyba że masz pewniaka z prywatnej ręki.  Testy napędu hybrydowego są niezbędne jeżeli chcesz mieć przedłużoną gwarancję do 10lat. Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 07 Grudnia 2020, 09:57:21 wysłana przez sas »

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #66 dnia: 07 Grudnia 2020, 12:02:01 »
Problem jest następujący : na co zwracać uwagę w Aurisie kombi ? Szukam aut właściwie tylko z programu Toyota Plus, tylko polifta, czyli auto max 5 lat.

Pozdrowienia :)

To zależy jaki masz budżet.  Na stronie Toyoty po VIN możesz sprawdzić historię serwisu, tylko że tam są tylko serwisy i naprawy gwarancyjne i na koszt właściciela - nie będzie napraw z ubezpieczenia, więc i tak trzeba sprawdzić grubość lakieru i czy szyby / opony od kompletu.  Dobrze gdyby było potwierdzenie że jeździł na 0W20.

Offline plusfon007

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 08 Grudnia 2020, 15:43:12 »
Czy możesz podać linka do strony Toyoty, gdzie można sprawdzić historie serwisowa auto po numerze VIN?  Bylbym wdzięczny.

Offline Rauxel

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: 08 Grudnia 2020, 19:18:22 »
https://www.toyota.pl/tme#/my-toyota/

Zeby zweryfikowac auto, trzeba miec procz VIN takze date pierwszej rejestracji. Kod silnika to ZWE186L.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl