Witam! Nazywam się Piotr i jestem nowym użytkownikiem tego forum. Mam problem ze swoją Ravka zakupiona około 1,5 miesiąca temu a mianowicie przy nagłym dodawaniu gazu na wszystkich biegach powyżej 2 tys.obrotow auto przytyka i nie ma odpowiedniej mocy. Gdy dodaje gaz powoli problemu nie ma.. gdy nachalnie jadę na wciśniętym do końca gazie auto traci zupełnie moc i zapala się kontrolka silnika , ponowna jazda jest możliwa po chwilowym postoju lecz przytyka cały czas tak samo. 2 razy były przypadki że przytykanie ustąpiło i miał odpowiednią moc no ale cały czas jednak jest problem , byłem w serwisie myślałem że to EGR lecz mówili że jest wporzadku. Według mechanika kod błędu to był czujnik sterowania zaworu , zamówiłem używany bo nowy kosztuje ok 2 tysięcy a zamienników nie ma lecz przytykalo dalej tak samo i według mechanika turbina do wymiany. Niedługo daje auto do drugiego mechanika aby sprawdził bo być może ten się myli macie może jeszcze jakieś wskazówki lub ktos miał podobny problem ?