Autor Wątek: e11 czuć spaliny w kabinie  (Przeczytany 2047 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sonula

• Prawie Toyot
e11 czuć spaliny w kabinie
« dnia: 05 Lutego 2018, 15:23:43 »
Witam,
To mój pierwszy post wiec witam serdecznie kolegów i koleżanki ;)

Kupiłem 2 miesiące temu Toyotę Corolle E11 4E-FE 1.3L  16V DOHC 86KM rok 1998

Pojeździłem troszkę i stwierdzam ze czuć w kabinie zapach spalin
Silnik pracuje cicho .. w obrębie silnika , przy kolektorze wydechowym nie stwierdziłem żadnych przedmuchów, nie miałem okazji sprawdzić okolic środkowego tłumika (czy tam jest element elastyczny?)
Czytałem troszkę w internecie, niektórzy wskazują na uszkodzona uszczelkę pod głowicą i przedostawanie się spalin układu chłodzenia i przez nagrzewnice do wnętrza pojazdu jednak się zastanawiam czy to możliwe ponieważ wtedy zauważył bym osady w płynie chłodniczym lub jego poziom mógłby wzrastać. Myślę też że pojawiłby się wyciek gdzieś w układzie i wtedy płynu chłodniczego by obywało a tak się nie dzieje.
Może macie jakieś pomysły od bardziej doświadczonych ?
Łukasz M.

Offline Problem

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: e11 czuć spaliny w kabinie
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Lutego 2018, 15:31:21 »
Od portek do wieszaka tłumika końcowego jest sztywno. A może z końcowego Ci zawiewa? W obu wnękach bagażnika są otwory wentylacyjne. Albo ruda wyżarła już tam dziury (w tych wnękach lubi stać woda z cieknących lamp).

Offline sonula

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Lutego 2018, 11:05:41 »
Od portek do wieszaka tłumika końcowego jest sztywno. A może z końcowego Ci zawiewa? W obu wnękach bagażnika są otwory wentylacyjne. Albo ruda wyżarła już tam dziury (w tych wnękach lubi stać woda z cieknących lamp).
Dzięki za cenną uwagę, Zajrzę tam i dam znać co i jak ;)

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Lutego 2018, 11:32:27 »
Oj tam, może jest sztywno, ale na końcu giętej rury w okolicy łączenia robi się dziura

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl