Autor Wątek: Tylne światła pozycyjne  (Przeczytany 2437 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline konrado99

• Toyot Leżący
  • *
Tylne światła pozycyjne
« dnia: 11 Lutego 2018, 21:53:28 »
Witam Toyociarze!

Słuchajcie, od jakiegoś czasu mam problemik ze światłami pozycyjnymi z tyłu. Czasami po włączeniu świateł nie świeci mi to światełko - albo lewe, albo prawe, albo oba - nie ma reguły stałej. Kiedy lekko klepnę w lampę, żarówka się zaświeca. Nie ma reguły czy auto stoi całą noc w garażu, czy 15 min gdzieś na parkingu. Raz światła świecą od razu, raz nie i trzeba stuknąć w lampę. Zajrzałem do lampy, poruszałem kablami przy żarówce - nie mruga, nie przerywa jak ruszam kablami więc wydaje się że tam jest ok.
Pomożecie w znalezieniu problemu?

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
Odp: Tylne światła pozycyjne
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Lutego 2018, 23:19:08 »
Kiedy zmieniane obie żarówki ?Już tak kilka razy w różnych samochodach miałem - jakiś czas przed spaleniem trzeba było pukać w lampe.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Lutego 2018, 08:15:28 »
Ja miałem to samo w I z 2007r. Jak przywalił we mnie autobus to samo się naprawiło. W tylne boczne drzwi. Na. Szczęście tylko tyle. W Toyocie nic nie znaleźli

Offline Sefeld

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Lutego 2018, 13:14:03 »
Zajrzałem do lampy, poruszałem kablami przy żarówce - nie mruga, nie przerywa jak ruszam kablami więc wydaje się że tam jest ok.

Warto sprawdzić gniazda samych żarówek.  Być może styki są odgięte i dlatego jest problem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl