Autor Wątek: HIR2 - czym zastąpić?  (Przeczytany 107184 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: HIR2 - czym zastąpić?
« Odpowiedź #90 dnia: 29 Października 2019, 13:47:45 »
sam tego doświadczyłem to coś w tym jest, cnie?
Nie , bo szansa, ze trafisz na niedouczonego policjanta w Polsce jest coraz mniejsza, a jeżeli złapią Cię z takimi przeróbkami za naszą zachodnią granicą to pewnie zapamiętasz to do końca życia. Bo zamiast jechać np. na urlop, samochód wróci do kraju na lawecie, a Ty z całą rodziną innym środkiem lokomocji.

Offline Plotik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #91 dnia: 29 Października 2019, 19:32:56 »
zamówiłem  :grin:
dwie pary po 20 dolców, z opinii wynika, że w Aurisie II nie powodują błędu przepalonej żarówki więc duży plus :D
no i są to diody ZES Phillipsa, powinno fajnie świecić, lepiej niż standardowy halogen :D
zobaczymy kiedy przyjdą :D
jak się sprawdzą to chętnemu sprzedam po kosztach :)

Moje ledy ale z chłodzeniem pasywnym nie wytrzymały nawet roku. Fakt ,że światło ładne ale zasięg mniejszy niż na zwykłych halogenach i 200 zł psu w d...pe
Auris 2FL HSD Kombi

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #92 dnia: 29 Października 2019, 20:23:04 »
czekam na te, zobaczymy :D musiałeś mieć jakieś felerne sztuki bo w Corolli byłem bardzo zadowolony z ledów :D

Offline Plotik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: 29 Października 2019, 20:36:32 »
Problemem  jest to ,że element chłodzący jest we wnętrzu lampy i nie ma wystarczającej cyrkulacji powietrza. Czas pokaże, oby świeciły jak najdłużej.
Auris 2FL HSD Kombi

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #94 dnia: 30 Października 2019, 07:59:53 »
ciekawe, bo w Corolli miałem ledy bez wentylatorków i do momentu kiedy sprzedałem auto, jeździły już prawie dwa lata i bez problemów :D nawet radio mi nie zakłócało ;)
wtedy kupiłem z allegro "senso" ale i tak to to samo co z Chin

Offline Cinek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #95 dnia: 05 Listopada 2019, 14:34:55 »
Zajrzałem co to za żarówki mam teraz, że tak świecą że nic nie widać, no i są Philipsa  :o

Offline kayfuNk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 05 Listopada 2019, 15:41:52 »
Zajrzałem co to za żarówki mam teraz, że tak świecą że nic nie widać, no i są Philipsa  :o
ja również mam to samo i też są Phillipsy ale chyba problem leży gdzieś głębiej w lampie. Czytalem o akcji serwisowej mam touring sports hybrid kombi 2014, ale nie uwzględniają w PL. Światła nie świecą w żadnym stopniu na lewo ani na prawo, słabo widać poboczę nie mówiąc już o ostrym zakręcie gdzie jadę na czuja. promień świecenia jest w kształcie stożka i dopiero na długich coś widać ale tylko daleko. Nie mam na myśli braku świateł skrętnych ale po prostu one świecą prosto nie padając w żaden sposób na boki, do tego strasznie do dołu, nie pomaga regulacja wystarczająco na maxie. Wymiana lamp?

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #97 dnia: 05 Listopada 2019, 16:45:30 »
... Czytalem o akcji serwisowej mam touring sports hybrid kombi 2014, ale nie uwzględniają w PL. ...
No mnie uwzględnili, był na to biuletyn serwisowy - niedoświetlanie pobocza przez reflektory przednie - BE-0058T-0515
Wymiana nie była w trybie akcji serwisowej, trzeba było się upomnieć. Po wymianie nie zauważyłem radykalnej poprawy.
Spalanie - Motostat.pl

Offline sp33dy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #98 dnia: 12 Listopada 2019, 10:59:19 »
No mnie uwzględnili, był na to biuletyn serwisowy - niedoświetlanie pobocza przez reflektory przednie - BE-0058T-0515
Wymiana nie była w trybie akcji serwisowej, trzeba było się upomnieć. Po wymianie nie zauważyłem radykalnej poprawy.

Wciąż wymieniają lampy z tego powodu, mimo że jest po gwarancji już?
Mam ten sam problem - światło niby oświetla pobocze, ale mam wrażenie, że za mało. Poza tym mam tęczowe "cycki" z przodu :D
Poprzedni właściciel ewidentnie pominął naprawę.
Spalanie - Motostat.pl

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #99 dnia: 12 Listopada 2019, 15:06:24 »
Wciąż wymieniają lampy z tego powodu, mimo że jest po gwarancji już?
Pytaj w ASO. Wymiana w okresie gwarancji była opcjonalna, to po gwarancji ...  chyba jedynie w ramach "dobrych praktyk" i "budowy zaufania"  ...  Próbuj.
PS. Kolorowej "jaja" z czasem powiększają się. W nowych tego nie widzę, ale za to są stabilne "bycze rogi".
Spalanie - Motostat.pl

Offline sp33dy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #100 dnia: 12 Listopada 2019, 15:16:20 »
Już dzwoniłem i temat jest znany. Mają do mnie oddzwonić z dokładniejszym info jak to wygląda po gwarancji. Zdam relacje w odpowiednim miejscu (widziałem już na forum temat o lampach).
Wracając do żarówek to w pierwszej kolejności załatwię temat reflektorów, a potem chyba spróbuję tych Bosma: https://allegro.pl/oferta/zarowka-bosma-12v-55w-hir2-9012-px22d-7633329377
Spalanie - Motostat.pl

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #101 dnia: 13 Listopada 2019, 20:03:45 »

Offline HerrMajki

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: 14 Listopada 2019, 17:32:25 »
A jak reagują kierwcy z naprzeciwka? Nie oślepiasz? I myślę że powinieneś wozić normalne hir2 bo jak Cię Policja zatrzyma to będzie laweta, a jak wymienisz to tylko kasa.

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #103 dnia: 14 Listopada 2019, 18:16:26 »
nie oślepiają ;) nie mogą w sumie bo masz odcięcie światła od soczewki
a żarówki zawsze wożę na zapas jakby się któraś przepaliła

Offline Cinek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #104 dnia: 14 Listopada 2019, 18:29:58 »
Gdzie to takie cuda można nabyć, proszę o link ;) coś świeci podobnie do tych z innych żarówek? bo właśnie chodzi mi o takie białe światło.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl