Autor Wątek: HIR2 - czym zastąpić?  (Przeczytany 107199 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przmor

• Toyot Spamer
Odp: HIR2 - czym zastąpić?
« Odpowiedź #180 dnia: 13 Lutego 2023, 12:05:43 »
Miałeś wymieniane lampy z biuletynu serwisowego?

Offline wojtek170

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #181 dnia: 13 Lutego 2023, 12:19:58 »
Miałeś wymieniane lampy z biuletynu serwisowego?
Ja tego nie robiłem, i w historii akcji serwisowych przy zakupie (w salonie Toyota Używane) też tego nie widziałem, ani nie znalazłem żadnych istotnych informacji w sieci oraz po VIN na stronie Toyoty. Masz może jakieś informacje o tej konkretnej kampanii?

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #182 dnia: 13 Lutego 2023, 14:13:42 »
Auris z 2014 roku. Wymiana w ramach gwarancji w 2017 roku przy przebiegu 90 tys.km. Może w geście dobrej woli TMP zrefunduje Ci wymianę, spróbuj.

Offline wojtek170

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #183 dnia: 13 Lutego 2023, 14:22:16 »
Dzięki za podpowiedź, zapewne wrócę z informacją, co na to Toyota poradzi.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #184 dnia: 13 Lutego 2023, 15:56:36 »
Lampy były wymieniane z powodu niedoświetlenia pobocza z tego co pamiętam. Nie była to jednak akcja serwisowa więc jeśli ktoś sam się nie upomniał lamp nie miał wymienionych. Ja dowiedziałem się o tym problem dzięki temu forum w 2017 roku.

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #185 dnia: 14 Lutego 2023, 01:57:29 »
Kolejny PLUS dla naszego forum, jeszcze żeby tak ktoś posłuchał apeli użytkowników.
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline damian_n

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris II Hybrid
« Odpowiedź #186 dnia: 29 Października 2024, 16:46:00 »
Pozwolę sobie odkopać temat bo nie znalazłem odpowiedzi. Mam (a właściwie żona ma) aurisa II z nieszczęsnymi soczewkami i halogenami HIR2, przerobiłem osramy, philipsy, chińczyki i nie dość, że wszystkie palą się na potęgę to światło jakie dają to jest jakieś nieporozumienie. Przesiadając się z mojego w którym są ksenony do toyoty to nie dziwię się, że moja żona nie lubi nim jeździć w nocy. Na LEDy jest nagonka policyjna i pomyślałem o tych zestawach do konwersji na ksenony, szczególnie, że u majfriendów można to kupić za niewielkie pieniądze. Czy ktoś miał doświadczenie i widział efekty oraz jak to się komunikuje ze sterownikiem bo niby nie ma problemów z canbus?

Offline damian_n

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #187 dnia: 29 Października 2024, 17:08:59 »
Uprzedzając niepotrzebne komentarze:
- wiem, że taka konwersja jest też nielegalna z punktu widzenia polskich wymagań i przepisów
- wiem, że nie mam sprysków i systemu poziomowania
- wiem również, że w dobie bzdurnych przepisów dot. przechodzenia po pasach oraz zidiociałego społeczeństwa, któremu wydaje się, że pierwszeństwo daje nieśmiertelność wolę stracić DR niż kogoś zabić, bo wielokrotnie już widziałem jak pieszy a szczególnie Ci w podeszłym wieku oraz nastolatkowie wchodzą na jezdnię bez kompletnie żadnego rozglądnięcia się - wynika to prawdopodobnie z tego, że po prostu nie jeździli lub już nie jeżdżą autem

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
« Odpowiedź #188 dnia: 29 Października 2024, 19:13:17 »
Na LEDy jest nagonka policyjna i pomyślałem o tych zestawach do konwersji na ksenony
a na ksenony nie ma nagonki?
A tak w ogole, to witaj!

Offline damian_n

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #189 dnia: 29 Października 2024, 20:19:14 »
a na ksenony nie ma nagonki?
niby człowiek wiedział ale jednak się łudził (to tak w temacie nadziei o zbędne komentarze nic nie wnoszące do tematu

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #190 dnia: 29 Października 2024, 21:47:32 »
W Aurisach był problem z wypalaniem się czegoś w reflektorach co skutkowało przede wszystkim niedoswietlaniem pobocza. Jeśli auto było na gwarancji to po zgłoszeniu przez użytkownika tego problemu reflektory były wymieniane na pozbawione tej wady. Tak było w moim przypadku. Być może masz wadliwe reflektory.

Offline damian_n

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #191 dnia: 30 Października 2024, 11:15:26 »
W Aurisach był problem z wypalaniem się czegoś w reflektorach co skutkowało przede wszystkim niedoswietlaniem pobocza. Jeśli auto było na gwarancji to po zgłoszeniu przez użytkownika tego problemu reflektory były wymieniane na pozbawione tej wady. Tak było w moim przypadku. Być może masz wadliwe reflektory.
Wiem o tym ale auto jest po gwarancji. Poza tym u mnie ogólnie fatalnie świecą a pobocza już w ogóle tragedia, wieczorem gdy pieszy jest na ciemno ubrany to są małe szanse na dostrzeżenie go odpowiednio szybko.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #192 dnia: 30 Października 2024, 11:18:22 »
Pytanie czy mocniejsze palniki ksenonowe coś pomogą.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #193 dnia: 30 Października 2024, 11:28:29 »
pewnie jest ten temat

黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Przemek1234

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #194 dnia: 17 Marca 2025, 13:26:04 »
kupiłem za 22 pln sztuka na szybko bo mi sie przepaliła jedna....wymiana dramat ręce porysowane, powiem szczerze nie widzę, róźnicy niz oryginalne. Kupiłem na szybko bo nie było dostępnych ledów tylko ten tani zamiennik, jeżdzę miesiąc, na myśl o ponownej wymianie robi mi sie słabo

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl