Witam
Mam Camry 98 2.2 l [USA] z automatyczną skrzynią biegów A140e silnik 5s-FE. Oczywiście skrzynia padła i zakupiłem skrzynię z Celica 97 2.2l. I pytanie jest czy ktoś już robił? Pytanie może głupie ale już tłumaczę skąd te pytanie.
Dałem auto już do dwóch firm zajmujących się skrzyniami automatycznymi tzw. fachowcy z doświadczeniem. Pierwsi wskazali: PANIE TA SKRZYNIA NIE PASUJĘ. Stwierdziłem, że na pewno się znają i zacząłem szukać innej skrzyni. I wszędzie gdzie były ogłoszenia o skrzyni do Camry dostawałem informację, że skrzynia jest od Celica ale pasuje do Camry. Zacząłem grzebać w internecie i faktycznie powinna pasować. Dałem do drugiej firmy i oni to samo: PANIE SKRZYNIA NIE PASUJE. Dzwonię więc do nich i się pytam jak stwierdzili, że nie pasuje...a oni, że mocowania są inne. Ok, w Celica skrzynia jest podwieszana na trzech "poduchach" a w Camry na jednej. No i wskazuję mechanikowi, że wystarczy dwa mocowania zdemontować a tylny dekiel ze skrzyni z mocowaniem wykręcić z mojej Camry i zamontować do tej z Celicy i powinno grać. On wskazuje, że ok, ale rozrusznik może być inaczej montowany. Ja więc zadaje pytanie czy na pewno to sprawdzili, a On że nie zdemontowali jeszcze mojej i ciężko im powiedzieć. Dodatkowo wskazali, że okablowani może być inne i że węże od chłodzenia są inne w skrzyni Camry od tych w skrzyni Celicy. Ja na to, że przecież możecie reduktory wykręcić z uszkodzonej i zamontować w tej od Celicy bo przecież wyjścia z obudowy są w tych samych miejscach i tak dalej. Nie mam siły na tych wyrobników (bo przecież to nie mechanicy) i próbuję najpierw sam ogarnąć temat i znaleźć takiego gościa, który jest to w stanie zrobić i nie będzie mógł mi wcisnąć jakiś pierdów jak ci wcześniejsi.
Więc z góry dzięki za jakieś podpowiedzi albo ewentualne zapewnienie, że ta skrzynia na pewno powinna pasować.
Podsumowują nie myślę, aby skrzynia nie pasowała ty