Autor Wątek: MirroLink Huawei P10 lite a Toyota Touch & Go  (Przeczytany 34265 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
Odp: MirroLink Huawei P10 lite a Toyota Touch & Go
« Odpowiedź #30 dnia: 21 Lutego 2018, 10:07:54 »
No dobra, telefony Sony już nie obsługują MirrorLinka, więc jednak moim następnym telefonem nie będzie Sony :)

Cytuj (zaznaczone)
MirrorLink: This feature was discontinued after the release of Xperia X Performance.

Ta technologia jest w zasadzie martwa, chyba nie warto tracić na to czas, chyba że ktoś chce mieć dedykowany telefon do auta z nawigacją. Wtedy można kupić sobie jakiegoś starego Sony i używać. Będzie to wygodniejsze niż Samsung Galaxy S3 z rootem i starym systemem ;)

Cytuj (zaznaczone)
Mirrorlink is dead, basically. It was a Nokia-developed open standard and not many phones (I think Symbian phones, Galaxy and Xperia lines only) supported it in the first place.

Apple has Carplay and Google has Android Auto (which can now be used on any Android phone, if the in-car system is not compatible). There is no reason for them to spend time and effort on Mirrorlink integration and it will soon die a natural death.
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2018, 10:13:07 wysłana przez mariuszs »

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #31 dnia: 21 Lutego 2018, 11:24:38 »
W sony XZ jeszcze działa a są to nowe telefony przecież.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #32 dnia: 21 Lutego 2018, 14:58:05 »
W sony XZ jeszcze działa a są to nowe telefony przecież.

Wg Sony nie ;)

Cytuj (zaznaczone)
I'm afraid that according to the information available in the white paper, MirrorLink isn't supported by the Xperia XZ

Masz xperie xz?

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #33 dnia: 21 Lutego 2018, 16:19:43 »
Tu masz Xperie X Performance, telefon z lutego 2016

https://www-support-downloads.sonymobile.com/f8131/whitepaper_EN_F8131_5.pdf

Wspiera MirrorLink

Tutaj masz Xperie XZ, telefon z września 2016 - więc nie powiedziałbym że jest nowy.

https://www-support-downloads.sonymobile.com/f8331/whitepaper_EN_F8331_4.pdf

Nie wspiera mirrorlinka.

Telefony Sony wydane w 2017 i 2018 nie maja już mirrorlinka.
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2018, 16:25:23 wysłana przez mariuszs »

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #34 dnia: 21 Lutego 2018, 18:26:34 »
Działało na Z2(Sony twierdzi inaczej), Z3(Sony twierdzi inaczej), na Z5. Podejrzewam i że na reszcie też działać będzie a jak nie ma mirrorlinka wbudowanego to się ściąga osobną apke jak na LG czy innych i działa.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #35 dnia: 21 Lutego 2018, 18:48:27 »
Nie, Sony twierdzi że działa na Z2 i na Z3. Xperia Z5 jest z 2015 więc też powinno.

https://esupport.sony.com/US/perl/support-info.pl?info_id=1145

Sama apka nie wystarczy, bo to są zmiany na poziomie ją-dra systemu.
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2018, 19:02:34 wysłana przez mariuszs »

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 21 Lutego 2018, 18:49:32 »
Podaj może przykłady tych apek które można pobrać żeby testować tego mirrorlinka...

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #37 dnia: 21 Lutego 2018, 19:02:05 »
Podaj może przykłady tych apek które można pobrać żeby testować tego mirrorlinka...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lge.mirrordrive&hl=pl

Cytuj (zaznaczone)
LG MirrorDrive only works with LG phones that support MirrorLink in Android 7.0 Nougat or later.

Co oznacza, że jeśli telefon ma system Android 7.0 lub nowszy z włączonym MirrorLinkiem to aplikacja będzie działać. Czyli 2-letni Sony, Samsung lub LG.

Może warto kupić np. Sony Xperia X Performance za 500zł (odnowiony) i podpiąć go do Toucha... Zrobić w prywatnym telefonie hotspota i podpiąć do niego Sony po to aby mieć fajną nawigację. Strasznie dużo kombinowania ;) Chyba wolę uchwty na telefon.

Całe to rozwiązanie pewnie działa z Touchem od połowy 2015roku kiedy wprowadzono MirrorLinka 1.1. Pytanie czy wszystkie Touche mają taką wersję, wątpię.

W przypadku Android Auto, nie tylko ekran się klonuje ale również wskazówki nawigacji (strzałki) pojawiają się pomiędzy zegarami. Inna jakość, szkoda że Toyota musi iść drogą pod górkę ;)

@Piotrek21 Czytaj tutaj: https://forum.xda-developers.com/p10-plus/help/mirrorlink-support-p10-plus-t3623881

Cytuj (zaznaczone)
Huawei Customer Service say P10 Dual Sim is not supported only P10 Single Sim support Mirrorlink with B171.

Wspiera MirrorLinka 1.1
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2018, 19:25:11 wysłana przez mariuszs »

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 21 Lutego 2018, 20:04:52 »
Mam właśnie p10 plus bo zmieniałem ostatnio telefon i zdecydowałem się właśnie na niego ze względu na mirrorlink a tu lipa... Mam aurisa ts 2015r po lifcie wersja comfort z pakietem style i toyota touch 2 ale niestety nie udało mi się uruchomić mirrorlinka a sprawdzałem już Samsunga Galaxy S5 2017, Sony Xperia że oraz właśnie p10 plus czyli teoretycznie tefony które wspierają mirrorlink... Więc stwierdzam że to chyba wina radia..  albo te telefony mają mirrorlink 1.1 a radio 1.0.   

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #39 dnia: 21 Lutego 2018, 20:19:46 »
Mam właśnie p10 plus bo zmieniałem ostatnio telefon i zdecydowałem się właśnie na niego ze względu na mirrorlink a tu lipa... Mam aurisa ts 2015r po lifcie wersja comfort z pakietem style i toyota touch 2 ale niestety nie udało mi się uruchomić mirrorlinka a sprawdzałem już Samsunga Galaxy S5 2017, Sony Xperia że oraz właśnie p10 plus czyli teoretycznie tefony które wspierają mirrorlink... Więc stwierdzam że to chyba wina radia..  albo te telefony mają mirrorlink 1.1 a radio 1.0.
Moim zdaniem to wina Toyoty i MirrorLinka 1.0 ;) Jaką masz wersję Touch'a.

https://www.youtube.com/watch?v=21Q3zlbOSSQ

Jaki masz miesiąc produkcji aurisa?

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 21 Lutego 2018, 20:22:55 »
Toyota touch 2  auto chyba z sierpnia 2015 pierwsza rejestracja 20 październik bo kupiłem roczne więc nie pamiętam dokładnie daty produkcji..

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #41 dnia: 22 Lutego 2018, 17:33:29 »
Wydaje mi się że po prostu nie potrafisz włączyć. Jak to robisz?

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 22 Lutego 2018, 17:48:48 »
Zapalam.auto,
Podłączam kabel USB do telefonu i stacji multimedialnej i nic się nie dzieje...
Używam do tego oryginalnego kabla od ładowarki bo w telefonie mam gniazdo USB c.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #43 dnia: 22 Lutego 2018, 17:59:59 »
Zapalam.auto,
Podłączam kabel USB do telefonu i stacji multimedialnej i nic się nie dzieje...
Używam do tego oryginalnego kabla od ładowarki bo w telefonie mam gniazdo USB c.
Ja bym stawiał na MirrorLinka 1.0 w samochodzie, ale nie wiadomo jak to sprawdzić :/

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #44 dnia: 22 Lutego 2018, 18:01:40 »
OMG... A jak chcesz do kogoś zadzwonić to też samo myślenie że chcesz zadzwonić wystarcza by połączyć Cię z drugą stroną?

Musisz włączyć aplikację mirrorlink i wtedy jak ekran się obróci nacisnąć przycisk na stacji z aplikacjami i tam będzie mirrorlink. Klikasz i już.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl