Autor Wątek: Podmiana Foteli  (Przeczytany 1691 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krewetka177

• Prawie Toyot
Podmiana Foteli
« dnia: 21 Lutego 2018, 23:14:24 »
Dobry wieczór wszystkim.

Pacjent : Auris 2008r.

Czy do mojego Aurisa przyjmą się fotele skórzane przeszczepione z jakiejś innej toyoty ? np. z avensisa ?  :o

Offline artur84

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Podmiana Foteli
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Lutego 2018, 08:09:41 »
O ile mechanicznie można byłoby coś pokombinować (cięcie i spawanie mocowania) to nie wiadomo jak zachowają się aktywne (poduszki powietrzne - bo każdy auris ma boczne w standardzie) i bierne (aktywne zagłówki) systemy bezpieczeństwa. Raczej nie zalecałbym kombinowania z fotelami - szczególnie podmieniać z innych modeli.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Lutego 2018, 18:04:37 »
Przecież W Aurisie i Avensisie były z wyglądu identyczne. Poza tym w Aurisie były dostępne skórzane fotele w niektórych wersjach więc po co kombinować ze spawaniem.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Lutego 2018, 21:15:04 »
Czy do mojego Aurisa przyjmą się fotele skórzane przeszczepione z jakiejś innej toyoty ?

Tak sonie patrzę i skojarzyłem że dealer, u którego kupowałem swoje auto proponował obszycie foteli wybraną tkaniną (w tym skórą).
Może to jest jakieś wyjście i po prostu je dać do obszycia przez firmę, która wiec co robi i uwzględnia poduszki powietrzne, maty grzewcze itd.

Offline Dombrek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Lutego 2018, 21:29:18 »
Czy do mojego Aurisa przyjmą się fotele skórzane przeszczepione z jakiejś innej toyoty ? np. z avensisa ?  :o
Chodzi Ci o skórę czy o bardziej komfortowe fotele (nie wiem czy w Avensisie były bardziej komfortowe)? Bo jeśli o skórę, to daj do dobrego tapicera samochodowego, to zrobi Ci takie cuda, że fabryka może się schować (oczywiście airbagi uwzględni). Poza tym Toyota dziś już nie stosuje skóry naturalnej (podobnie jak inne marki), ale albo łączoną (fragmenty sztucznej i fragmenty naturalnej) albo oszukiwaną (np kombinacje z wierzchnią warstwą naturalną a pod spodem plastikowa krowa). Natomiast u dobrego (!) tapicera możesz sobie wybrać co tylko chcesz.

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Lutego 2018, 22:43:52 »
U dobrego tapicera obszycie foteli skórą wychodzi duuużo taniej niż dopłata przy zakupie samochodu. POLECAM.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl