Autor Wątek: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi  (Przeczytany 351497 razy)

Offline Piękny

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota RAV4
Odp: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi
« Odpowiedź #510 dnia: 14 Czerwca 2023, 12:28:35 »
Mam problem z aplikacją MyT. Nie pokazuje mi lokalizacji samochodu. W aplikacji wyskakuje błąd, po zalogowanie się wyskakuje okienko 'ochrona danych i tam próbuje włączyć 'zarzadzaj opcjami i w tym momencie wyrzuca błąd i żebym spróbował ponownie. Co zrobić żeby to wszystko skonfigurować i żeby działały wszystkie opcje związane z samochodem ?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #511 dnia: 14 Czerwca 2023, 14:10:14 »
Mam problem z aplikacją MyT. Nie pokazuje mi lokalizacji samochodu. W aplikacji wyskakuje błąd, po zalogowanie się wyskakuje okienko 'ochrona danych i tam próbuje włączyć 'zarzadzaj opcjami i w tym momencie wyrzuca błąd i żebym spróbował ponownie. Co zrobić żeby to wszystko skonfigurować i żeby działały wszystkie opcje związane z samochodem ?
Biorąc pod uwagę ostatnie informacje, że dostęp do Twojej lokalizacji ma cały świat. Sugeruje skasować aplikację…

Offline kocur77

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Mazda CX30
« Odpowiedź #512 dnia: 14 Czerwca 2023, 17:17:10 »

Chyba się jakoś wykrzaczyło na dniach bo kilka dni temu akurat mi się kliknęło niechcący i apka (lokalizacja) działała.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #513 dnia: 14 Czerwca 2023, 18:12:52 »
Biorąc pod uwagę ostatnie informacje, że dostęp do Twojej lokalizacji ma cały świat. Sugeruje skasować aplikację…

Jak skasuje, to dostęp będzie miał cały świat poza nim:)

Offline Piękny

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #514 dnia: 14 Czerwca 2023, 20:15:14 »
dzieki za odpowiedzi. spróbuje zainstalowac jeszcze raz jak bede mial czas i zobacze czy cos się zmieni.

Offline Piękny

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #515 dnia: 14 Czerwca 2023, 20:39:36 »
wiem że moje pytanie mogą wydawac się dziecinne ale mam kolejne. w jakim wątku napisać że mam opony do sprzedania od ravki?

Offline kocur77

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Mazda CX30
« Odpowiedź #516 dnia: 14 Czerwca 2023, 21:55:19 »
wiem że moje pytanie mogą wydawac się dziecinne ale mam kolejne. w jakim wątku napisać że mam opony do sprzedania od ravki?

Giełda :)

https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/board,66.0.html
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #517 dnia: 16 Czerwca 2023, 11:08:21 »
2. Nie

Połączenie ACC i Lane Asist w rav4 działa jako asystent jazdy w korku, a jedynym ograniczeniem jest to, że by auto po automatycznym zatrzymaniu ponownie ruszyło samo, nie może minąć więcej niż 2 sek. Jeśli miną, to wystarczy musnąć pedał gazu lub nacisnąć przycisk na kierownicy i jedziemy dalej w "automacie".
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Online Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #518 dnia: 16 Czerwca 2023, 11:28:15 »
W MB działa to trochę lepiej niż w Toyocie - auto samo staje i samo rusza - np. tu 1:05...1:30 - bez limitu tych 2 sek.
https://www.youtube.com/watch?v=Hts2M7aR6nM

Nie wiem czy też tak macie ale u mnie gdy RAVka jedzie na tempomacie adaptacyjnym oraz asystencie pasa ruchu i dojeżdża do auta stojącego (nie zwalniającego) na światłach - to gdy sam wcześniej nie zahamuję - auto nie zwalnia łagodnie lecz w ostatniej chwili hamuje awaryjnie (czerwony komunikat i po heblach). Gdy auto poprzedzające jest w ruchu to tego nie ma, tzn. łagodnie hamuje i zatrzymuje się.
To raczej nie powinno tak działać.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #519 dnia: 16 Czerwca 2023, 12:36:36 »
W MB działa to trochę lepiej niż w Toyocie
Nie wierzę, że coś może być trochę lepsze w MB.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #520 dnia: 16 Czerwca 2023, 12:41:17 »
Kiedys w stanach jeździlem Subaru Impreza. Pierwszym zaskoczeniem była skrzynia CVT ale ten tempomat korkowy to działał jeszcze bardziej do d....y. Po owych dwóch sekundach po zatrzymaniu sie deaktywował i auto zaczynało powolutku jechać. Ravka to przynajmniej stoi w miejscu.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Online Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #521 dnia: 16 Czerwca 2023, 13:06:21 »
Nie wierzę, że coś może być trochę lepsze w MB.
A widzisz nawet na TK czasem ktoś pochwali ;)
Ruszanie manualne to pikuś, gorsza rzecz z tym hamowaniem awaryjnym przed stojącym na światłach pojazdem. Raz było ślisko, padał deszcz i nie zwróciłem uwagi na to, że auto przede mną już stoi na światłach, a nie dotacza się.  RAVka wyhamowała ale tak na [cm] (ABS się włączył). Od tego czasu dokładniej kontroluję co robi tempomat.
« Ostatnia zmiana: 16 Czerwca 2023, 13:08:13 wysłana przez Markid »

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
« Odpowiedź #522 dnia: 16 Czerwca 2023, 13:11:03 »
Przyznam, że nie zauważyłem takiego zachowania jak opisujesz a często w korku korzystam.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #523 dnia: 16 Czerwca 2023, 13:12:22 »
Tez to zauważyłem. Auta w ruchu to zaczyna zwalniać z ogromnym wyprzedzeniem, a jak się dojeżdża do stojacych to brak reakcji. Nie mialem nigdy nerwów czekać aż zacznie hamować. Cóż mogloby być lepiej ale ja to tez traktuję bardziej jako dodatkowe zabepieczenie na wypadek mojego gapiostwa czy w gorszym przypadku zasłabnięcia/zaśnięcia niż wynalazek do jazdy autonomicznej. Do pasji mnie doprowadza deaktywowanie się LTA. To jest kompletnie sp.....ne. Powinno sie drzeć, piszczeć cokolwiek, ale nie wyłączać. Wiem ze się powtarzam....
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #524 dnia: 16 Czerwca 2023, 13:27:17 »
Panowie, sposób  uruchomienia asystenta w tempomacie adaptacyjnym ma na to wpływ.
Żeby uruchomić ten który fajnie pracuje w  korku i nie hamuje gwałtownie, to trzeba go włączyć na postoju i z automatu ustawi max 30km/h.(to sprawdza się idealnie w korkach)
W przypadku włączenia  "normalnego" tempomatu adaptacyjnego, będzie hamował dość  gwałtownie przed stojącą przeszkodą, ale działa w pełnym zakresie prędkości.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl