Autor Wątek: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi  (Przeczytany 351288 razy)

Offline ZXS.J

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 XA40 Hybri
Odp: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi
« Odpowiedź #1350 dnia: 07 Sierpnia 2024, 09:06:01 »
Zawsze miałem niższe auta i jakoś to było, teraz dzieci nie są w stanie wysiąść kładąc nogi na ziemi.
Stają na progu i ześlizgują się na ziemię. Na jesień będą twarde buty z piachem i błotem, już zawału dostaję na myśl o rysach i wgniotach.

Macie takie problemy? Zabezpieczaliście jakoś?

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #1351 dnia: 07 Sierpnia 2024, 09:28:32 »
Ja zabezpieczyłem metalowymi nakładkami i pod spodem pordzewiały progi po 2 latach. Usunąłem metalowe, oczyściłem rdzę, zastosowałem folię carbon.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1352 dnia: 07 Sierpnia 2024, 10:10:31 »
Oklej dobrą folią. Będzie estetycznie i dobrze.

Offline Obywatel1978

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4III 3ZR-FAE
« Odpowiedź #1353 dnia: 07 Sierpnia 2024, 11:46:40 »
Ja zabezpieczyłem metalowymi nakładkami i pod spodem pordzewiały progi po 2 latach. Usunąłem metalowe, oczyściłem rdzę, zastosowałem folię carbon.

O kurde, to dobrze że nie wymieniłem zwykłych plastikowych nakładek na takie super bajeranckie metalowe od Toyoty, które leżą w garażu i się kurzą. Dobrze że nie mam natury gadżeciarza ;) A dzieci to niestety niszczyciele samochodów - przerobione na własnej skórze.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #1354 dnia: 07 Sierpnia 2024, 12:07:14 »
Nie wiem, jakie ranty mają oryginalne nakładki Toyoty. Ja miałem firmy AVISA i nie polecam. Ranty były lekko zawinięte w dół i pianka z taśmą klejącą uginała się, powodując ocieranie brzegów nakładek o progi. Plus pod spód podchodziła woda i efekt gotowy. A Toyota niestety lakieru na progach dużo nie ma. Także metalowych nigdy więcej nie zastosuję.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1355 dnia: 07 Sierpnia 2024, 12:49:46 »
Nie wiem, jakie ranty mają oryginalne nakładki Toyoty. Ja miałem firmy AVISA i nie polecam
Toyotowskie są ok. Inne bardzo często to g.  ładnie błyszczące się. Dotyczy to wielu uzdóbek.  Ale tunerzy z alliexpres kupują i się zachwycają.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1356 dnia: 07 Sierpnia 2024, 15:43:06 »
Moje dzieci przez dwa lata wsiadają i wysiadają. Zabezpieczenia nie mam żadnego, a progi są ok. Może ktoś z lupą znalazłby mikrorysy o ile są, ale normalnie jak się na nie patrzy to nie są porysowane.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline kiciziom

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV 4 GR_SPORT
« Odpowiedź #1357 dnia: 07 Sierpnia 2024, 16:57:10 »

Hejka, podał byś o jakiej foli mówisz? Jakiś link czy coś?
Z góry dzięki
MY24 - RAV 4 GR_SPORT White-Pearl + BLACK// SKYVIEW + JBL  Zamówiona 19.04.2024

Offline Gregoriuss

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 PHEV
« Odpowiedź #1358 dnia: 08 Sierpnia 2024, 12:47:50 »
ja okleilem progi drzwi i klapy bagaznika naklejkami z Ali..... Bardzo dobrze sie trzymaja i wygladaja calkiem niezle. Jak sie wytra nalepie nowe. Kosztuje to kolo 20 zlotych za komplet
https://www.aliexpress.com/item/1005004775681391.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.152.51f01802e78Oiv

Offline ZXS.J

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 XA40 Hybri
« Odpowiedź #1359 dnia: 09 Sierpnia 2024, 12:39:01 »
Dziękuję za pomoc.
Moje dzieci są specyficzne i takie będę jeszcze ze dwa lata więc gołych progów nie zostawię.

Włókno węglowe z ALi czy Aledrogo mam sprawdzone w rowerze enduro. Wytrzymuje bez uszkodzeń uderzenia łańcucha na zjazdach lub 3 miesiące skoków.
Wymiana jest w miarę prosta i bezinwazyjna w lakier więc chyba pójdę w tym kierunku.

Jakoś z naklejkami wytrzymam aż latorośle podrosną :) Mam spore rysy po poprzednim właścicielu a raczej po jego żonie chyba szpielczki zrobiły swoje.
Avensis był lepiej zabezpieczony fabrycznie.

Offline Obywatel1978

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4III 3ZR-FAE
« Odpowiedź #1360 dnia: 09 Sierpnia 2024, 12:44:49 »
chyba szpielczki zrobiły swoje

Normalnie wystawiłbym rachunek takiej lafiryndzie  <zalamka>

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #1361 dnia: 15 Sierpnia 2024, 12:21:13 »
Panowie czy jak umówię wizytę na przegląd przez apkę to gdzieś ta wizyta w aplikacji jest widoczna że została umówiona? Przychodzi jakiś sms potwierdzający bądź pytający o potwierdzenie?

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #1362 dnia: 15 Sierpnia 2024, 17:45:58 »
I pytanie numer dwa. Zauważyłem, że ostatnią aktualizację czy statusu auta (zamknięcie drzwi) czy stan paliwa mam z godziny 4:28 jak się zatrzymałem na stacji. Pozniej jeszcze jechałem ale nie zaktualizował już nic poza tym, że aktualizuje pozycję auta. Jest brak połączenia internetowego, ikona DCM oraz ten znaczek sieci jest szary. Czy to globalnie problem toyoty teraz? Czy coś w aucie nie halo?

Offline dawko

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota RAV4
« Odpowiedź #1363 dnia: 15 Sierpnia 2024, 18:05:47 »
W aplikacji nie, ale będziesz musiał potwierdzić SMSem, ktoś do Ciebie zadzwoni żeby kolejny raz potwierdzić wizytę, a na koniec dostaniesz jeszcze smsa potwierdzającego wizytę.
Natomiast po pierwszej wizycie w serwisie, w historii serwisu miałem widoczną tą wizytę, pod koniec lipca byłem na drugiej wizycie i już nie mam w historii odnotowanego tego serwisu, mimo że obie wizyty były umawiane tak samo, przez aplikację

Offline Gregoriuss

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 PHEV
« Odpowiedź #1364 dnia: 15 Sierpnia 2024, 18:45:27 »
Jest brak połączenia internetowego, ikona DCM oraz ten znaczek sieci jest szary. Czy to globalnie problem toyoty teraz? Czy coś w aucie nie halo?
Ja od wczoraj nie moge sie polaczyc z apki z samochodem. Nie moge programowac ladowania. Brak jakiejkolwiek lacznosci. Mysle, ze to cos Toyota kombinuje. Juz myslalem do nich jutro jechac, ale skoro u Ciebie podobny probem to chyba wina ze strony Toyoty.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl