Autor Wątek: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi  (Przeczytany 351078 razy)

3com3 i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
Odp: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi
« Odpowiedź #1710 dnia: 15 Stycznia 2025, 15:47:46 »
tez się temu przyglądałem; to nie jest folia tylko struktura zderzaka. latem auto ruszyło bez mojej zgody, rozwaliło ta część nadwozia, więc mialem możliwość głębszej oceny :)
pod lakierem tylko czarny plastik. za to dach w selection podwójnie lakierowany, czarne jest na białym perłowym ;)

Online czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #1711 dnia: 15 Stycznia 2025, 18:06:45 »
Multimedia w moim RAV4 GR Sport.  Radio gra i ok.

Chcę stworzyć sobie listę ulubionych stacji radiowych i tu ok zaznacza się je serduszkiem i niby są dodane do "listy ulubionych".  Teraz pytanie za 100 punktów jak wejść do tej listy ulubionych stacji i jak wybierać stacje z pośród tych ulubionych ????

Wiem można polecić głosowo i włączy daną stację - ale je chcę wejść do tej listy i sobie wybrać stację z tych ulubionych - jak to zrobić ??? To jest chyba tak łatwe, że aż trudne !!!

Offline RAV4EVER

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 GEN5 222KM
« Odpowiedź #1712 dnia: 15 Stycznia 2025, 18:33:43 »
To jest jedna z wielu bezsensownie (chyba jakis Debil przy tym Menu od radia siedzial) zrobionych rzeczy ktore mnie mega w chu...wku...ja,  jedna z najbardziej poj.....ych funkcji ktorej praktycznie nie ma to lista faworytow do dzwonienia......jak bedziecie mieli okazje to zobaczcie jak np.  Hyundai Grand Santa FE 2017 Facelift ma zrobione menu tam jest wszystko intuicyjnie zajeb.... bez zastanawiania sie zrobione i do tego reakcja na wbijanie liter na kazdym poziomie menu blyskawiczna zebym nie wiem jak szybko wbijal to wszystko chwyta . W Ravce 2023+ to przy wbijaniu adresu w Navi to idzie ocipiec ....w nowym AudiA4   ostatnio siedzialem i bylo jeszcze gorzej   
Moja pierwsza Toyota...
Corolla AE 82 GT 16 V Twin cam

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #1713 dnia: 15 Stycznia 2025, 19:07:59 »
Multimedia w moim RAV4 GR Sport.  Radio gra i ok.

Chcę stworzyć sobie listę ulubionych stacji radiowych i tu ok zaznacza się je serduszkiem i niby są dodane do "listy ulubionych".  Teraz pytanie za 100 punktów jak wejść do tej listy ulubionych stacji i jak wybierać stacje z pośród tych ulubionych ????

Wiem można polecić głosowo i włączy daną stację - ale je chcę wejść do tej listy i sobie wybrać stację z tych ulubionych - jak to zrobić ??? To jest chyba tak łatwe, że aż trudne !!!
Dam odnosnik do mojego posta bo tez to bylo nieintuicyjne dla mnie kiedys.
https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=49423.msg804299#msg804299

Offline RAV4EVER

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1714 dnia: 15 Stycznia 2025, 20:12:56 »
ale to nie ma nic do czynienia z logika te wracanie jakby z listy stacji z powrotem do tylu do kròciutkiej  listy ulubionych poprzez naciskanie niby listwy adresowej rodem z taniego OS do Internetu ...  dobra to daj pomysl jak szukac wbijajac pierwsze np. 3-4 litery znanego tobie kontaktu z ksiazki telefonicznej zeby ci jakies propozycje (jak np. w komorce) wyswietlil i jeszcze jak stworzyc np. 20 najwazniejszych faworytow z kontaktow ...  to praktycznie nie istnieje
Moja pierwsza Toyota...

Online czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #1715 dnia: 15 Stycznia 2025, 20:29:44 »
Cytuj (zaznaczone)
Dam odnosnik do mojego posta bo tez to bylo nieintuicyjne dla mnie kiedys.
https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=49423.msg804299#msg804299

Dzięki - proste i działa :)

Offline Pao6

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #1716 dnia: 16 Stycznia 2025, 05:27:26 »
Na fb kolejny post o warszawskiej kradzieży baterii teraz w Auris... Gdzieś ktoś ostatnio wspomniał o dodatkowych zabezpieczeniach, chyba jakieś nakrętki, czy są jeszcze jakieś sposoby?

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #1717 dnia: 16 Stycznia 2025, 11:26:52 »
A jaki sens to zabezpieczać? Jak bydlak wlezie do środka, to wybije szybę albo uszkodzi drzwi. Specjalne śruby z tego co czytałem tną akumulatorową kątówką. Tak czy inaczej szkoda do likwidacji z AC. Jak ukradną baterię używaną, ubezpieczyciel zapłaci za nową.

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1718 dnia: 16 Stycznia 2025, 12:42:04 »
Tak czy inaczej szkoda do likwidacji z AC. Jak ukradną baterię używaną, ubezpieczyciel zapłaci za nową.
Trzeba znieść amortyzację części w ubezpieczeniu AC (inaczej trzeba dopłacić), a to oznacza automatyczny wzrost składki AC przed kradzieżą i wzrost następnych składek w ciągu kilku lat, po naprawie szkody przez ubezpieczyciela.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #1719 dnia: 16 Stycznia 2025, 12:56:33 »
Trzeba w AC mieć zniesioną amortyzację części. Trochę drożej polisa kosztuje, ale w razie szkody bezcenne.

Offline Pao6

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #1720 dnia: 16 Stycznia 2025, 14:40:53 »
Dużo jest jeszcze takich kruczków przy AC ? Bo szczerze to o tym nie wiedziałem... Na co jeszcze warto zwrócić uwagę?

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1721 dnia: 16 Stycznia 2025, 15:05:36 »
Na co jeszcze warto zwrócić uwagę?
Żeby niczego najlepiej nie naprawiać z AC, a zwłaszcza przez ASO, bo przy wykupie  ubezpieczenia AC na następny rok trzeba brać e sobą sole trzeźwiące.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #1722 dnia: 16 Stycznia 2025, 16:40:46 »
ale to nie ma nic do czynienia z logika te wracanie jakby z listy stacji z powrotem do tylu do kròciutkiej  listy ulubionych poprzez naciskanie niby listwy adresowej rodem z taniego OS do Internetu ...  dobra to daj pomysl jak szukac wbijajac pierwsze np. 3-4 litery znanego tobie kontaktu z ksiazki telefonicznej zeby ci jakies propozycje (jak np. w komorce) wyswietlil i jeszcze jak stworzyc np. 20 najwazniejszych faworytow z kontaktow ...  to praktycznie nie istnieje
Nie oceniam tego czy coś jest w tym aucie zgodne z logiką czy nie a podałem jedynie sposób na ustalenie i wyświetlanie stacji które ktoś chce mieć pod ręką. Ja nie korzystam z radia używając tego co dała toyota a używam AA. Jak chcę przełączyć na radio to klikam na kierownicy MODE i później strzałką przechodzę między stacjami. Nic więcej mi nie trzeba. Jak potrzebuję do kogoś zadzwonić to przytrzymuję symbol na kierownicy i mówię mu do kogo ma zadzwonić i dzwoni.

Offline RAV4EVER

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1723 dnia: 16 Stycznia 2025, 20:30:48 »
ja mam 300 Kontaktow i dzwonie caly dzien ....wybieranie  glosem to tez porazka ...jakby to chodzilo chociaz jak Alexa to moze by mi starczylo cierpliwosci
Moja pierwsza Toyota...

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1724 dnia: 16 Stycznia 2025, 21:02:32 »
ja mam 300 Kontaktow i dzwonie caly dzien ....wybieranie  glosem to tez porazka ...jakby to chodzilo chociaz jak Alexa to moze by mi starczylo cierpliwosci
Przecież możesz wybierać kontakty przez asystenta Google.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl