Autor Wątek: Auris II FL Składanie lusterek w przeciwnym kierunku?  (Przeczytany 1518 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Auris II FL Składanie lusterek w przeciwnym kierunku?
« dnia: 05 Marca 2018, 20:00:22 »
Witam

Po raz kolejny zdażyło mi się że jedno lusterko złożyło się w stronę kabiny zaś drugie do przodu o 180stopni inaczej.

Co poszło nie tak? Da się w ogóle złożyć lusterka w stronę szyby przedniej a nie drzwi?

Tak to wygląda.

https://photos.app.goo.gl/0657PKTX36dM2rWY2

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
Odp: Auris II FL Składanie lusterek w przeciwnym kierunku?
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Marca 2018, 21:28:23 »
zdażyło mi się że jedno lusterko złożyło się w stronę kabiny zaś drugie do przodu o 180stopni inaczej.
przy zamykaniu ci się to zrobiło ? Bo z filmiku wynika, że raczej przy otwieraniu  :o
U mnie się już naprawiło i wydaje mi się, że nie była to kwestia mrozów, bo wtedy gdy lusterko wariowało było w okolicach 0 minus 5. Teraz przy minus 15 lusterko otwierało się i zamykało prawidłowo. Czy nie grzebałeś przypadkiem palcami przy otwieraniu zamka od strony pasażera ? U mnie te anomalnie zrobiły się gdy zamknąłem się centralnym od środka, a potem palcem odchyliłem zapadkę/zamek i otworzyłem sobie drzwi. Potem momentalnie luterko zwariowało. Kilka dni później powtórzyłem sekwencję w odwrotnej kolejności i problem zniknął. Może u ciebie pasażer też bawił się zamkiem ?
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Marca 2018, 21:30:45 »
Zależy jak się urwisowi uwidzi. Robi jak uważa i czasami przy zamykaniu a czasami przy otwieraniu potrafi złożyć nawet oba lusterka w złym kierunku. Kompletnie tych przycisków nie dotykałem od roku. Pasażer w moim samochodzie to rzecz raczej niespotykana

Offline titak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Marca 2018, 21:29:54 »
Po wyjeździe z serwisu też tak miałem. Zgłosiłem to na reklamację i oczywiście otrzymałem odpowiedź TTTM. Podobno czasami jakiś trybik przeskakuje w lusterku i nie zadziała blokada. Jednak po złożeniu ma wejść na swoje miejsce i działać ok.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl