Autor Wątek: Mirrorlink Samsung S7 z Toyota Touch 2 with Go  (Przeczytany 24497 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Mirrorlink Samsung S7 z Toyota Touch 2 with Go
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Kwietnia 2018, 06:36:37 »
A masz funkcje w telefonie rozumiem? Później po podlaczeniu kabla i włączeniu w telefonie mirrorlinka wejdź po chwili w aplikacje (radio) i tam pokaże się mirrorlink. Sam się nie uruchomi.

Offline czarnyte

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Kwietnia 2018, 07:41:39 »
A masz funkcje w telefonie rozumiem? Później po podlaczeniu kabla i włączeniu w telefonie mirrorlinka wejdź po chwili w aplikacje (radio) i tam pokaże się mirrorlink. Sam się nie uruchomi.
W aplikację Radio w Z5?

Offline czarnyte

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Kwietnia 2018, 08:09:43 »

W aplikację? Np. Car sygic? Próbowałem tak i nie działa... Chyba że nie rozumiem o co chodzi... zastanawia mnie czy brak modułu GPS nie ma wpływu, w końcu np. ściąganie aplikacji, update firmware można robić tylko z TT2Go...

Wysłane z mojego E6853 przy użyciu Tapatalka

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #18 dnia: 22 Kwietnia 2018, 20:41:07 »
Na radiu przycisk aplikacje i tam będzie

Offline czarnyte

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Kwietnia 2018, 21:06:40 »
Na radiu przycisk aplikacje i tam będzie
No własnie Stivo, nie ma tam nic poza email, który oczywiście nie działa, pomimo możliwego tetheringu bluetooth w Z5... Facet z Toyoty mówił, że TT2 bez go ma mocno ograniczoną funkcjonalność, bo moduł navi ma procesor itp... Aha fyi ja mam corolle comfort, ale radia są takie same.

Offline martinez07

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Maja 2018, 06:38:46 »
Czy ktoś poradził sobie z połączeniem Samsunga do TT2Go? Jakiś pomysł co trzeba zrobić inaczej?

Zainstaluj starszą wersję aplikacji od LG - max 1.2.1 i wyłącz powiadomienia. Ta najnowsza nie pójdzie Ci na Samsungu

Offline marush69

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Lipca 2018, 12:15:34 »
Witam, jestem zielony w temacie więc każda porada będzie cenna.
Mam Aurisa TS II 2016r bez nawigacji czyli bez TT2&G??? oraz telefon Samsung S7 Edge.
Po podłączeniu telefonu do USB w samochodzie ekran telefonu robi się czarny i wyświetla komunikat "Telefon połączony z samochodem przez mirrorlink".
Na telefonie nie można nic uruchomić a na ekranie wyświetlacza w samochodzie nic się nie zmienia, nie ma żadnych dodatkowych funkcji ani opcji ustawienia.
Moje pytanie: czy w samochodzie bez TT2G mozna wykorzystać mirrorlink?
Jeśli tak, to czy ktoś mógłby opisać procedurę krok po kroku?
Filmiki, które widziałem na YT niczego nie wyjaśniają (a tureckiego nie znam wystarczająco dobrze  :|).
Pozdrawiam.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Lipca 2018, 12:44:11 »
Witam, jestem zielony w temacie więc każda porada będzie cenna.
Mam Aurisa TS II 2016r bez nawigacji czyli bez TT2&G??? oraz telefon Samsung S7 Edge.
Po podłączeniu telefonu do USB w samochodzie ekran telefonu robi się czarny i wyświetla komunikat "Telefon połączony z samochodem przez mirrorlink".
Na telefonie nie można nic uruchomić a na ekranie wyświetlacza w samochodzie nic się nie zmienia, nie ma żadnych dodatkowych funkcji ani opcji ustawienia.
Moje pytanie: czy w samochodzie bez TT2G mozna wykorzystać mirrorlink?
Jeśli tak, to czy ktoś mógłby opisać procedurę krok po kroku?
Filmiki, które widziałem na YT niczego nie wyjaśniają (a tureckiego nie znam wystarczająco dobrze  :|).
Pozdrawiam.
Po podłączeniu wejdź w listę aplikacji w TT2.

Wcześniej warto zainstalować jakąś aplikację która wspiera MirrorLink w telefonie.

Offline marush69

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #23 dnia: 20 Lipca 2018, 11:51:43 »
Dzięki za pomoc.
W telefonie mam Samsungowy CarMode bo nie LG MirrorDrive nie działa (ściągnąłem starą wersję 1.2.1.2 i też rzuca komunikat, że chodzi tylko na LG).
Ale od strony telefonu wydaje się że jest OK.
Gorzej od strony samochodu bo nie zdecydowałem się na pakiet z nawigacją (chcieli 2500 extra przy zakupie) i interfejs, który posiadam jest bardzo ubogi.
Przeglądałem menu i nie znalazłem nigdzie opcji lista aplikacji itp.
Prawdopodobnie w ogóle nie posiadam TT2 - czy to możliwe ???
Po podłączeniu nie mogę już nic zrobić na telefonie a na ekranie samochodu nie pojawia się żadna dodatkowa opcja ani komunikat  :-(.
Jest sens walczyć z tym dalej ???

Offline martinez07

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Lipca 2018, 12:01:06 »
W aplikacji LG zablokuj powiadomienia, to wtedy nie będziesz mieć komunikatów że działa tylko na LG. Na starszej wersji, bo zablokowanie nowej nie pomoże.

Offline maar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 23 Lipca 2018, 12:47:10 »
Jest sens walczyć z tym dalej ???
I jak? Walczysz nadal z ML czy się poddałeś? Jestem również zainteresowany tym, co udało Ci się ustalić? Również mam Aurisa z TT2 bez Go i walczę z samusng Galaxy Note 8.

Offline HybriAuri

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 23 Lipca 2018, 13:20:25 »
Cześć, przecież to się do niczego nie nadaje, jak włączysz mapę to nie masz radia. Lepiej znaleźć dobre miejsce na przyczepienie telefonu i włączenie nawigacji.
Strasznie korcą mnie te stacje multimedialne z aliexpress, tylko fura jeszcze na gwarancji.
Przy okazj, dużo jest rozkręcania deski aby to wymienic?

Offline marush69

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #27 dnia: 24 Lipca 2018, 07:55:07 »
tylko fura jeszcze na gwarancji.
Przy okazj, dużo jest rozkręcania deski aby to wymienic?
u mnie też jeszcze na gwarancji, więc się nie zabieram za takie rzeczy  :cheesy:

Offline marush69

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #28 dnia: 24 Lipca 2018, 08:06:38 »
W aplikacji LG zablokuj powiadomienia, to wtedy nie będziesz mieć komunikatów że działa tylko na LG. Na starszej wersji, bo zablokowanie nowej nie pomoże.
Próbowałem z apk 1.2.1.2 oraz 1.2.1.1 i wyłączenie powiadomień nic nie zmienia.
Program wprawdzie nie rzuca komunikatu ale się nie uruchamia.
Szukać jeszcze starszej wersji???

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #29 dnia: 24 Lipca 2018, 08:09:04 »

W przypadku nowszej wersji można skorzystać z aplikacji Full MirrorLink lub Floating Apps for Auto. Niezbyt wygodne, ale działa przynajmniej u mnie. Zdaje się ostania aktualizacja Androida w S7 edge spowodowała, że  wcześniejsza wersja LG Mirror przestała działać. Można kupić sobie Sygic Car Navigation jeśli ktoś chce nawigację, działa lepiej.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl