Autor Wątek: 2.0 D-4D  (Przeczytany 3022 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Akme

• Gość
2.0 D-4D
« dnia: 10 Maja 2005, 08:40:49 »
Po pierwsze WITAM WSZYSTKICH bo to moj pierwszy post na tym forum :-DD

Po drugie... od razu prosze o pomoc... 8)
Pozeganlem sie ostatnio ze swoja Vectra 2.5 V6 i nosze sie z zamiarem kupna nowego samochodu. Moj wybor padl na... Corolle 2.0 D4D.
Mysle o 2-3 letniej wersji wagon. Poniewaz nigdy nie mialem do czynienia z dieslami mam kilka pytan:
- na co zwrocic uwage przy zakupie samochodu z takim silnikiem,
- czym rozni sie wersja 90KM od 110/116KM (poza moca oczywiscie). Czy ktorys z tych silnikow jes lepszy? Wolalbym oczywiscie mocniejszy, ale slyszalem, ze 90-cio konne maja prostsza, bezawaryjna konstrukcje.
- na jakie koszty eksploatacji mam sie nastawic - czy przeglady sa czesciej niz przy benzyniakach?

To chyba tyle... Nie mialem nigdy ani diesla ani Toyoty, wiec bede wdzieczny za jakiekolwiek info!

Pozdrawiam,
Akme

robi77

• Gość
2.0 D-4D
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Maja 2005, 20:05:51 »
co do przeglądów to są takie same jak w benzynie 15kkm lub rok czasu. A cenowo różnią sięnie wiele.

janmor

• Gość
2.0 D-4D
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Maja 2005, 20:20:38 »
Było o tym na forum  :asearch  :asearch  :asearch

No ale dobra.......

1 -  "na co zwrocic uwage przy zakupie samochodu z takim silnikiem,"     -    hmm; oddaj go do ASO niech Ci sprawdzą, co do silnika; posłuchaj jak zapala - czy ma jakieś przestoje jak by siędławił, jakim olejem był zalewany to w dieslu ważne, niech sprawdzą turbinębo popredni właściciel mogł gasić go bez odczekania tych 1,2 minut, jeżeli piszesz że jest jeszce na gwarancji to większego kłopotu z nim nie powinno być, no ale lepiej sprawdzić.

2 - 90KM od 110/116KM (poza moca oczywiscie) - no różni sięwyposażeniem - w 116 konnej był tylko chyba SOL - ja mam 90 konną terrę. Różnią sięceną  :cnice  

3 - Czy ktorys z tych silnikow jes lepszy? Wolalbym oczywiscie mocniejszy, ale slyszalem, ze 90-cio konne maja prostsza, bezawaryjna konstrukcje - lepszy to jest 110 ( dwa lata temu był taki silnik a nie 116 konny ) konny bo mocniejszy, róznice w spalaniu są niewielkie, ale cenowo była duża różnica! Ja wybrałem 90 konny i jestem zadowolony - kwestia wyboru i portfela!

4 - - na jakie koszty eksploatacji mam sie nastawic - czy przeglady sa czesciej niz przy benzyniakach? - Toyota jest droga - ja po przeglądzie 15tyś zapłaciłem 700,- jak chcesz mogęCi poxniej przesłać cennik w pdf - ie Co do częstości przeglądów nie ma różnicy!

Suma sumarum - super samochód! Będziesz zadowolony!

Akme

• Gość
2.0 D-4D
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Maja 2005, 20:55:58 »
Cytat: janmor
Było o tym na forum !
:oops:
Bylo troche w watku o 1.4 D4D, ale chcialem poznac wiecej opinii uzytkownikow 2.0

Suma sumarum - super samochód! Będziesz zadowolony!

Tak mi sie wydaje :) Wczoraj ogladalem juz jeden egzemplarz i wrazenia... bardzo pozytywne!

Ogromne dzieki  :athunbsup

kluzik

• Gość
2.0 D-4D
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Maja 2005, 23:07:31 »
hmm; oddaj go do ASO niech Ci sprawdzą,

Tylko nie do Toyoty Żerań!!!  :bnono W moim przypadku nie potrafili rozpoznać oczywistych śladów zużycia i oszacować przebiegu samochodu. Tym samym wprowadzono mnie w błąd. Co spowodowało przepłacenie. Po fakcie w Radomiu zrobili to o wiele bardziej fachowo...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl