Autor Wątek: chip tuning CHR  (Przeczytany 28613 razy)

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: chip tuning CHR
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Czerwca 2019, 21:45:20 »
No, to rozwiń temat, gdzie sie da i za ile i czy to zdrowe ???

Offline PingNoMore

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Czerwca 2019, 21:51:12 »
Sprawdzałem w TC Performance w Łodzi. Koszt 1600 netto. Trzeba sprawdzić czy da się wyciągnąć oryginalny soft że sterownika silnika bo w niektórych egzemplarzach się nie da.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Czerwca 2019, 22:09:23 »
Dzisiaj byłem sprawdzić czy da się zmodyfikować oprogramowanie silnika w mojej CH-R i wyszło że się da :) Można wyciągnąć 135 koni i 230 niutonometrów.

Trochę więcej szczegółów bo też interesuje mnie ten temat i są różne głosy od się niedawno po się da i rozjazdy cen mocne

Wysłane z mojego Lenovo YB1-X90L przy użyciu Tapatalka

Offline PingNoMore

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Czerwca 2019, 22:33:00 »
Co konkretnie chcecie wiedzieć?

Offline Gracol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Czerwca 2019, 10:34:45 »

Nie wiem - pewnie chcieliby być teraz poprowadzeni za rączkę, zapewnieni, że z ich silniczkiem na pewno nic się nie stanie, że skrzyneczka biegusiów na tym nie ucierpi, że spalanko spadnie a somsiad pochwali.

Sorry za ironię ;).

Teraz to panowie zainteresowni wygoglujcie sobie jakiś warsztat tuningowy z dobrymi opiniami w Waszej okolicy, przejedźcie się, pogadajcie i zróbcie, albo nie. :-)

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Czerwca 2019, 22:30:44 »

Nie wiem - pewnie chcieliby być teraz poprowadzeni za rączkę, zapewnieni, że z ich silniczkiem na pewno nic się nie stanie, że skrzyneczka biegusiów na tym nie ucierpi, że spalanko spadnie a somsiad pochwali.

Sorry za ironię ;).

Teraz to panowie zainteresowni wygoglujcie sobie jakiś warsztat tuningowy z dobrymi opiniami w Waszej okolicy, przejedźcie się, pogadajcie i zróbcie, albo nie. :-)
Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to lepiej zamilcz bo to napisałeś totalnie nic nie wnosi.

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Czerwca 2019, 22:42:12 »

Więc tak moje poszukiwania właściwie box-a skończy się chwilowym zawieszeniem projektu i tak mam ofertę z VTECH-u gówna siedziba w Krakowie i na info ligi odpisali mi że są wstanie zrobić za 1400 zł ale sobie wykombinowałam że oddział vtech w Gdyni do którego mam 2 godz jazdy może mi też to zrobić ale tam powiedziano mi że dla chr 1,2 nie mają przewidzanego rozwiązAnia.  Jestem trochę w kropce leci do Krakowa i okaże sie na miejscu coś nie tak.

Natomiast na tuning44 niby mają jakieś boxy ale trzeba je stroić na miejscu z fura na hamowni,  niby fajne rozwiązanie bo tak to powinno sie robić ale tu już pojawiaja sie koszty w tym przypadku 3,6 tys co w przypadku boxa  z przarostem ok 18 KM to trochę słabe,  do tego należy przejść na pb98 co już stąd się lekko przerostem formy.

Może silnik silników nierówny ale motorki 0,9 czy  1,2 turbo od renault zwykłym box-em bez cudowAnia podnosi się o 20KM za 800-900 zł .

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Czerwca 2019, 00:26:26 »
Może silnik silników nierówny ale motorki 0,9 czy  1,2 turbo od renault zwykłym box-em bez cudowAnia podnosi się o 20KM za 800-900 zł .
Tia super porównanie. Miałem okazje użyć 1,2tce to pierwsza wymiana short bloka była przy 34k.km.a druga hmmm właściciel nie poczekał...

Co do samego tematu jest dosyć fajny czyli jak zawsze "panie ile kuni da to cuś?"...

Ciekawe kiedy ktoś zapyta o najważniejszą kwestie czyli o Nm i jego przebieg...? Pewnie nigdy bo po co. Liczą się kunie które tak naprawdę nic nie wniosą i ich uzyskanie jest stosunkowo proste.
Więc drążąc cenę (bo to dla oszczędnisia jest mega ważne) żebyście nie trafili takiego boxa jak wczoraj miałem przyjemność poczuć w kia sportage diesel. Pan miał kunie i rwanie w plecy no bo kunie oznaczają rwanie w plecy. Bidok w tej taniości i kuniach zapomniał iż badziewnie wysoki i nagły nm zjara mu sprzęgło. Stare sprzęgiełko starczyło na 3strzały a nowe na kilka więcej. Teraz zapłacił za wymianę sprzęgła które zjarał a z drugim (starym) jedzie wzmocnić tarcze. I znowu podmianka. To tyle z tanich kuni . Co ciekawe dalej go nm nie interesuje.

No to ile tych kuni przybędzie w chr? :good:

Offline PingNoMore

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Czerwca 2019, 00:37:55 »
Kuni mało, ale za to momentu sporo.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 27 Czerwca 2019, 09:09:35 »
Tia super porównanie. Miałem okazje użyć 1,2tce to pierwsza wymiana short bloka była przy 34k.km.a druga hmmm właściciel nie poczekał...
Oczywiście, a w Ameryce murzynów biją, zas pierdzidełko Toyoty to konstrukcja genialnych inżynierów. Nie rozumiem jednego, po co kupować dupowóz i bawić się w wiejski tuning, zamiast kupić mocniejszy samochód i byc zadowolonym. Z gówna bata nie ukręcisz.

Offline Gracol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Czerwca 2019, 09:33:27 »
Więc tak moje poszukiwania właściwie box-a skończy się chwilowym zawieszeniem projektu
    hehe w ogóle mnie to nie dziwi.

Ja dałem rozwiązanie w poście powyżej. Moim zdaniem nie ma innego. Niestety, trzeba mieć do tego trochę jaj i gotówki... Takie życie.

PS. gotowe boxy to się kiedyś kupowało na Allegro do 1.9 tdi (co kończyło się zwykle marnie)- bez indywidualnego strojenia samochodu nie ma to sensu - każdy silnik jest inny.
« Ostatnia zmiana: 27 Czerwca 2019, 09:37:44 wysłana przez Gracol »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #26 dnia: 27 Czerwca 2019, 13:19:43 »
To w końcu dowiem się co z tym Nm w stosunku do serii?

Offline PingNoMore

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Czerwca 2019, 13:29:49 »
Dojdzie 50 niutonow

Offline Gracol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 27 Czerwca 2019, 15:38:33 »
Nie rozumiem jednego, po co kupować dupowóz i bawić się w wiejski tuning, zamiast kupić mocniejszy samochód i byc zadowolonym. Z gówna bata nie ukręcisz.

Cóż, musisz zrozumieć, że nie wszyscy urodzili się tak mądrzy i przewidujący jak Ty- stąd muszą/chcą kombinować i kręcić... A inni po prostu chcą ulepszyć swój wybór pod względem mocy, bo o zakupie zdecydowały inne zalety tego autka... Gdyby przy zakupie brać pod uwagę tylko kryterium mocy, to wszyscy jeździlibyśmy nastoletnimi bymkami za 1/10 ceny swoich samochodów.

PS. Ciągle nie odpowiedziałeś mi na pytanie jaki samochód kupiłeś Ty, gdy po jeździe próbnej odrzuciłeś C-HRa. Być może niedługo będę zmieniał wozidło i nie chciałbym ponownie popełnić błędu ;-)

Offline PingNoMore

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 27 Czerwca 2019, 15:40:49 »
Oj ten cytat nie dotyczył mojej wypowiedzi.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl