Autor Wątek: Wada/usterka składnie rozkładanie lusterek zewnętrznych?  (Przeczytany 3332 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Oshty

• Toyot Leżący
  • *
Dajcie info czy ktoś ma jeszcze podobny problem z lusterkami zewnętrznymi przy ujemnych temperaturach?
https://www.youtube.com/watch?v=w3ozqFjMKlU&feature=youtu.be

Byłem w ASO nie gwarantują iż wymiana lusterek na nowe rozwiąże problem, więc napisałem do Toyota Motor Poland. Oni również nie mają pomysłu na to i odsyłają do ASO, dlatego obecnie procesuje to w ASO. Coś czuje że te lusterka będą wymieniane nie jedne raz.  Chyba, że rzeczywiście mam wadliwe lusterka zewnętrzne.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
Odp: Wada/usterka składnie rozkładanie lusterek zewnętrznych?
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Marca 2018, 12:25:13 »
jak by to ująć ? -  to sezonowy ubytek komfortu. W innych egzemplarzach też się to zdarza. Jak masz możliwość to nie korzystaj z tego w mrozy.

Offline dychy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Marca 2018, 13:17:20 »
Hej, w wersji przed FL którą posiadam w ostatnie mrozy sięgające -15 stopni nie miałem takiej sytuacji. Jak do tej pory nie zauwążyłem u siebie takiego zachowania lusterek. Jest to więc wada z którą ASO musi sobie poradzić, nie mają wyjścia.
BTW, ostatnio na myjni widziałem babke która podjechała Jeepem Compass albo czymś takim i miała ten sam efekt w jednym lusterku. Darła się i wrzeszczała na obsługę, że to oni jej zrobili myjąc auto bo przed oddaniem tego nie miała.

Offline Matus

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Marca 2018, 18:20:53 »
Podobny problem mieliśmy ASO przesmarowało lecz w dużych mrozach i tak się to zdarza .. Uroki automatycznych lusterek na to wygląda  :o
Toyota Yaris 1.33 VVT-I 2007
Toyota Auris 1.8 Hybrid 2016 Prestige+Executive+Safety
Nissan Qashqai 2021 Tekna 1.3 165km
Seat Leon III 2016 FR 1.4 TSI 150KM
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,37533.180.html

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Marca 2018, 18:52:20 »
U mnie to samo w II FL. Tańczą jak chcą.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Marca 2018, 19:29:24 »
Dajcie info czy ktoś ma jeszcze podobny problem z lusterkami zewnętrznymi przy ujemnych temperaturach?
Jezu! To tragedia takie działanie lusterek :( Wygląda to fatalnie i komicznie zarazem, nigdy czegoś takiego na żywo nie widziałem. To ujma dla Aurisa. Jak to dobrze, że mam zwykłe, mechaniczne lusterka ;)
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline szmet

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Marca 2018, 16:16:18 »
W moim Aurisie nie mam automatycznie składanych lusterek, ale w moim drugim samochodzie Citroen Xsara Picasso rocznik 2003 od 15 lat lusterka działają (składanie i rozkładanie elektrycznie) bez zarzutu, niezależnie czy jest -20 czy +30 stopni temperatury. To wada z która należy walczyć z ASO, niech wymieniają na gwarancji tak długo, aż Toyota rozwiąże ten problem. Nie odpuszczajcie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl