Cześć, na początku chciałem wszystkich przywitać jest to mój pierwszy post na forum

Mam problem z nowym aurisem wyjechał z salonu w lipcu zeszłego roku po jakimś czasie zaczęło się dziać coś takiego:
Po wciśnięciu przycisku Start/Stop wystkie komputery/wyświetlacze zapalają się normalnie lecz nie sam samochód nie startuje - podświetlenie ani kontrolki na zegarach nie zapalają się bądź miga pomarańczowy wykrzyknik wpisany w trójkąt i towarzyszy mu napis na wyświetlaczu pomiędzy zegarami: "Sprawdź system wsiadania i uruchamiania."
Najdziwniejsze jest to, że w tym momencie auto przestaje reagować na cokolwiek - Start/Stop nie gasi komputerów, można go sobie wciskać do woli a samochód nie reaguje, zamykanie/otwieranie za pomocą kluczyka również nie działa. Zwykle po odczekaniu kilku minut wszystko wraca do normy choć raz napędził mi on stracha i postanowił "zawiesić się" tak na ok 40min. Dodam, że problemy te występują w zupełności losowo nie jestem w stanie przewidzieć kiedy to się stanie.
Jeśli chodzi o wizytę w ASO to Panowie po opowiedzeniu tego co się z samochodem dzieje stwierdzili, że pierwszy raz słyszą nigdy czegoś takiego nie słyszeli/widzieli i jedynie prewencyjnie wymienili baterię w kluczykach i kazali pojeździć na zapasowym co nic nie dało samochód dalej stawia fochy.
Moje pytanie jest takie co robić skoro nawet ASO nic mi z tym nie może pomóc może ktoś miał podobny problem bądź z opisu domyśla się co to może być.
Za wszelką pomoc dziękuję i pozdrawiam!