kupiłem roczny samochód , z przebiegiem 100 000 za 44000netto . Gwarancja na hybryde jest , jedyny warunek co 15000km na przegląd do ASO
piszę o netto , bo jesli ktoś wystawia cenę z fakturą Marża to jest to równoznaczne dla prowadzacych działalność, a w podanym ogłoszeniu jest taka sytuacja.
Jesli za te 29000 (netto) masz kupić wóz z 2013 roku ( niewazne kiedy zarejestrowny) z przebiegiem 280 000km w dodatku import z włoch .. ? ja bym sobie darował.
licz się z wymianą sprężarki klimatyzacji (może być do wymiany, nie musi) zapytaj w ASO ile to kosztuje, bo regeneracji nie ma .
Licz się z naprawą aku minimum 2000pln
licz się z wymianą paru pierdółek , klocki , tarcze itp ~5000pln może się uzbierać ...
i masz model przedliftowy.
acha, te aurisy od TOY CARS są potraktowane myjką w komorze silnika...resztę dopowiedz sobie sam ..
Nie zapominajmy , że jeśli faktura marża to może być wałek i za kilka mcy zapuka do nas skarbówka po należny Vat z odsetkami ..
Z doświadczenia :
samochód kupiony z przebiegiem 100 000km koszty:
ubezpieczenie OCAC ~2500pln
Gazowanie ~ 2300-2800 zależy gdzie i na jakich materiałach - zwrot kosztów po około 25000km , później już "zarabiasz"
Wymiana żuru w skrzyni na olej ~200zł materiał+flacha za robote
Wymiana płynu hamulcowego ~ 300pln
Wymiana płynów chłodzących ~ NIE PAMIĘTAM!!
przeglądy jeśli komuś zależy na gwarancji na baterie
Wymiana oleju silnikowego co ~15000km
Komplet hamulców przy 152000km materiał 700zł za przód + 700zł tył , ale tyłu nie trzeba było.
żarówki halogenowe przy 153000km koszt nie wiem jaki.
Teraz szykuję się do wymiany Chłodnica klimatyzacji (nie ma żadnej ochrony przed kamieniami)+ sprężarka klimy bo już za głośno buczy, olej w skrzyni biegów, płyn hamulcowy, wiem jedno : tanio nie będzie , ale od czego mamy AC...