Autor Wątek: Odbiór nowej E12  (Przeczytany 65691 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rwaw

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #105 dnia: 10 Września 2005, 16:00:38 »
gratulacje odebrałeś 18 więc napisz coś o niej ))))))))))

woytec60

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #106 dnia: 10 Września 2005, 21:33:19 »
Witam
Cytat: serwisSJ
Poczytaj forum , duzo było na temat usterek E12. Ogólnie wszystko co z Anglii i Turcji jest kiepskie.

Odebrałem 29 sierpnia nową Corollę1.4. Na tabliczce VIN jest JTD....
Wskazywałoby to na samochód z Japonii, lecz wprowadzenie pełnego kodu VIN na autubaza.pl zaowocowało komunikatem "We wprowadzonym ciągu znaków JTD... rozpoznano markęTOYOTA lecz nie rozpoznano modelu tego pojazdu." Sprzedawca twierdził, że autko wyprodukowano w Japonii, ale czy mówił prawdę?
Edycja
Odbiór auta odbył sięz pompą, tak jak napisał MarekG. Narzuta, zdjęcia, gratulacje a w tle "We are the champions". Tylko jakoś szampana nie dali. Za to wypiłem u nich mnóstwo soków. Gorąco było no i ta trema...

adi

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #107 dnia: 11 Września 2005, 12:51:42 »
Cytat: woytec60
Odbiór auta odbył sięz pompą, tak jak napisał MarekG.

Kolezanka pracuej w toyocie i powiedziala mi ,ze zdarzaja sie takie zabawy przy odbioze samochodu czasem nawet jest catering :shock:

przewoos

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #108 dnia: 18 Września 2005, 15:41:19 »
Cytat: woytec60
Witam

Odebrałem 29 sierpnia nową Corollę1.4. Na tabliczce VIN jest JTD....
Wskazywałoby to na samochód z Japonii, lecz wprowadzenie pełnego kodu VIN na autubaza.pl zaowocowało komunikatem "We wprowadzonym ciągu znaków JTD... rozpoznano markęTOYOTA lecz nie rozpoznano modelu tego pojazdu." Sprzedawca twierdził, że autko wyprodukowano w Japonii, ale czy mówił prawdę?
...

VIN świadczy, że Twój samochód przypłynął prosto z Japonii. :) Niestety VIN Toyoty jest jakiś dziwny i żadne internetowe "rozgryzatory VIN" go nie rozszyfrowują. Ale wiadomo, że:
J- Japonia
T- Toyota
D- (?) czy masz silnik d4d? :)

woytec60

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #109 dnia: 18 Września 2005, 22:01:48 »
Silnik to 1.4VVT-I. Ale faktem jest że Autobaza nie radzi sobie z kodem. Informuje tylko że to Toyota i że "dane o tym modelu nie zostały jeszcze umieszczone w systemie VIN Checker".
Może za jakiś czas będą pełniejsze informacje.
Ale przynajmniej zgadza sięże to Toyota.

caroll

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #110 dnia: 18 Września 2005, 22:50:03 »
Chyba najmniej romantyczny odbior nowej rolki mialem ja. Przyjachalem rano, auto stalo na placu przed salonem, nie mialem czasu, wiec szybko podpisalem ostatnie papiery, poprosilem pana o kluczyk i ku ogolnemu zdziwieniu ekipy salonu.......odjechalem do pracy :) Nawet nie bylo pamiatkowego zdjatka, nie mowiac o szampanie. Ale zaznaczam to wszystko na moje zyczenie. Jestem slabo romantyczny:) Autko spisuje sie dobrze i.......o to chodzi, nie?

Lapa

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #111 dnia: 03 Listopada 2005, 13:12:08 »
UFFF ale sięnaczytałem. A teraz do rzeczy. Planuje za kilka miesięcy zakup nowego auta ale z mojej dotychczasowej eksploatacji Yarisa (psuć sięnie psuje ale jakość wykonani mnie wpienia) i szczególnie treści tego forum skłaniam sięzmiany marki auta.

Ponieważ jeszcze nie przesądziłem sprawy a nie zauważyłem jednoznacznej opinii na najbrdziej nurtujące mnie pytanie czy w Corollach e12 (chyba te są obecnie robione) wreszcie Toyocie udało sięwyprodukować silniki benzynowe które nie biorą oleju i nie kończą żywota po 60 ttk?  :?:   (w sumie to wstyd bo mój yaris ma obecnie 43ttk i za sobą trasy do Chorwacji i nie bierze ni grama oleju - z resztą Mobil 1 5w50)

Jestem też ciekawy kiedy toyka planuje wejście nastepnej corollki bo to jednak odbija sie na wartosci uzywek.

Chetnie poczytam tez uwag przekonujących mnie jednak do corollki (interesuje mnie auto kombi z silnikiem 1,6).

Za wszystkie opinie z góry dzięki

pankuba

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #112 dnia: 03 Listopada 2005, 13:39:40 »
Cytat: Lapa
wreszcie Toyocie udało sięwyprodukować silniki benzynowe które nie biorą oleju i nie kończą żywota po 60 ttk

mhhhm bigman podał konkretny numer od którego wada została poprawione, generalnie te od 2003 (może nie sam poczateczek)

Chetnie poczytam tez uwag przekonujących mnie jednak do corollki (interesuje mnie auto kombi z silnikiem 1,6).

stosunek: cena/niezawodność i trwałość/przyjemnosć z jazdy

8)

adi

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #113 dnia: 03 Listopada 2005, 16:54:13 »
Ja mam corolle od 3 miesiecy i generalnie jestesmy zadowoleni :D

Na razie brak usterek, no moze poza odpadajacymi naklejkami od nawiewiow ale luzzzz 8)

marcin032

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #114 dnia: 03 Listopada 2005, 21:19:52 »
Cytat: adi

Na razie brak usterek, no moze poza odpadajacymi naklejkami od nawiewiow ale luzzzz 8)

A jakie masz naklejki na nawiewach???
Ja mam Rollkę1.6 w kombiaku od czterech m-cy i też jestem zadowolony. Narazie tylko jeżdżęi myję
  :P  

Pzdr

Mico11

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #115 dnia: 03 Listopada 2005, 21:58:20 »
ja jeszcze czasami odkurzam   :)  

no i czasmi sprawdzam olej   :wink:  
ale moj model to e11 z 2001 roku, 153kkm

pozdrawiam,
mico

Bartek72

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #116 dnia: 04 Listopada 2005, 06:41:00 »
Cytuj (zaznaczone)
UFFF ale sie˛ naczyta?em

Chyba jednak nie bardzo.
Nasze forum jest skarbnica wiedzy na temat roznych Toyot. Naprawde odrobine sie wysil, poklikaj to i tam, a znajdziesz wiekszosc odpowiedzi na dreczace pytania. Niedalej jak dwa tygodnie temu wstawialem linki dla kogos z podobnymi problemami (kombi E 12). Tym razem mi sie nie chce - zrob sam co do Ciebie nalezy i nie oczekuj, ze ktos to za Ciebie zrobi.
Cytuj (zaznaczone)
Poniewazÿ jeszcze nie przesa˛dzi?em sprawy a nie zauwazÿy?em jednoznacznej opinii na najbrdziej nurtuja˛ce mnie pytanie czy w Corollach e12 (chyba te sa˛ obecnie robione) wreszcie Toyocie uda?o sie˛ wyprodukowac´ silniki benzynowe które nie biora˛ oleju i nie kon´cza˛ zÿywota po 60 ttk?

Bylo co najmniej kilkukrotnie...
Cytuj (zaznaczone)
Jestem tezÿ ciekawy kiedy toyka planuje wejs´cie nastepnej corollki bo to jednak odbija sie na wartosci uzywek.

Polecem dzial Toyota News.
Pozdrawiam

adi

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #117 dnia: 04 Listopada 2005, 10:47:53 »
Cytat: marcin032
A jakie masz naklejki na nawiewach???

Terra czyli ma zwykle pokretla, nei wiem jak to nazwac...tła pokret czy cos odstaje troche i trzeba przycisnac i jest ok :D

Mario1978

• Gość
jako¶æ Toyoty
« Odpowiedź #118 dnia: 04 Listopada 2005, 13:48:39 »
Mam Corollę1.6 wagon Sol 2002r. wersja japońska , samochód jest super.
Zero problemów .

Ps . Corolla sedan produkowana jest w Turcji i Japonii ( dotyczy to wszystkich wersji wyposażenia)  kombi natomiast  produkowana jest tylko w Turcji.  Chatchback 3/5 dr.Wielka Brytania i Japonia

Japończyka faktycznie mozna poznać po po numerze Vin zaczynającym sięod litery "J ".

Pozdrawiam

bigman

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #119 dnia: 08 Listopada 2005, 15:07:54 »
mam E12 sedan - wady i zalety tych modeli po przejrzeniu forum powinny być widoczne jak na dłoni - proponujęporównać nasze problemy z problemami na forum konkurencji

podsumowanie E12
zalety:
- dynamiczne silniki i w miaręoszczędne silniki
- wysoki poziom obsługi serwisowej
- korzystny stosunek ceny do wyposażenia

wady:
- głośne silniki
- średnia (cockpit)  a czasami niska(zagłówki) jakość wykonania
- niedopracowae szczegóły (np. zawiasy wnikające do wnętrza bagażnika)

ja kupując kombi raczej atakował bym auta bardziej praktyczne takie jak octavia II (kompromis z dynamiką) lub stilo MW(kompromis z jakością wykonania i poziomem serwisu)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl