Autor Wątek: Odbiór nowej E12  (Przeczytany 65570 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ernet

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Maja 2005, 15:45:00 »
Panowie, przestancie nowego Kolegętak straszyć.
Może raczej zasugerować mu zmianęoleju po ok. 2-3 tys.
Przynajmniej ja tak zrobiłem.

lifeson

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Maja 2005, 15:51:47 »
Cytat: Jackal
Powinni Ci dać trójkąt i apteczkę, sprawdz czy masz klucze naprawcze i lewarek (mimo że to Toyota ;-) )

to juz bzdurka ale apteczka nie jest obowiazkowa, chociaz ja dostalem, no i nie wiem co z kluczami? nie zagladalem tam jeszcze :), rozumiem ze w corolli daja?

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Maja 2005, 16:41:48 »
Cytat: serwisSJ
17tys km to chyba nawet yugo przejezdza bezproblemowo

15 tys. dla nowego reno to może być problem i kilka wizyt w ASO :D
E18_Prestige_MultidriveS

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Maja 2005, 16:44:28 »
Cytat: Ernet
oleju po ok. 2-3 tys.

Ja dotrwałem na castrolu do pierwszej wymiany i zmieniłem na mobila 5w50 i myslę, że nie dotkną mnie problemy (za jakiś czas) z żłopaniem oleju przez tojkę. Zamierzam nią zrobić 150-170 tys. zanim kupięcoś nowego.
E18_Prestige_MultidriveS

Offline glowix

• Toyot Pełzający
  • **
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Maja 2005, 18:55:19 »
Cytat: YogiBabo
oleju po ok. 2-3 tys.

Ja dotrwałem na castrolu do pierwszej wymiany i zmieniłem na mobila 5w50 i myslę, że nie dotkną mnie problemy (za jakiś czas) z żłopaniem oleju przez tojkę. Zamierzam nią zrobić 150-170 tys. zanim kupięcoś nowego.

A myslisz ze wymiana oleju cos pomoze?  :chmmm
Głowix

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Maja 2005, 19:06:41 »
Cytat: glowix
A myslisz ze wymiana oleju cos pomoze

Myslę, ze tak. Poczytaj wątki o oleju i o wadliwych silnikach. Mój na szczęście nie jest z tej wadliwej serii + mobil = powinno być ok.
E18_Prestige_MultidriveS

gonia77

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Maja 2005, 20:13:54 »
1. Pojawił sie temat rollki o oleju, wiec mam pytanie.
Mam przegląd w przyszłym tygodniu (po 15k) i mam castrola
SLX 0W30 - na co go zmienić (jeżdżędużo - te 15k mam w niespełna 4 miesiące).
2. Problem lakieru - jest tragiczny - rysuje sięnawet po dotknięciu go reklamówką - normalnie odlot - miałam też czarny samochód poprzednio (notabene renault) i lakier tak sięnie rysował - reklamować to czy dać sobie spokój ?
3. Hamulce i zakichany ABS, który włącza sięprawie przy każdym hamowaniu - w ASO mówią, że jest ok
Poradźcie proszę

Offline otis

• Toyot Pełzający
  • **
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Maja 2005, 20:42:39 »
co do oleju polecam Mobil 1 5W50. moja jeździ na takim i sobie chwali  :lol:

co do lakieru...nie zauważyłem aby sięaż tak rysował. mam srebrzaka i na nim tak nie widać, ale dziwne to co piszesz.
ja za to mam odpryski lakieru na przedniej masce - bliskie spotkania z kamykami wypadającymi spod kół innych bolidów. bardzo małe, ledwo widoczne.
ale co z nimi zrobic? ma ktoś pomysł?
"... po jasnej stronie księżyca"

gonia77

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Maja 2005, 20:47:31 »
Polecali mi znajomi Mobil 0W40 - co sądzicie ? (no i ile mam kupić, bo oczywiście na przegląd chcęmieć własny olej, a nie ASO-wski) - jaki będzie najlepszy do jazdy "niezbyt" grzecznej  :wink: (0w40, 5w50 itd ... ?)

Cytat: otis
co do lakieru...nie zauważyłem aby sięaż tak rysował. mam srebrzaka i na nim tak nie widać, ale dziwne to co piszesz.

no nie wiem czy dziwne, ale tez wydaje mi sie to nienaturalne. Dziś kolega powiedział mi, że to może być wada fabryczna lakieru (źle utwardzony czy cos takiego), ale czy warto zaczynac z TMP ? Mam szansęna powodzenie czy kupic plastmal albo cos w tym stylu i ładnie polerować ? :bojjjjjjjjjj

robi77

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Maja 2005, 21:47:09 »
Ja tam swoją E12 odebrałem na początku lutego (pełna dojazdówka) i żadnych podejrzeń nie mam, żee było coś kombinowane. Dali bez upominania sięzestaw -gaśnica, trójkąt, apteczka,wyjaśnili gdzie co sięznajduje i pokazali gdzie klucze sięznajdują.Jak narazie jeżdze i jestem zadowolony z mojej E12.

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #25 dnia: 13 Maja 2005, 10:13:46 »
Tytułem uzupełnienia:
- nadkole po stronie kierowcy:
- górna szczelina zwęża sięw stronędrzwi od rozsądnej szerokości do takiej prawie na styk,
- szczelina przy progu jest ok, ale blacha nadkola jest ok. 2 mm bardziej na zewnątrz.
- nadkole po stronie pasażera wydaje sięok (przynajmniej na poziomie średniej tego co stoi w salonie).

Z przykroscia trza stwierdzic ze autko było naprawiane cos z nim było, ja bym podziekował za taki egzemplarz i wogole tej stacji dilerskiej.
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Ernet

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #26 dnia: 13 Maja 2005, 12:31:10 »
Cytat: YogiBabo
oleju po ok. 2-3 tys.

A myslisz ze wymiana oleju cos pomoze?  :chmmm

Dużo już było tu na ten temat. Zdania były podzielone. Jednak większośc - jesli dobrze pamietam- wymieniała olej na inny i prędzej. A poza tym.... taka wymiana na pewno nie zaszkodzi.

Ernet

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #27 dnia: 13 Maja 2005, 12:35:06 »
Cytat: gonia77
1. Pojawił sie temat rollki o oleju, wiec mam pytanie.
Mam przegląd w przyszłym tygodniu (po 15k) i mam castrola
SLX 0W30 - na co go zmienić (jeżdżędużo - te 15k mam w niespełna 4 miesiące)

Już o tym pisalismy
.
2. Problem lakieru - jest tragiczny - rysuje sięnawet po dotknięciu go reklamówką - normalnie odlot - miałam też czarny samochód poprzednio (notabene renault) i lakier tak sięnie rysował - reklamować to czy dać sobie spokój ?

Dokładnie to samo jest u mnie. ^&$^& TRAGEDIA. To samo z szybami.
3. Hamulce i zakichany ABS, który włącza sięprawie przy każdym hamowaniu - w ASO mówią, że jest ok
Poradźcie proszę

A tu PRAWIE jak u mnie

Offline glowix

• Toyot Pełzający
  • **
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #28 dnia: 13 Maja 2005, 13:56:54 »
Witam raz jeszcze,

dziekuje za mile przyjecie i garsc przydatnych informacji (nawet jezeli sie juz gdzies kiedys przewinely).

Corolla przeswietlona i wyjasniona, wszystko z nia ok. Dzis dostala tablice rejestracyjne, a we wtorek wyjezdza na ulice - jeszcze kilka formalnosci i tzw. doposazenia.

W temacie oleju sam gosc z serwisu ASO powiedzial, ze Castrol to shit i polecil Mobil 1, ale powiedzial tez, ze nie trzeba sie spieszyc - wystarczy po 15kkm. Zastanawiam sie wiec, czy doinwestowac i wymienic olej po 3kkm, czy zostawic...
Głowix

Offline glowix

• Toyot Pełzający
  • **
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #29 dnia: 13 Maja 2005, 13:59:39 »
Cytat: Croom
Z przykroscia trza stwierdzic ze autko było naprawiane cos z nim było, ja bym podziekował za taki egzemplarz i wogole tej stacji dilerskiej.

Nie masz niestety racji. Troche to wynika z mojego przewrazliwienia, troche z tego, ze anglicy sie tak nie przykladaja.

Obejrzalem inne Corolle na placu, pomierzylem lakier, oblukalem dokladnie miejsca mocowania...

Po prostu, jak ktos tu slusznie zauwazyl, to juz nie to co kiedys...
Głowix

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl