Autor Wątek: Odbiór nowej E12  (Przeczytany 65671 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MarekG

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #75 dnia: 11 Sierpnia 2005, 14:23:13 »
Numeru podwozia jeszcze nie znam, zresztą nie znam jeszcze żadnych numerów. Wszelkie dokumenty niezbędne do rejestracji odbiorędopiero jutro. A kolor to 1C0. Wiem tylko tyle, że jest z Turcji.

adi

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #76 dnia: 11 Sierpnia 2005, 16:44:01 »
higer, a wiesz moze jak to jest z krajem pochodzenia....czy jesli kod VIN mowie ze samochod jest z japonii to jest to prawda czy tylko sciema :roll:  :lol:

higer

• Gość
Odbior
« Odpowiedź #77 dnia: 11 Sierpnia 2005, 16:56:11 »
banalne
jtd i wszystkie corolle od literki J - Japonia
sb - anglia - głownie hatchback'i
NMT - turcja - głownie kombi i sedany w tym z D4D
VN - francja - głownie Yarisy

adi

• Gość
Re: Odbior
« Odpowiedź #78 dnia: 11 Sierpnia 2005, 17:07:14 »
Cytat: higer
banalne
jtd i wszystkie corolle od literki J - Japonia
sb - anglia - głownie hatchback'i
NMT - turcja - głownie kombi i sedany w tym z D4D
VN - francja - głownie Yarisy

wiem o tym ale na forum pojawialy sie glosy ze mimo iz toyota jest z japonii to tylko czesciowo tam byla skaldana ale widac to tylko uwagi zazdrosnikow  :-DD    :-DD    :-DD    :wink:

Jackal

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #79 dnia: 11 Sierpnia 2005, 17:10:17 »
Sam bym sięchętnie dowiedział, jako owy rzeczony zazdrośnik ;-)

higer

• Gość
Odbior
« Odpowiedź #80 dnia: 11 Sierpnia 2005, 17:10:55 »
ach o to chodzi..wiec w tym temacie nie moze byc inaczej jak tylko składanie tam w tym kraju gdzie wskazuje nr nadwozia.My korzystając z bazy częsci wpisujemy nr nadwozia.Roznice w czesciach bywaja znaczne i dlatego musimy miec bardzo szczegolowe informacjie o kraju produkcji i podwykonawcy na czesci.

adi

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #81 dnia: 11 Sierpnia 2005, 17:13:59 »
Cytat: Jackal
Sam bym sięchętnie dowiedział, jako owy rzeczony zazdrośnik ;-)

w koncu sie przyznales  :-DD    :-DD    :-DD    :wink:

Jackal

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #82 dnia: 11 Sierpnia 2005, 17:20:01 »
Nie bardzo chce mi sięwierzyć, że Corolla mająca wg. VINu japońskie pochodzenie, zaopatrzona jest w tureckie reflektory i inne części niejapońskie. Japończycy na lokalnych rybkach korzystają z lokalnych podzespołów, ale nie w Japonii :?

higer

• Gość
Odbior
« Odpowiedź #83 dnia: 11 Sierpnia 2005, 17:22:57 »
..Ha Ha ...a pompy w D4D boscha ? a reflektory boscha w "japończyku"? ....nie wierz w to ...wiekszosc czesci moze fakt bedzie z japonii...ale tureckie Corolle tez maja japońskie części.

higer

• Gość
Odbior
« Odpowiedź #84 dnia: 11 Sierpnia 2005, 17:25:43 »
nie moge wyslac prywatnej wiadomosci....;(

Jackal

• Gość
Re: Odbior
« Odpowiedź #85 dnia: 11 Sierpnia 2005, 17:28:50 »
..Ha Ha ...a pompy w D4D boscha ? a reflektory boscha w "japończyku"? ....nie wierz w to ...wiekszosc czesci moze fakt bedzie z japonii...ale tureckie Corolle tez maja japońskie części.

Umowa z Boschem może być globalna, chociaż ostatnio Bosch mocno podpadł (np. DaimlerChryslerowi) i część firm zmieniła dostawcę.

Tureckie Corolle mają raczej zwłaszcza japońskie części, bo nie są w strefie unii i nie muszą pakować ileś tam procent lokalnych podzespołów.

higer

• Gość
Odbiór
« Odpowiedź #86 dnia: 11 Sierpnia 2005, 17:35:55 »
zgadza sie...wszystko od czegoś zalezy :D

:)  

ide do roboty bo mnie zaraz beda gonic .Ale przed tem pogonie troche Avensisem 2.2 D4D Prestige....piekne auto ;).

Jackal

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #87 dnia: 11 Sierpnia 2005, 17:42:40 »
Właśnie sie zarejestrowałem....i tak czytam wasze forum jako pracownik jednej ze stacji Toyoty( nie powiem której)

Pewnie gdzieś w okolicach Bydgoszczy ;-) czyli stawiam na Jaworskiego lub Bednarskich   :adiabelek  

Taki kontakt może sięprzydać :D

higer

• Gość
Odbior
« Odpowiedź #88 dnia: 11 Sierpnia 2005, 17:51:51 »
..nie zdradzaj mnie....jak mozesz... jak chcesz to napisz do mnie na GG to ci powiem skad... i podam telefon...

higer

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #89 dnia: 11 Sierpnia 2005, 17:52:28 »
Jackal, hmmm nie zdradzaj mnie ...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl