Witam.
Od miesiąca jestem w posiadaniu Toyoty Camry 3,5 v6 2006r skrzynia U660E.
Na początku nie zauważyłem tego problemu, dopiero po jakimś czasie zacząłem się przyglądać, mianowicie przy zmianie biegów przy normalnym przyspieszaniu obrotomierz delikatnie podnosi obroty po czym dopiero zmienia na wyższy bieg, nie za każdym razem ale często to się pojawia, zdecydowanie częściej to widać na zimnym silniku. Olej w skrzynie nie mam pojęcia kiedy był wymieniany ale w przeciągu najbliższych dni planuje wymienić olej + filtr i uszczelka.
Z tego co sobie przejrzałem z filmików na youtube nie zauważyłem podobnej pracy skrzyni ale głównie filmiki gdzie widać zegary to dynamiczne przyspieszanie a akurat tu problemu nie widać. Ewentualnie mam jeszcze do wymiany w najbliższych dniach przegub wewnętrzny, pompę wspomagania i łożysko w lewym przednim kole. Ale raczej te usterki nie mają wpływu na pracę skrzyni, no chyba że przegub bo podczas przyspieszania czuć spore wibracje samochodu.
Pytanie czy ta skrzynia tak pracuje czy ten typ tak ma, czy trzeba powoli się szykować na jakiś remont??