Nie ma co się denerwować. Na pewno irytujące jest, jeśli w nowym samochodzie coś nie działa poprawnie. Na szczęście producent daje gwarancję 3-letnią. Odklejenie się lusterka o ile mi wiadomo nie jest seryjną wadą w tym modelu, która zdarza się w każdym samochodzie. Co do propozycji wymiany szyby. Nie mamy pełnych danych dlaczego? Możemy przypuszczać, że albo jest to podyktowane jakimiś względami technologicznymi i właśnie bezpieczeństwem użytkownika lub też, czego wykluczyć nie można ASO poszło na skróty i "łatwiej" im wymienić całą szybę. Może to bardziej dla nich "opłacalne" w rozliczeniu z producentem. Ale to tylko przypuszczenia nie poparte faktami. Z drugiej strony nie masz gwarancji, że użyty sposób "naprawy" jest i będzie skuteczny. Dopiero czas pokaże czy była to właściwa opcja. To tylko moje luźne rozważania co wcale nie oznacza, że słuszne. Ja osobiście naciskał bym w ASO na uzasadnienie ich decyzji bo dla laika może być ona nieracjonalna technicznie i ekonomicznie. Pozdrawiam