Hej,
Jeżdżę dokładnie takim samym Aurisem z 2013 a nawet mam podobny przebieg bo 56 tys km więc postaram się odpowiedzieć na Twoje pytania:
1) Osobiście u siebie nic takiego nie zauważyłem w czasie wyprzedzania
2) U mnie biegi wchodzą bez najmniejszego problemu. Jakiś czas temu Chyba
3) Też miałem ten problem jak pewnie każdy właściciel Aurisa, u mnie występowało to w sytuacji jak wyłączałem klimę w czasie jazdy, to później w czasie zapalania samochodu i kilka sekund po zapaleniu śmierdziało stara szmatą. Mamy kilka Aurisów w firmie i prawie w każdym to występowało. U mnie pomogło na ta przypadłość nie wyłączać wcale klimy także w zimie i zmiana z trybu pracy wentylatora słabego na średni (tryb auto) klimy. Od tamtego czasu już nie mam tego pięknego zapachu przy zapalaniu.
4) W kwestii spalania, osobiście nie wariuje i nie ścigam się z świateł chyba, że jestem pierwszy:) ale kiedyś sprawdzałem ile teoretycznie wg. kompa można zejść najniżej to wyszło mi 5.3l/100km (autostrada do 130 i większość trasy kolo 50- 70km/h po wioskach) jechałem wtedy 130km w sumie. Ostatnio (3 tygodnie temu) ta sama trasa to zszedłem max do 5.5l/100km (wg. kompa). Teraz jeżdżę do pracy dziennie po 8km w jedną stronę i mam średnią 6.3l/100km ale jest to jeszcze z tą rekordową trasą więc średnia pewnie jest trochę zaniżona. Myślę, że realnie w lecie ok. 7 będzie pił a w ziemie ok 8,5l100km wg kompa. Kiedyś to sprawdziłem, zaraz na początku i była różnica wg.kompa i na dystrybutorze 0,4l/100km wiecej.
5) Jeśli występuje u Ciebie takie "przeskakiwanie" w granicznych pozycjach skrętu (na samym końcu kręcenia w którąkolwiek ze stron) tak jakby plastiku w środku kolumny kierowniczej to jest to niestety wada i u mnie była wymieniania cała kolumna kierownicza. Wcześniej próbowali to jakoś naprawiać jednakże po pół roku znowu to wróciło. Po wymianie na nową kolumnę od kilku lat jest wszystko OK.