Autor Wątek: Auris II - problemy początkującego..  (Przeczytany 15928 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maciej Loret

• Toyot Chodzacy
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret Przyłęki k/Bydgoszczy
Odp: Auris II - problemy początkującego..
« Odpowiedź #30 dnia: 23 Lipca 2018, 22:23:05 »
To forum generalnie słaby silnik ma IMHO
nie tylko  :thumbdown:

Mi najbardziej przeszkadza brak możliwości wywołania wątków, w których pisałem...
Corolla CVT 2016
Yaris HSD 2016

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #31 dnia: 23 Lipca 2018, 23:19:07 »
Cytuj (zaznaczone)
Mi najbardziej przeszkadza brak możliwości wywołania wątków, w których pisałem...
Wchodzisz w swój profil, po lewej masz "Pokaż wiadomości", masz tam wszystkie swoje wpisy z tematami wątków, do których możesz przejść jednym kliknięciem. Nie jest to lista wątków, ale powinno wystarczyć.
Spalanie - Motostat.pl

Offline czesiek85

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 10 Sierpnia 2018, 15:56:09 »
Hmm zastanawiam sie czy przyczyna wibracji szyby pasazera nie sa wadliwe poduszki silnika..co myslicie? Dodam ze jak  szyba jest wsunieta to nie wibruje..co do sprzedazy auta nie jestem przekonany..nie mam altenatuwy  tzn dosc maly przebieg, dobre wyposazenie i polski salon, wolnossacy silnik w miare dynamiczny..oraz czasu

Offline Krystoforos

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 11 Sierpnia 2018, 20:11:33 »
Toyoty tak mają :D ja po tym szuraniu je poznaje na ulicy bez patrzenia ;-)
Nie wiesz czy idzie coś z tym zrobić? byłem u 2 mechaników, wymieniłem tarcze i klocki a dalej to samo...może to zaciski? może piasty?

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #34 dnia: 11 Sierpnia 2018, 20:26:14 »
Toyoty tak mają :D ja po tym szuraniu je poznaje na ulicy bez patrzenia ;-)
Nie wiesz czy idzie coś z tym zrobić? byłem u 2 mechaników, wymieniłem tarcze i klocki a dalej to samo...może to zaciski? może piasty?
Była już o tym dyskusja. Stosowano różne czary, nie pomagają lub pomagają na krótko. TTTM. Myślę, że to jest bardziej brak wygłuszenia nadkoli niż wada hamulców.
Spalanie - Motostat.pl

Offline Krystoforos

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 13 Sierpnia 2018, 16:29:12 »
Myślę, że to jest bardziej brak wygłuszenia nadkoli niż wada hamulców.
To chyba nie wygłuszenie nadkoli jest problemem, gdyż nie chodzi o dostawanie się dźwięku do kabiny poprzez nadkole, ale ogólny hałas ocierających o siebie części szczególnie słyszalny dla kierowcy gdy jedzie się w tunelu lub wzdłuż muru itd. (odbijający się i wracający dźwięk).

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #36 dnia: 13 Sierpnia 2018, 17:27:50 »
Myślę, że to jest bardziej brak wygłuszenia nadkoli niż wada hamulców.
To chyba nie wygłuszenie nadkoli jest problemem, gdyż nie chodzi o dostawanie się dźwięku do kabiny poprzez nadkole, ale ogólny hałas ocierających o siebie części szczególnie słyszalny dla kierowcy gdy jedzie się w tunelu lub wzdłuż muru itd. (odbijający się i wracający dźwięk).
Obserwując niezliczoną liczbę mijających mnie samochodów nie zauważyłem niczego takiego.  Wydawanie dźwięków nie pochodzących z opływu powietrza, wydechu i toczenia się jest domeną zaniedbanych i z reguły powypadkowych egzemplarzy, najczęściej pełnoletnich przedstawicieli niemieckich marek żyjących tzw. czwartym życiem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl