Autor Wątek: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?  (Przeczytany 361430 razy)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?
« Odpowiedź #915 dnia: 25 Maja 2021, 00:04:36 »
Cisza? ogolnie Pertyn przejechal sie po Camry. O braku aktualizacji, ktora zapowiadala do AA i CP nic nie wspomnial. O oleju tez nie.

Wytknal jakies glupoty o pozycji z tylu, jakos w przedlifcie mu to nie przrszkadzalo
Narzekal na wyciszenie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
Odp: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?
« Odpowiedź #916 dnia: 25 Maja 2021, 08:25:28 »
no narzekal na wyciszenie. ogolnie ciekawy material i chcialoby sie pwoeidziec ze skupil sie na opiniach innych co komu przeszkadza i powielil pewne zale. z tym miejscem z tylu kompletnie czlowieka nie zrozumialem. ze inne auta odjechaly i nagle zrobily sie wieksze na tylnej kanapie. ciekawe ktore. to samo z komfortem? camry ma niekomfortowe zawieszenie? w ktorym meijscu? adaptacyjne jest bardziej komfortowe od tego w camry? czy tyle by meic adaptacyjne bo fajny gazdzet? rozumiem ze z wytlumieniem halasu mzoe i niektore auta sa cichsze. mozliwe. w to ze jakosc wnetrza w wielu innych autach jest lepsza. jak i obslugi i wygladu. ok i tu bym sie skupil ze toyota jst dosc archaiczna. ale ze wnetrze u konkurencji uroslo? pierwsze slysze.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?
« Odpowiedź #917 dnia: 25 Maja 2021, 08:36:22 »
Nic nie powiedzial o wentylacji czy pamieci siedzeń.

Offline Jacky

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #918 dnia: 25 Maja 2021, 08:59:42 »
Kiedyś ceniłem Pertyna i lubiłem jego komentarze, ale od jakiegoś czasu widzę, że idzie na łatwiznę. Ilość testowanych przez Niego aut jest tak duża, że nie ma czasu nawet poznać auta czy jego specyfikacji. idzie na żywioł. W poprzednim teście Camry twierdził np. że istnieje wersja z szyberdachem. Ostatnio skupia się na jakichś duperelach (bezprzewodowy Apple CarPlay, przyśpieszenie 0-100 km/h, podparcie lędźwiowe w fotelach, pokrętła, szumy powietrza na lusterkach itp), a umykają mu sprawy faktycznie istotne (napęd, zawieszenie, prowadzenie, komfort jazdy, oświetlenie, typowe usterki).

Offline Marcin G.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #919 dnia: 25 Maja 2021, 11:00:54 »
Moglby sobie ogladnac swoja recenzje przedlifta zanim sie zabral za ta bo jakby komentowal 2 rozne auta. Czekamy na Zachara.

Offline PABLO7777

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #920 dnia: 25 Maja 2021, 11:11:37 »
Oni wszyscy bezstronni i obiektywni. Fragmentami nie da się tego oglądać.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #921 dnia: 25 Maja 2021, 17:13:25 »
No bo to tylko odczucia i to tylko taki chwilowy strzał emocji. Zachar przygotowuje test camry?

Offline Marcin G.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #922 dnia: 25 Maja 2021, 17:18:15 »
Nie wiem. Tak napisalem bo skoro Petryn zrobil to i pewnie Zachar predzej czy pozniej cos wrzuci.

Ale fajnie by bylo.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #923 dnia: 25 Maja 2021, 18:25:00 »
Mi recenzja pokrywa się z odczuciami gdy nią jeździłem 2 mc temu. Trafne uwagi. Tablet, hałas, kosmetyczne zmiany  itp.
Dla mnie dozorowany lift.

Wysłane z mojego J23v  przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #924 dnia: 25 Maja 2021, 18:48:56 »
Mi recenzja pokrywa się z odczuciami gdy nią jeździłem 2 mc temu. Trafne uwagi. Tablet, hałas, kosmetyczne zmiany  itp.
Dla mnie dozorowany lift.

Wysłane z mojego J23v  przy użyciu Tapatalka
Ale to Camry po FL pozbawili wyciszenia? Bo w przedlifice nie jest zle. Porownujac z Rav4 to dzien a noc.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #925 dnia: 25 Maja 2021, 20:20:46 »
Wiem, RAV to "psia buda" na kołach jak to suv, a nie limuzyna, ale np. z insignią czy passatem - głośno, o 508 nie wspominając. Piszę o prędkościach 120+

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #926 dnia: 25 Maja 2021, 21:08:46 »
Wiem, RAV to "psia buda" na kołach jak to suv, a nie limuzyna, ale np. z insignią czy passatem - głośno, o 508 nie wspominając. Piszę o prędkościach 120+
Ja duzo jezdzilem zarowno Passatem B8 jak i Superbem i nie wydaje mi sie zeby bylo jakos super glosno. Raczej tak samo albo i lepiej.

Na poziomie Passata byl powiedzial. Chyba Mondeo rowniez w tych okolicach lub odrobine lepien.

Insignie ma moj brat, model wczesniej i tam jest ok.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #927 dnia: 25 Maja 2021, 23:06:20 »
Ciekawe czy coś się zmieniło w temacie haka czy bagażnika dachowego, czy były jakieś modyfikacje w silniku (chodzi o benzynę w oleju)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #928 dnia: 25 Maja 2021, 23:36:21 »
Ja duzo jezdzilem zarowno Passatem B8 jak i Superbem i nie wydaje mi sie zeby bylo jakos super glosno. Raczej tak samo albo i lepiej.

Na poziomie Passata byl powiedzial. Chyba Mondeo rowniez w tych okolicach lub odrobine lepien.

Skody są akurat świetnie wyciszone w zakresie prędkości 130+ :)
Pamiętaj, że hałas nie rośnie liniowo i już wzrost głośności o ok. 3 dB  to dwukrotny wzrost natężenia hałasu. Jest wiele pomiarów w necie i niestety japsy klasy popularnej z zasady są głośne lub bardzo głośne.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #929 dnia: 25 Maja 2021, 23:40:41 »

Skody są akurat świetnie wyciszone w zakresie prędkości 130+ :)
Pamiętaj, że hałas nie rośnie liniowo i już wzrost głośności o ok. 3 dB  to dwukrotny wzrost natężenia hałasu. Jest wiele pomiarów w necie i niestety japsy klasy popularnej z zasady są głośne lub bardzo głośne.
Byl czas ze podrozowalem A2 z Lodzi do Wawy dwa razy w tygodniu Superbem z predkosciami 140-160kmph. Tak przez okolo rok. Pozniej przesiedlismy sie do mojej Camry. Nie ma zadnej roznicy w wygluszeniu. Stwierdzam to subiektywnie ja i moim zdaniem obiektywnie wlasciciel Superba. Oba samochody bezwypadkowe.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl