Autor Wątek: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?  (Przeczytany 361638 razy)

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
Odp: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?
« Odpowiedź #45 dnia: 08 Czerwca 2019, 19:13:31 »
Za wielką wodą Camry była hitem sprzedaży cały czas, również dawno po wycofaniu kombi III gen i cały czas bez przerwy jest tam hitem.. Wiadomo, że Corolla to nie to samo, ale jednak sporo urosła i w nowym wydaniu nie odbiega wiele od Avensisa kombi. Ogólnie to obecne uproszczenie oferty to marketingowy strzał w 10: zamiast 6 modeli podobnej wielkości i przeznaczenia pod 4 różnymi nazwami handlowymi, z których żaden nie był hitem ani nie wyróżniał się szczególnie na tle klasy (Corolla sedan, Auris hatchback, Auris kombi, Avensis sedan, Avensis kombi i Prius) mamy 4 modele pod jedynie 2 nazwami (Corolla sedan, kombi, hatchback i Camry sedan). Przejrzysta oferta, powrót do klasycznych nazw; na pewno sprzedaż będzie dużo lepsza a ja nie widzę, żeby czegoś brakowało. Camry kombi kosztowałaby przecież tyle co Ravka albo nawet więcej i wybierałby ją promil klientów.

Mi w nowej Camry brakuje trochę wyposażenia patrząc na opcje Lexusa ES.. ale za kombi ani dieslem płakał nie będę..
« Ostatnia zmiana: 08 Czerwca 2019, 19:28:40 wysłana przez Milos »
My Toyota is Fantastic :)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #46 dnia: 08 Czerwca 2019, 19:50:11 »
pomimo kontrowersyjnej urody

Oj, grzebiesz sobie...   :song:  :grin:

Camry kombi kosztowałaby przecież tyle co Ravka albo nawet więcej i wybierałby ją promil klientów.

Taka Camry powinna kosztować więcej niż Ravka i oferować też więcej. To jest kombi klasy średniej-wyższej, powinno być konkurencją dla A6, E-klasy czy BMW 5 tak, jak było to 30 czy 25 lat temu. Tylko musiałaby oferować cokolwiek, a nie 4 cylindry z prądem. Naprawdę nie widzisz tego, jak się sprzedają duże kombi "świętej trójcy" ? Te wszystkie AMG, M-paki, S-line'y ? Wierzysz, że gdyby wpuścili na rynek Camry V6 4WD, czy takiego GS'a kombi, który miałby ze 350 koni (nawet niech będzie z odkurzaczem, choć myślę, że i V8 byłby na miejscu) i wszystkie te japońskie smaczki, a do tego byłby z uczciwej jakości materiałami, świetnym zawieszeniem i konkurencyjnym dla Niemca wyposażeniem, to takie auto nie namieszałoby na europejskim rynku ?

Naprawdę nie każdy ma fazę na SUVa, bo ten SUV w większości przypadków niczego nie oferuje - dla mnie jest jak świnka morska: ani świnka ani morska.

Rachityczne silniki (chyba, że dla kogoś 2 czy 2,5 litra to jest już dużo), brak napędu, brak osiągów, brak wyposażenia, pozycja za kierownicą jak na taborecie, bagażnik często mniejszy niż w kombi, zagrzebiesz się w pierwszej kałuży, bo "terenowe" auto ma 12cm prześwitu i niski profil, ale ludzie muszą mieć SUVa, bo taka jest moda, żeby wszyscy byli fit, trendy, active i jeździli SUVem. Tylko chciałbym, żeby ci ludzie nie przekonywali mnie na siłę, czego potrzebuję, bo po 15 latach z kombi mam je wciąż z wyboru, a nie z przymusu :)

Co do wyposażenia, to masz bliźniaczego ES'a. Camry zawsze była, jest i będzie oczko niżej niż ES, i nie bez powodu jest skalkulowana tak, że z maksymalnym wyposażeniem kosztuje tyle, co bazowy ES.  Już ES250 był mocno na sterydach względem Camry, a pierwszy ES300 do dziś robi szał, gdzie się nie pojawi.

3VZ.pl

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #47 dnia: 08 Czerwca 2019, 20:10:17 »
Myślę, że GS kombi by specjalnie nie namieszał w Europie, tak jak i sedan nie namieszał; wysoka cena plus marka jednak nie tak na starym kontynencie doceniana jak <święta trójca> skutecznie uniemożliwiły temu modelowi zamieszanie. Szkoda bo to fantastyczny samochód. Co do Camry kombi to możliwości namieszania byłyby jeszcze mniejsze; nie widzę specjalnie w EU dużych, luksusowych kombi popularnych marek, może poza Superbem i Mazdą 6. Nawet sedanów w tej klasie i rozmiarze jest niewiele: przychodzi do głowy chyba jeszcze tylko Arteon i może Stinger ale to jednak auto o zupełnie innym charakterze. Widocznie nie ma rynku: producenci na pewno mają to dużo lepiej zbadane niż my, skromni kierowcy i fani  :-)

Co do wyposażenia to pamięć ustawień fotela kierowcy, a także wyświetlacz HUD i audio JBL dostępne w niższych wersjach niż pakiet VIP za 18 tys zł i jeszcze kilka bajerów extra naprawdę by nie zaszkodziło za tę kasę. O wentylacji przednich foteli czy opcji podgrzewania tylnych nawet nie wspomnę. Tymczasem nawet samościemniające się lusterko wsteczne zostało uznane za jakiś super luksus dostępny tylko w najwyższej wersji wyposażenia  :shock: część z tych super luksusów mam w Ravce ale do tej pory nie zdawałem sobie sprawy jaka to łaska ze strony Toyoty  <zalamka>

A czego mi jeszcze brakuje w nowej Camry? Dobrego jakościowo weluru w wersji Prestige.. ta wersja zresztą w ogóle nie ma sensu bo prawie niczym nie różni się od Comfort.. i butelkowej zieleni do wyboru.. może będzie po liftingu  :laugh:
« Ostatnia zmiana: 08 Czerwca 2019, 21:07:35 wysłana przez Milos »

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 09 Czerwca 2019, 09:29:36 »
Za to wnętrze Executive z jasną skórą już dość skutecznie przywołuje dobre wspomnienia III gen
Qrcze, właśnie taka miała być (Executive czerwona z beżową skórą).
Wyszła RAVka granatowa z szarą skórą ;). Powód ? Kąt rampowy na wjeździe do garażu okazał się zbyt duży .... grrrr

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #49 dnia: 09 Czerwca 2019, 10:35:16 »
Za to wnętrze Executive z jasną skórą już dość skutecznie przywołuje dobre wspomnienia III gen
Qrcze, właśnie taka miała być (Executive czerwona z beżową skórą).
Wyszła RAVka granatowa z szarą skórą ;). Powód ? Kąt rampowy na wjeździe do garażu okazał się zbyt duży .... grrrr

Wiesz może dokładnie jaki jest kąt natarcia w nowej Camry? Też niestety muszę to brać pod uwagę i dokonać stosownych obliczeń przed ewentualnym zakupem.

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 09 Czerwca 2019, 11:29:56 »
Pytasz o kąt natarcia czy kąt rampowy ?  <kawusia>

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #51 dnia: 09 Czerwca 2019, 12:11:04 »
Pytam dokładnie o to, o co zapytałem: o kąt natarcia, nie zejścia ani też nie o kąt rampowy bo tylko z tym pierwszym może być u mnie problem. Ale jak nie wiesz, to po prostu napisz, znajdę gdzieś albo zmierzę  <kawusia>

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 09 Czerwca 2019, 12:29:13 »
Zatem poszukaj ....

Offline MarBoss

• Toyot Leżący
  • *
    • PC-ENTER
« Odpowiedź #53 dnia: 09 Czerwca 2019, 19:28:17 »
O, Kolega - widzę - nowy na forum   Witamy
Witam także wszystkich i jeśli są pytania to pytać o camry a postaram się odpowiedzieć.
Do wszystkich polecam kupno bo jest naprawdę godna poleceń luksus naprawdę wysokiej potęgi
wykonanie klasa i na pewno nie oszczędzała na tym Toyota.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #54 dnia: 09 Czerwca 2019, 21:37:21 »
Mam trochę inne danie o tym luksusie i wykonaniu, ale widocznie mam zły punkt odniesienia ;)
3VZ.pl

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #55 dnia: 10 Czerwca 2019, 10:49:24 »
Ciekawe jak Toyota rozwiąże następującą kwestię: Camry została wprowadzona do sprzedaży w Europie z prawie 2-letnim opóźnieniem, wobec czego należy się spodziewać, że już w przyszłym roku za oceanem pojawi się facelift XV70. Ciekawe co zrobią wtedy u nas, możliwości jest kilka..

O, Kolega - widzę - nowy na forum   Witamy
Witam także wszystkich i jeśli są pytania to pytać o camry a postaram się odpowiedzieć.
Do wszystkich polecam kupno bo jest naprawdę godna poleceń luksus naprawdę wysokiej potęgi

Gratulacje! Jaka wersja? Jak oceniasz wyciszenie przy autostradowej jeździe?
« Ostatnia zmiana: 10 Czerwca 2019, 10:51:08 wysłana przez Milos »

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #56 dnia: 10 Czerwca 2019, 13:56:17 »
O, Kolega - widzę - nowy na forum   Witamy

Wtrysk pośredni czy bezpośresni? Hamulce ma, czy jak zwykle brak?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #57 dnia: 10 Czerwca 2019, 14:03:44 »
Wtrysk pośredni czy bezpośresni? Hamulce ma, czy jak zwykle brak?

Pisałem już o tym w październiku.
3VZ.pl

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #58 dnia: 27 Czerwca 2019, 23:08:37 »
Czy ktos sie orientuje jakie ET ma nowe Camry 2019? Szukam kol zimowych i zadtanawiam sie z jakiego auta podejda.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #59 dnia: 28 Czerwca 2019, 00:24:48 »
Czy ktos sie orientuje jakie ET ma nowe Camry 2019?
Nie prościej zdjąć koło i zobaczyć? Na ori feldze powinny być wszelkie wymiary.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl