Autor Wątek: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?  (Przeczytany 361534 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KubaCamry

• Gość
Odp: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?
« Odpowiedź #1005 dnia: 10 Czerwca 2021, 11:52:12 »
Wystarczy zauważyć, że po lifcie jest 90% tego na co narzekam i o co płaczę.
Więc uważam, że ma sens to co robię :).
Nie akceptuję wszystkiego tylko dlatego, że wydałem kasę.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1006 dnia: 10 Czerwca 2021, 12:00:32 »

Nie akceptuję wszystkiego tylko dlatego, że wydałem kasę.
W tej kwestii mam tak samo i trochę mnie dziwi inne podejście, czyli "skoro kupiłem, to muszę być bezkrytyczny". 

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #1007 dnia: 10 Czerwca 2021, 13:09:32 »
Ale skoro kupiliście to znaczy że przynajmniej na tamten czas nie było lepszej alternatywy więc można ponarzekać na brak jakichś funkcji czy może złe działanie ale nie biadolić że lepiej ściągnąć z USA. Gdyby było lepiej to czemu tego kolega Kuba nie zrobił? Zawsze Polak musi być mądry po szkodzie? A jak ktoś (czytaj ja) chce się o wszystko wypytać to się go nazywa ciemna masą...

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1008 dnia: 10 Czerwca 2021, 21:14:32 »
Nie ściągnąłem z USA, bo to nawet tam była nowość. Kupiłem jak jeszcze nikt w Polsce nie wiedział co i jak.
Po salonach robili pokazówkę z wersją z USA, wg. mnie to była wersja z Rosji. Ale nikt nie chciał przyznać.
Kupiłem bo wtedy jeszcze byłem na etapie Toyota i nic więcej. Generalnie jestem z auta zadowolony. O pierdołach piszę bo wiem, że są tu osoby z centrali i jak czytają to zgłaszają to wyżej.
Podejście z AA i AC, było takim strzałem w twarz. Mówiliśmy ale nie ma Pan na piśmie wiec o co chodzi. O honor jak ktoś nie ma to nie ma. Dodatkowo podejście do problemu z olejem kompletnie mnie rozczarowało i przelało czarę goryczy. W efekcie otworzyłem się na inne marki i nie jest tak źle. Życie na Toyocie się nie kończy.
A Tobie się dziwie, bo wiedząc o problemie z olejem nigdy bym nie kupił używki.
Ja nie jestem właścicielem tylko bank więc mam to w dup... Za rok leasing się kończy i nie mój problem.
Ale Ty na serio chcesz kupić 3 latka, jeszcze szukaj z małym przebiegiem, taki na pewno nie robił krótkich tras.
« Ostatnia zmiana: 10 Czerwca 2021, 21:17:57 wysłana przez KubaCamry »

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1009 dnia: 10 Czerwca 2021, 21:43:11 »
Myślę o nowym
Nie wiem co mogło by być lepszą alternatywą do Camry czy RAV4 lub Corolli (VW czy Audi nie chce, Francuzów się boje, Fiat i Ford podobnie) w kwocie do 150k. Auto na minimum 5 lat a najpewniej do 10. Taka hybryda na pierwszy rzut oka ma same zalety (nie musiałbym LPG pakować)

Offline PABLO7777

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1010 dnia: 10 Czerwca 2021, 22:21:56 »
Nie ściągnąłem z USA, bo to nawet tam była nowość. Kupiłem jak jeszcze nikt w Polsce nie wiedział co i jak.
Po salonach robili pokazówkę z wersją z USA, wg. mnie to była wersja z Rosji. Ale nikt nie chciał przyznać.
Kupiłem bo wtedy jeszcze byłem na etapie Toyota i nic więcej. Generalnie jestem z auta zadowolony. O pierdołach piszę bo wiem, że są tu osoby z centrali i jak czytają to zgłaszają to wyżej.
Podejście z AA i AC, było takim strzałem w twarz. Mówiliśmy ale nie ma Pan na piśmie wiec o co chodzi. O honor jak ktoś nie ma to nie ma. Dodatkowo podejście do problemu z olejem kompletnie mnie rozczarowało i przelało czarę goryczy. W efekcie otworzyłem się na inne marki i nie jest tak źle. Życie na Toyocie się nie kończy.
A Tobie się dziwie, bo wiedząc o problemie z olejem nigdy bym nie kupił używki.
Ja nie jestem właścicielem tylko bank więc mam to w dup... Za rok leasing się kończy i nie mój problem.
Ale Ty na serio chcesz kupić 3 latka, jeszcze szukaj z małym przebiegiem, taki na pewno nie robił krótkich tras.
To prawda życie na Toyocie się nie kończy. Samochód niezły. Ma swoje minusy ale też i masę plusów. Ale podejście w TMP jest żałosne-m.in. kwestia AA i AC. Obsługa w niektórych serwisach Toyoty to wykapany Polmozbyt (w stylu: ?cham się uprze i mu daj? albo: ?pan pierwszy zgłasza taki problem-usterkę? itp.) Tak na marginesie Toyota w Polsce powinna bardziej szanować klientów-cóż brak pokory i całkowity wyje....son przez rewelacyjne wyniki sprzedaży.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1011 dnia: 11 Czerwca 2021, 06:17:39 »
az tak leja na klienta? kurcze ja mialem tylko raz przyjemnosc w salonie wlasnie ogladania camry to w salonie mega obsluga klienta. a od strony serwisu az tak jest zle? az tak leja i polmozbyt?
kurde to tak samo jak w fiacie. stado dziadow do obslugi klienta i poziom zenada. po zalozeniu fabrycznej  instalacji gazowej wszystko zwalali na gaz i jak co moga zdemontowac gaz i bedzie dobrze.  kuzwa. panie jak zyc. pytanie co polecacie innego. kurcze rozgladam sie w kazda strone ale przestronnych ekonomicznych aut jest jak na lekarstwo. kurcze pchac sie w mine typu kia sorento hybrid  ktora ma najgorsze statystyki awaryjnosci? czy w vagi gdzie kazdy skarzy sie na dsg ze szarpie jak glupie i komfortu z jazdy brak. na prawde ciezko cos wybrac rodzinnego i ekonomicznego. jakby czlowiek pieniedzmy sral wybralby nowe bmw m5 i tyle a tak w budzecie do 150tys na prawde ciezko cos wybrac. i szczerze ja najprawdopodobniej pojde w uzywke camry bo mi ten olej wogole nei straszny. jestem rpzekonany ze ten silnik pozyje 300tys km co wiem ze w skodzie czy vw czy fordzie moze byc wielkim problemem.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1012 dnia: 11 Czerwca 2021, 06:45:49 »
Właśnie udzieliłeś sobie odpowiedzi na cały fenomen Toyoty w Polsce. W tym budżecie ciężko coś wybrać. Ale jak dołożysz 20-30 tys. to już na prawdę jest w czym wybierać. Zwłaszcza, że za te 20-30 tys. więcej masz też auto już wyciszone i możesz sobie wybierać wyposażenie jakie chcesz itp.
Serwis jest róźny, w Krakowie są obecnie trzy. Z mojego doświadczenia jeden jest ok, a drugi to rzeczywiście porażka. Po każdej widzicie dzwonią z TMP z prośbą o ocenę, można się wygadać. Ma to wpływ na autoryzację ASO, ale nie w przypadku jednego dilera, którego TMP nie rusza...
Ja ich olałem, ma wybór wiec tutaj nie narzekam.
« Ostatnia zmiana: 11 Czerwca 2021, 06:49:02 wysłana przez KubaCamry »

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1013 dnia: 11 Czerwca 2021, 07:27:12 »
Słyszałem że ASO Subaru również patrzy z góry na klienta. I dochodzimy powoli do wniosku że wszędzie źle...

W sumie też jesteś z KRK ciekawe o którym ASO piszesz

Offline Gawel89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1014 dnia: 11 Czerwca 2021, 07:48:51 »
Nie ma co generalizować, każde ASO jest inne, tam gdzie kupowałem Fiata mieli świetny serwis i obsługę klienta natomiast przegląd robiłem w innym ASO, którego nikomu bym nie polecił. Jeżeli chodzi o Toyotę to mam blisko salon Dobrygowski Długołęka i obsługa przed zakupem jak i po jest na bardzo wysokim poziomie. 

Offline PABLO7777

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1015 dnia: 11 Czerwca 2021, 08:32:11 »
Oczywiście, że nie ma co generalizować. Ale jeśli chodzi o ogół to z 15 lat wstecz Toyota była wyznacznikiem i przykładem dla innych marek pod względem obsługi. Obecnie jest gorzej ale wszystko zależy od ludzi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Marcin G.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1016 dnia: 11 Czerwca 2021, 11:57:17 »
mówicie ze za 150K nie ma alternatywy... duzo ludzi kupilo camry za 120K. dla takich ludzi wogóle nie bylo alternatywy.. a jak jeszcze oliwy nie przybywa to ten caly temat z obslugą klienta cienką jak papier po śledziach jest do przełknęcia - ja powiem szczerze nie moglem byc lepiej obsluzony..

Offline Marcin G.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1017 dnia: 11 Czerwca 2021, 12:13:43 »
nie ukrywam przy tym; brakuje cielaków kremowych; kół 18tek; perłowego lakieru czy wiekszego displaya. ale to juz by bylo te 150k o których piszecie.

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1018 dnia: 11 Czerwca 2021, 13:22:21 »
nie ukrywam przy tym; brakuje cielaków kremowych; kół 18tek; perłowego lakieru czy wiekszego displaya. ale to juz by bylo te 150k o których piszecie.
Za 2 tys komplet kremowych foteli: https://allegrolokalnie.pl/oferta/fotele-toyota-camry-1921

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1019 dnia: 11 Czerwca 2021, 16:08:54 »
Dwie kradzione camry na części widzę już poszły.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl