Autor Wątek: kupię części Auris II  (Przeczytany 2384 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bodzio17

• Toyot Leżący
  • *
kupię części Auris II
« dnia: 01 Lipca 2018, 20:17:06 »
Witam, po kilku latach przerwy (Avensis T25) wróciłem do Toyoty, tym razem Auris II. Niestety, po 3 miesiącach od kupna pewna Pani wyjechała mi na czerwonym świetle i mam przód do roboty. Znacie jakieś punkty specjalizujące się w częściach do Toyoty - najlepiej w woj, lubelskim. Potrzebowałbym zderzak, maskę, prawą lampę (zwykły halogen) i chłodnice. Z góry dziękuję za informacje.

Wojtek

Offline Bodzio17

• Toyot Leżący
  • *
Odp: kupię części Auris II
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Lipca 2018, 20:18:57 »
PS. silnik 1.6 benzyna 132KM.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Lipca 2018, 21:59:02 »
po 3 miesiącach od kupna pewna Pani wyjechała mi na czerwonym świetle i mam przód do roboty.
Przecież Pani, która wyjechała miała OC które pokryje Twoją naprawę.

Offline jaclub

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Lipca 2018, 22:17:23 »
Pewnie pieniążki z ubezpieczenia pójdą do Kiermana, a autko będzie robione pokątnie po taniości z używek...

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Lipca 2018, 23:28:51 »
Bodzio17, gdzie mieszkasz? Bo ja też z Lubelskiego, z Puław
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline Bodzio17

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Lipca 2018, 05:07:50 »
Bodzio17, gdzie mieszkasz? Bo ja też z Lubelskiego, z Puław

z drugiej strony Lublina (w stronę Chełm/Zamość)- Piaski ;)

Offline Bodzio17

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Lipca 2018, 05:40:37 »
Pewnie pieniążki z ubezpieczenia pójdą do Kiermana, a autko będzie robione pokątnie po taniości z używek...

Kolega ma zakład blacharski - jest m.in. podwykonawcą 2 autoryzowanych serwisów Opla. Wolę dać do niego i mieć pewność że będzie naprawione przyzwoicie, niż ASO i z nieznanym skutkiem. Tym bardziej, że o ASO Toyoty w Lublinie mam swoje zdanie w skrócie - naciągacze. Miałem w Avensisie sytuację, że w klimatyzacji 1 strefa chłodziła normalnie, z 2 strefy szło ciepłe powietrze. Podjechałem do zakładu gdzie naprawiają klimatyzację, podpięli komputer nie nie znaleźli odesłali mnie do ASO. W ASO podpięli komputer też nic nie znaleźli, stwierdzili że to na pewno jakiś problem mechaniczny, może linka spadła, coś tam się nie przestawia - w sumie wyciągać trzeba konsolę i dopiero się coś zobaczy. Nawet się już na wizytę umówiłem, ale w międzyczasie kolega dał mi namiar  na porządny serwis klimatyzacji. Wytłumaczyłem człowiekowi  co się dzieje, od razu stwierdził na 90% czynnika mało. Podpiął sprzęt i wyszło, że jest w obiegu 180g czynnika zamiast 430g....           

Offline martinez07

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Lipca 2018, 07:30:28 »
Rozliczenie bezgotówkowe, nawet w aso ma swoje zalety - składają na nowych, oryginalnych częściach. Łącznie z nowymi plastikowymi kołkami, a jeśli podczas montażu okaże się że coś jeszcze jest do wymiany, załatwiają to sami z likwidatorem. Minus jest taki, że nie zarobisz na tym jak przy rozliczeniu gotówkowym. Ale albo chcesz mieć zrobione porządnie  (zawsze możesz zgłaszać reklamacje w aso), albo jak ktoś napisał po taniości.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Lipca 2018, 10:13:38 »
Kolega ma zakład blacharski - jest m.in. podwykonawcą 2 autoryzowanych serwisów Opla
To do Opla też ciągnie części ze szrotów zamiast nowe montować?
Wolę dać do niego i mieć pewność że będzie naprawione przyzwoicie
No to faktycznie będzie bardzo przyzwoicie

Offline Michał_P

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Lipca 2018, 11:43:04 »
Witam, po kilku latach przerwy (Avensis T25) wróciłem do Toyoty, tym razem Auris II. Niestety, po 3 miesiącach od kupna pewna Pani wyjechała mi na czerwonym świetle i mam przód do roboty. Znacie jakieś punkty specjalizujące się w częściach do Toyoty - najlepiej w woj, lubelskim. Potrzebowałbym zderzak, maskę, prawą lampę (zwykły halogen) i chłodnice. Z góry dziękuję za informacje.

Wojtek
To w ASO nie ma już części blacharskich do Aurisow?
Ciekawe komu zginie zaraz Auris, żebyś mógł sobie naprawić "porządnie u kumpla na używkach".

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl