Autor Wątek: pedał sprzęgła  (Przeczytany 8266 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bambzo

• Toyot Leżący
  • *
Odp: pedał sprzęgła
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Lutego 2019, 18:15:17 »
A u mnie w rocznej Corolli czasem przy puszczaniu pedału sprzęgła (w samej końcówce gdy już sprzęgło łapie) czuję na stopie delikatne jakby to powiedzieć "mrowienie".  Nie zawsze jest to odczuwalne, chyba częściej gdy jest na zewnątrz zimno. Kiedyś miałem podobne zjawisko w Seacie Toledo. Poza tym sprzędgło chodzi idealnie - nic nie stuka i nie puka. Czy obserwujecie u Was też podobne zjawisko?

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Lutego 2019, 19:26:52 »
A u mnie w rocznej Corolli czasem przy puszczaniu pedału sprzęgła (w samej końcówce gdy już sprzęgło łapie) czuję na stopie delikatne jakby to powiedzieć "mrowienie".  Nie zawsze jest to odczuwalne, chyba częściej gdy jest na zewnątrz zimno. Kiedyś miałem podobne zjawisko w Seacie Toledo. Poza tym sprzędgło chodzi idealnie - nic nie stuka i nie puka. Czy obserwujecie u Was też podobne zjawisko?

Czy mi się wydaje czy to jest dział AURIS? Chyba ten podział na forum czemuś służy.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #17 dnia: 23 Lutego 2019, 11:43:33 »
Czyżby w Aurisie i Corolli  przy tych samych silnikach - różniły się pedały sprzęgła ? hmmm  :cry:

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 23 Lutego 2019, 12:48:08 »
Czyżby w Aurisie i Corolli  przy tych samych silnikach - różniły się pedały sprzęgła ? hmmm  :cry:

Czy pedały sprzegła w AURIS różnią się od rodzaju silnika?
Myślę że wiele cześci w Toyotach jest takie same ale czy to jest powód żeby pisać w różnych działaćh skoro jest podział na modele?

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #19 dnia: 23 Lutego 2019, 21:58:43 »
Nie jest to powód aby kopiować te same posty na ten sam temat w różnych działach:

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 23 Lutego 2019, 22:38:57 »
Witam
W moim niedawno kupionym Aurisie, zauważyłem denerwujące mnie zjawisko. Otóż kiedy, po wciśnięciu sprzęgła, zdejmuję nogę z pedału słychać puknięcie, jakby wracający pedał uderzał o jakiś ogranicznik albo coś innego, nie wiem. W poprzednim samochodzie nic takiego nie występowało. Czy to jest jakiś problem, czy to normalne w tych samochodach? Byłbym wdzięczny za podpowiedź.

Nie jest to powód aby kopiować te same posty na ten sam temat w różnych działach:

Kolega od Corolli ma trochę inny problem niż poruszony w temacie i nawet wydaję mi się że bardziej dotyczy sprzęgła jako mechanizmu niż pedału sprzęgła jako kawałka metalu pukającego o inny metal.
Dla mnie to nie jest nawet post na temat wywołany na początku czyli można spokojnie zadać takie pytanie w odpowiednim dziale.
Ja osobiście uważam że potem jest ciężko znaleźć interesujące tematy skoro poruszane są w działach o innych samochodach, śledzę dział AURIS żeby czegoś dowiedzieć się na temat samochodu który kupiłem ale myślać jak @czp powinienem czytać wszystkie posty na forum bo moze tam być coś o moim samochodzie.
Więcej już nie będę pisał bo to co robię też oczywiście jest nie na temat.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #21 dnia: 23 Lutego 2019, 22:58:19 »
 :good:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl