Autor Wątek: Schemat podłączenia haka 7 pin uniwersalnego  (Przeczytany 2974 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin83

• Toyot Leżący
  • *
Schemat podłączenia haka 7 pin uniwersalnego
« dnia: 19 Lipca 2018, 11:21:28 »
Witam mam pytanko czy ktoś z was podłączał wiązkę 7 pin uniwersalnym bez modułu bo kupiłem haka i muszę go podłączyć .Chodziło by mi o schemat jak podłączyć

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
Odp: Schemat podłączenia haka 7 pin uniwersalnego
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Lipca 2018, 11:26:12 »
Teraz to lepiej mieć 13 pinów na haku. 7 pin ma bardzo ograniczony zakres wykorzystania.

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Lipca 2018, 20:46:01 »
Do Aurisa 2 musisz mieć moduł. Schemat miałem przy zakupie gniazdka który kabel wychodzące z gwiazdka do czego służy Natomiast w samochodzie podłączasz do kabli idących do tylnej lampy robisz to następująco chcąc podłączyć kierunkowskaz włączasz go i sprawdzasz na którym kablu jest prąd w ten sposób wiesz do jakiego
 kabla się podpiąć Z resztą kabli postępujesz tak samo oczywiście wyłączasz

kierunkowskaz a włączasz stop albo inne światło i badasz czy jest prąd.

Offline marcin83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Lipca 2018, 21:02:10 »
To jest Auris z 2007 roku czy jest konieczność montować moduł do 13 pinów mam żarówki ledowe żaden błąd nie wychodzi

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Lipca 2018, 21:40:32 »
Jeżeli żaden błąd nie wychodzi to można bez modułu. Jeżeli jednak coś by się działo to moduł można zawsze dokupić i będzie ci pasował do gniazdka. Jeżeli dasz radę podłączyć gniazdko to moduł też dasz radę. Nie wiem jak jest w jedynce ale ja miałem problem z przykręceniem haka. Zardzewiały gniazda w karoserii do których wkręca się śruby. Musiałem je prze gwintować i miałem problem z kupieniem takiego gwintownika. W końcu go pożyczyłem od ślusarza bo cena takiego gwintownika to minimum 130zł i jeszcze musiałbym czekać jak mi go przyślą. Tam jest mniejszy gwint, więc zacznij od sprawdzenia czy dasz rade wkręcić śrubę. Ja mam auris II u ciebie może być inaczej. Powodzenia.     

Offline marcin83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Lipca 2018, 22:15:41 »
Ok dzięki hak kupiłem użyawny na kluczyk oryginał toyota wszystkie śrubki itp za  małe pieniądze 

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl