Autor Wątek: ile wyciaga wasza rolka?  (Przeczytany 38403 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Toyo69

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #105 dnia: 20 Lipca 2005, 15:46:46 »
Cytuj (zaznaczone)
Ale z drugiej strony to dziwne, bo kiedys dochodziła do licznikowych 195 km/h na tej samej drodze w podobnych warunkach

Pewnie ajent na stacji na ktorej ostatnio tankowałes szybko chce sią dorobić nowego merola, albo wiaterek miałes w grilla :wink:  :wink:

Leniwiec

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #106 dnia: 20 Lipca 2005, 17:10:12 »
Cytat: Toyo69
Pewnie ajent na stacji na ktorej ostatnio tankowałes szybko chce sią dorobić nowego merola, albo wiaterek miałes w grilla :wink:  :wink:

Zawsze tankuje na Shellu, ostatnio najczęściej na Shellu koło Korony we Wrocławiu. Czyżby Shell trefne paliwo sprzedawał?   :chmmm  
Czasem kusi mnie spróbować ON Ultimate na BP, ale musiałbym najpierw obecnego pozbyć siędo prawie zera aby to miało sens.

Bo wiaterek raczej odpada - w jedna strone mógł być w grilla, ale w obie to już chyba raczej niemożliwe   :lol:

Bartek72

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #107 dnia: 20 Lipca 2005, 18:36:25 »
Cytuj (zaznaczone)
No to ja tezÿ dodam cos´ od siebie  
W ostatni weekend jecha?em do Gliwic i spowrotem nasza˛ wspania?a˛ A4. Ruch ma?y wie˛c mozÿna by?o wcisna˛c´ gaz w pod?oge.
I teraz uwaga.... w obu kierunkach pre˛dkos´c´ maksymalna to licznikowe 180 km/h i ni chuchu wie˛cej, a na byle wzniesieniu momentalnie spada o 5-10km/h. Biora˛c pod uwage˛ jeszcze przek?amania licznika o ok 10 km/h to maxspeed mojej Corollki wynosi azÿ 170 km/h  
Jestem posiadaczem chyba najwolniejszej E12  
Ale z drugiej strony to dziwne, bo kiedys dochodzi?a do licznikowych 195 km/h na tej samej drodze w podobnych warunkach

Mam tylko pytanie - 1.4 (97) czy 1.6 (110)?

Leniwiec

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #108 dnia: 20 Lipca 2005, 19:27:51 »
Cytat: Bartek72
Mam tylko pytanie - 1.4 (97) czy 1.6 (110)?

2.0 D4D (110) - powinna jechać 185, czyli przy moim liczniku 195 km/h, tak jak kiedyś jeździła.

Zresztą auto podałem w profilu   :twisted:

Spro-ket

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #109 dnia: 21 Lipca 2005, 00:15:22 »
W jedną stronę zebrała podmuch na twarz, to z powrotem była zmęczona    :lol: 
Po górkach ją dusi
- a antenę schowałeś , pasażerów wysadziłeś , paciorek był ?

A schell to wyrocznia ? (nie mieszać z Matrixem)
im też dostawcy wcisną czasem chałuwe -
przecież schell to prywatny rozrachunek
« Ostatnia zmiana: 04 Lutego 2006, 02:05:51 wysłana przez Spro-ket »

Leniwiec

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #110 dnia: 21 Lipca 2005, 00:39:20 »
Cytat: Spro-ket
W jedną stronęzebrała podmuch na twarz, to z powrotem była zmęczona    :lol:  
Po górkach ją dusi
- a antenęschowałeś , pasażerów wysadziłeś , paciorek był ?

Kurde, wiedziałem że o czymś zapomniałem   :bojjjjjjjjjj    :lol:  

Cytat: Spro-ket
A schell to wyrocznia ? (nie mieszać z Matrixem)
im też dostawcy wcisną czasem chałuwe -
przecież schell to prywatny rozrachunek

Nie wiem, tematu paliwa w ogóle nie brałem pod uwage, więc możemy go sobie darować by OT nie robić.

Bartek72

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #111 dnia: 21 Lipca 2005, 10:18:51 »
Prosze, mlody klubowicz, a jaki karny!  :wink:

STAMP

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #112 dnia: 02 Września 2005, 18:38:35 »
Moja E12 1,6 jest na dotarciu i nie przekraczam 3k obrotow, ale czuje w niej duże możliwości. Czytając jednak wasze posty przypomniał mi sięstary dowcip z cyklu -Niemiec Polak Rusek.Licytowali sięktóry naród jest bardziej długowieczny. Oczywiście Rusek przebił wszystkich i mówi - mój diadia Wania żył 100 , 110, 130 ,140 i może żyłby jeszcze dłużej ale żeśmy wzieli i diabła zastrzelili !!  :lol:    :lol:    :lol:   Pozdrawiam.

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #113 dnia: 02 Września 2005, 21:09:11 »
E-9 KING OF ROAD

ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha hahahahahahahahahahahahahahha  :twisted:
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

toreador

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #114 dnia: 03 Września 2005, 00:42:09 »
Cytat: STAMP
Moja E12 1,6 jest na dotarciu i nie przekraczam 3k obrotow, ale czuje w niej duże możliwości.

Tak to mozna docierac traktor.Ja moje samochody zaczynam wkrecac z wyczuciem na obroty juz po pierwszych kilkuset kilometrach.
Corolla Verso 1.8,200kmh osiagam bez problemow nawet jak jest wiatr czy lekkie wzniesienie.Z tym ze na tych dwoch paczkach licznik mi sie zatrzymije,tak jakby istniala jakas fabryczna blokada.Opony seryjne,benzyna 98.

Offline imei

• Toyot Leżący
  • *
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #115 dnia: 03 Września 2005, 00:46:09 »
No wypraszam sobie   :evil:   GLADIATORZE moja Corollka tez tyle poleciala i jeszcze do tego starsza o trzy lata!! To moja jest KING   :-DD

Toyo69

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #116 dnia: 03 Września 2005, 02:15:00 »
GLADIATOR, imei, Co to za przepaść była :?::?: :twisted:

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #117 dnia: 03 Września 2005, 09:40:35 »
Cytat: imei
No wypraszam sobie   :evil:   GLADIATORZE moja Corollka tez tyle poleciala i jeszcze do tego starsza o trzy lata!! To moja jest KING   :-DD

Zagadnienie tyczy sięOGÓLNIE E-9 !!!!!  :evil:    :evil:    :evil:    :evil:    :evil:    :twisted:    :athunbsup
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

Offline imei

• Toyot Leżący
  • *
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #118 dnia: 03 Września 2005, 11:36:15 »
Ups rzeczywiście jakoś nie doczytałem     :oops:  

Ale rzeczywiście E9 rządzi, teraz jeżdżęhatchbackiem E11 1.6 i zeby chociaż te 200 osiągnąć to musiałbym chyba jeszcze wysiąść i ją popchnąć lub nogą odepchnąć albo rzeczywiście jakąś przepaść znaleźć - rozważę  :cnice

goncjusz

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #119 dnia: 04 Września 2005, 01:04:27 »
Ehh no i jestem po dotarciu, 8 tys km już przejechane i zastanawiam się, czy wszystkie E12 1,6 tak mają - 195 km/h i nie chce szybciej, chyba że lekkie wzniesienie to można osiągnąć 200, z dużej górki nie próbowałem bo nie miałem gdzie :) Rozpędzałem siękilka minut, na więcej nie mogłem sobie pozwolić, bo był zjazd z obwodnicy :) Może musiałbym rozbujać ją przez ponad 10 minut trzymając pedał do końca???
Paliwo 95, ale nie mówcie mi o 98 i że będzie wtedy szybciej hulał, bo wlewałem już nieraz 98 a nawet Shellowską V-Power Racing 99+ i gówno to dało!!! Auto paliło tyle samo, jechało tak samo. Takze skoro nie czułem różnicy to po co przepłacać?

P.S.
W tym tyg więcej nie zamierzam już testować v-max, ponieważ średnie spalanie po wczorajszych testach wyszło 14 l/100 :-( . Jakbym miał gaz to można by testować do woli, ale nie przy obecnych zwariowanych cenach PB... :(

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl