Autor Wątek: Pokrowce w carinie hmm (F)  (Przeczytany 36410 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

danielo

• Gość
Pokrowce w carinie hmm (F)
« Odpowiedź #30 dnia: 25 Maja 2005, 23:11:04 »
Cytat: Alien_Obcy
Ja też sięprzymierzam do kupna pokrowców (ze względu na "festyniarskie" wzorki na moich oryginałach - nie mogęna nie patrzeć) i znalazłem na allegro szyte na miarę: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=48397847 (w rozsądnej cenie). Można sobie wybrać materiał - ja preferujęwelur. Planujęje kupić w przyszłym miesiącu.

hmm, welur (i to wysokiej jakosci) za 140 zetow. jakos juz w to nie wierze... ale jesli sie skusisz, daj znac jak to wyglada. ja juz raz sie porwalem na zakup takich "welurow" :aduh . dobrze, ze udalo sie zwrocic.  :aclap

Offline Lew2

• Toyot Pełzający
  • **
Pokrowce
« Odpowiedź #31 dnia: 28 Maja 2005, 21:21:12 »
Byłem w sklepie firmowym Kegel Błażusiak. Sprzedawczyni powiedziała, że wszystkie produkowane przez nich pokrowce są z poliesteru 100%. Potwierdziła uczciwie  :bbravo , że to oznacza, że są w 100% elektryczne :cidea  .  Bawełniane są tylko te tandetne podwóczki na siedzenia.  
Produkują tylko 2 rodzaje miarowych: do Pandy i do Corolli  :o .
Reszta produktów i gadżetów (szukam organizera na tylne siedzenie, ale nie w fioletowo-żółtym kolorze) jest robiona tylko pod złodziejomarkety i nawet w firmowym sklepie jest niedostępna.

Czy ktoś wie w końcu jak zdjąć te fabryczne poszycie siedzenia :?:
Jeśli nie, to może ktoś wie gdzie mogą fachowo wyprać w Krakowie takie siedzienia  :?:

Lew2
Lew2, Verso 1.8, Multidrive S, SOL+

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Maja 2005, 21:27:02 »
Właśnie też myślałem o  praniu:)
Dokładam siędo pytania;)

danielo

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 28 Maja 2005, 22:32:09 »
Cytat: Michal_P
też myślałem o praniu

no fajnie, ale u mnie zrobila sie dziura w tapicerce, wiec pranie nie pomoze...  :(

zawika1

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 28 Maja 2005, 23:13:21 »
Cytat: Alien_Obcy
Ja też sięprzymierzam do kupna pokrowców (ze względu na "festyniarskie" wzorki na moich oryginałach - nie mogęna nie patrzeć) i znalazłem na allegro szyte na miarę: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=48397847 (w rozsądnej cenie). Można sobie wybrać materiał - ja preferujęwelur. Planujęje kupić w przyszłym miesiącu.

No nie dzięki :D  w domu mam krupnik. Taka zupa to jest. Jednak GLI tapicerkęma ładniejszą od tej zupy i tych pokrwców.
POZDRAWIAM  :aclap

Wlodek

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Maja 2005, 23:22:10 »
Jeśli ktoś chce zmienić tapicerke na fotelach to polecam jakiegoś tapicera u mnie za obszycie na fotelach biorą jakieś 200 zł + materiał ok 50 zł za metr i jest tapicera jak siępatrzy a nie "pokrowce uniwersalne zalecana wymiana co trzy miesiące"  :abadgrin

danielo

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 28 Maja 2005, 23:25:42 »
Cytat: Wlodek
polecam jakiegoś tapicera u mnie za obszycie....

jakis nr telefonu lub jakiekolwiek namiary mozna prosic??? U ciebie, tzn gdzie dokladnie?

Wlodek

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 29 Maja 2005, 07:57:42 »
u mnie tzn zachodniopomorskie rozglądnij sie w swojej okolicy pewnie jest

bkrzyszt

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 30 Maja 2005, 12:13:05 »
Cytat: Michal_P
skora na kierwonice??
hmmmmm:)

Polecam skórkę. Ten dotyk kierownicy - miodzio.
pzdr
krzysztof

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 30 Maja 2005, 12:18:25 »
Ale obszywałeś czy kupiłeś pokrowiec??

Madzia83

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 30 Maja 2005, 12:35:41 »
Co do pokrowców - polecam szyte na miarę. W swojej Corolli mam takie i są naprawdębardzo dobre tz. póki co nie robią siętakie naciągnięte worki. Materiał z którego zostały uszyte widać, że jest wytrzymały i gruby. Pozostaje sprawa znalezienia dobrego tapicera - jak ktoś potrzebuje to na śląsku jest taki. Kilka obrazowych zdjęć: KLIK i KLIK

A chiałam kiedyś kupić właśnie te z Allegro - dobrze, że tego nie zrobiłam ;) można sięnaciąć...

Cytuj (zaznaczone)
Polecam skórkę. Ten dotyk kierownicy - miodzio

Najlepiej zeby obszyciem zajął sie specjalista w tej dziedzinie ale to chyba  trochędroga inwestycja?? Nie brudzi rąk??

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 30 Maja 2005, 14:13:51 »
Skóra chyba nie brudzi rąk, ja niedawno obszyłem gałkęi jest git a przecierz temp. pow. daje popalić;)

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 30 Maja 2005, 15:37:14 »
http://republika.pl/kierownice/
Znalazlem to dziś w necie.

danielo

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 01 Czerwca 2005, 20:22:19 »
znalazlem tapicera. teraz mam tylko problem co zrobic: zmienic tylko tapicerke na jakis zwykly welur, a moze odlozyc troche kasy i zmienic wnetrze lacznie ze skorzanymi wstawki... hmmm

Wlodek

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 01 Czerwca 2005, 23:22:54 »
Jak byłem u tapicera to pytałem sięo obicie zabytkowej sofy stąd ten poscik. Ale pewnie obicie tapicerki auta też nie stanowi problemu dla dobrego fachowca. ;)
obicie jedwabnym materiałem u mnie to koszt ok 100 PLN za m kw i do tego robocizna ok 150 zł Więc dobry materiał i robocizna w aucie nie powinna być droższa

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl