Autor Wątek: nie działa otw/zamyk szyby lewy tył na drzwiach kierowcy :(  (Przeczytany 1520 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Qbik

• Toyot Leżący
  • *
otworzyłem wszystkie szyby przyciskami na drzwiach kierowcy, i jak chciałem zamknąć okazało się, że tylna lewa szyba nie chce się zamknąć, jak dojechałem do domu sprawdziłem przycisk do zamykania w tylnych drzwiach (też zero reakcji) spr bezpieczniki i okazało się, że miałem pod tą szybę wsadzone 7,5 zamiast 10 i był przepalony.
Wymieniłem i teraz działa przycisk w tylnych drzwiach (otwiera i zamyka), ale nie działa przycisk w drzwiach kierowcy.
Tylko dla tego okna, reszta działa normalnie.

Wyjąłem cały plastik z drzwi kierowcy bo myślałem, że może jakieś styki, się zabrudziły, ale tam jest układ scalony z microstykami.

Mam all auto dla szyb.

Ma ktoś jakiś pomysł co mogło się stać,
wiem, że może przewód w drzwiach mógł polecieć, ale o ile kojarzę ze schematu to wszystkie 4 szyby idą jednym więc żadna by nie działała. Auto jest z grudnia 2011 więc też nie podejrzewam żeby przewód  już padł.
Będę wdzięczny za pomysły

Gawith

• Gość
Odp: nie działa otw/zamyk szyby lewy tył na drzwiach kierowcy :(
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Lipca 2018, 16:57:25 »
Na początku sprawdź multimetrem napięcie na kablach do przełącznika, który nie działa. Ewentualnie możesz sprawdzić rezystancje samego przełącznika w pozycji zamykania lub otwierania i daj znać czy coś jest.

Offline Kryminal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Lipca 2018, 20:22:09 »
Objawy jakby jednak przerwanej przelotki. Ja bym zajrzał pod osłonę.

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Lipca 2018, 21:30:14 »
Warto zacząć od podstaw aby niepotrzebnie nie rozbierać połowy samochodu. Równie dobrze mogła lekko wypiąć się wtyczka drzwi - karoseria.

Offline Qbik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Sierpnia 2018, 15:45:09 »
Warto zacząć od podstaw aby niepotrzebnie nie rozbierać połowy samochodu. Równie dobrze mogła lekko wypiąć się wtyczka drzwi - karoseria.
haha miałem zrobić pomiary ale najpierw sprawdziłem kabelki i poruszałem trochę nimi przy wtyczce obok przełączników i zaczęło działać, czyli coś nie stykało :)

dzięki za pomoc

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl