Autor Wątek: Nieuczciwi sprzedawcy - Albo historia poszukiwania Priusa  (Przeczytany 1906 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RV310

• Prawie Toyot
Nieuczciwi sprzedawcy - Albo historia poszukiwania Priusa
« dnia: 02 Sierpnia 2018, 12:07:38 »
Historia mojego poszukiwania Priusa  :wallbash: :

1) Toyota Prius II 2006 182 000 km
Oferta pojawiła się OLX.pl i OTOMOTO.pl z lipca 2018

VIN JTDKB20U707501928

Sprzedawca pisze ze samochód ma bardzo dobry stan techniczny i wizualny - ma dokumenty z ASO Toyota ze wszystko jest idealnie.
Umówiłem na spotkanie. Przyjeżdżam - W rzeczywistości samochód został trafiony z tylu. Wiele śladów popraw lakierowych.
60%???70% powierzchni zostało lakierowane. Ślady lakierowania widać dobrze w następujących elementach:

Offline wojtek_pl

• Toyot Pełzający
  • **
    • Mój blog
Odp: Nieuczciwi sprzedawcy - Albo historia poszukiwania Priusa
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Sierpnia 2018, 12:52:32 »
No i ? Obiecywał bezwypadkowy ? Stan techniczny i wizualny może być bardzo dobry mimo naprawy powypadkowej.
Pozdrawiam
Wojtek

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Sierpnia 2018, 13:00:21 »
No i ? Obiecywał bezwypadkowy ?
Uwielbiam takich Januszy mowy polskiej. Pewnie też do takich należysz. Uczciwy sprzedawca opisuje co było robione przy samochodzie, a nie liczy na to, że ktoś ,czegoś nie zauważy.
bardzo dobry stan techniczny i wizualny
To pewnie może być bez silnika, bo przecież nie obiecywał, że że silnik jest w komplecie.

Offline zurdar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Sierpnia 2018, 15:06:14 »
Niestety taka polska rzeczywistość. Polecam sprawdzić co to jest wypadek - zgodnie w jego definicją auto nie biorące udziału w wypadku może mieć szkodę całkowitą. Trzeba się naoglądać i nigdy nie wierzyć sprzedającemu zwłaszcza jeżeli to handlarz. Handlarzy zresztą z definicji unikam...

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Sierpnia 2018, 21:41:12 »
Ja kupilem P2, ktory byl chyba caly malowany. Cena raczej normalna, nie okazja. A i tak nie zaluje. Auto w b dobrym stanie, bez korozji, proste.
Szukajac auta 10-15 letniego za 20% wartosci nowego to kompromis miedzy cena, stanem i oczekiwaniami.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl