Autor Wątek: Wyłączenie dźwięku cofania  (Przeczytany 8485 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kuchcik

• Prawie Toyot
Wyłączenie dźwięku cofania
« dnia: 07 Sierpnia 2018, 12:22:11 »
Witam,
Przejrzałem wszystkie strony związane z Priusem na forum i nie znalazłem, być może uległ mojemu przeoczeniu, trmat związany z dźwiękiem wydawanym przy włączeniu biegu wstecznego.
Szperając w necie dotarłem do informacji, być może nieprawdziwej, że jest możliwość wyłączenia powtarzającego się sygnału dźwiękowego przy włączeniu biegu wstecznego lub zmiany na jednorazowy sygnał,
Czy ktoś z was wie jak to zrobić?

Offline kuchcik

• Prawie Toyot
Odp: Wyłączenie dźwięku cofania
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Sierpnia 2018, 12:23:27 »
Dodam, że chodzi tu o Priusa z 2010 roku wersja wyposażenia Luna

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Sierpnia 2018, 13:00:15 »
Słabo szukasz. Najprościej wizyta w ASO. Napisz skąd jesteś, moze jakiś forumowicz podjedzie z interfejsem i za piwko ci wyłączy. A jeżeli plaujesz wiecej zabawy z priusem typu HA, testy baterii HV i inne takie to sam zakup dobry interfejs obd (obdlinklx) + aplikacja torque lub inna i do dzieła.
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

rkon1

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Sierpnia 2018, 13:23:27 »
Bardzo słabo szukasz. Było kilka razy na tym forum. Są gotowe rozwiązania, tylko czytać

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Offline kuchcik

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Sierpnia 2018, 13:30:51 »
O, tak z Warszawy jestem, więc jak ktoś ma interfejs i ma ochotę za czteropak browrków mi pomóc to niech da znać

A propo szukania na forum, to szukałem po tytułach tematów, a jest ich sporo już więc nie trudno o przeoczenie.

Offline pppt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Sierpnia 2018, 16:40:21 »
na górze po prawej jest okienko "szukaj"  :song:

na przykład (tu z działu o Aurisie): http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,35510.msg510969.html#msg510969

powinno byc tak samo, tylko musisz miec interfejs, którego Ci brak jak wywnioskowałem
« Ostatnia zmiana: 07 Sierpnia 2018, 16:42:55 wysłana przez pppt »
Toyota PRIUS 1,8 HSD 2011 Prestige
Toyota Yaris 1,3 VVT-i 2003 Sol

Offline kuchcik

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Sierpnia 2018, 17:01:00 »
Dzięki za wskazanie palcem  :-) dodałem sobie wątek do ulubionych, jak się nikt do mnie nie odezwie na priv z Wawy, kto ma interfejs i to robił, to chyba zakupię sobie taki gadżecik (interfejs) ale przed tym rozważę wycieczkę do ASO, oczywiście uprzednio dowiem się ile sobie zażyczą

Offline zurdar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Sierpnia 2018, 17:23:02 »
Do wyłączenia pikania wystarczy ci najtańszy ELM i któraś z androidowych apek - sam zrobiłem to w ten sposób. OBDLink LX ma sens jeżeli zamierzasz korzystać z HA w czasie rzeczywistym.

Offline Gutek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Sierpnia 2018, 20:23:20 »
Dokładnie, wystarczy najprostszy ELM + np. Prius Tweak. Ja takim zestawem dodatkowo wyłączyłem pikanie niezapiętych pasów.
https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.co.sensiblesolutions.priustweak&hl=pl

Offline Artek07

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Sierpnia 2018, 23:28:24 »
Witam.
Miałem ten sam kłopot i poprosiłem w ASO we Wrocławiu na Legnickiej aby przy okazji pierwszego przeglądu wyłączyli mi to pikanie. Nawet nic za to nie wzięli. Po prostu przełączyli pikanie na jeden pik tylko przy włączaniu wstecznego. Więc możesz tez próbować w ASO. Jak pojedziesz tylko z tym to pewnie coś za to zaśpiewają.

Offline xt2019

• Początkujący
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Sierpnia 2019, 19:39:38 »
Potwierdzam. Prosty ELM + darmowy Dr. Prius. Wyłącza dźwięk cofania i niezapiętych pasów.

Offline alagor

• Początkujący
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Września 2021, 19:00:38 »
Potwierdzam Dr Hybrid w 2021 roku działa, wyłączony ciągły dźwięk wstecznego i pasów, jedno kliknięcie. Auris 2013 hybrid

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl